Let’s do it Greece! - 10 Μαΐου 2020

 
 2020 05 10 Lets do it Greece 0
 
Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2020
Δελτίο Τύπου
 
Κυριακή 10 Μαΐου πάμε για το Μεγαλύτερο Let’s do it Greece όλων των εποχών!
Το περιβάλλον βάζει τα δυνατά του για να μας φροντίζει καθημερινά και να μας προσφέρει άπλετο οξυγόνο, έμπνευση, όμορφες εικόνες, ζωή... Εμείς όμως το φροντίζουμε όπως του αξίζει;
Αν πιστεύεις σε μια μεγάλη θετική αλλαγή, τότε αυτό το νέο σ’ ενδιαφέρει!
Η μεγαλύτερη, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ εθελοντική δράση της Ελλάδας επιστρέφει στις 10 Μαΐου του 2020. 
Με κεντρικό σύνθημα «Let’s do it Greece», εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες, φοιτητικές ομάδες από σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, αλλά και πολλοί εθελοντές σε κάθε γωνιά της χώρας «ζεσταίνουν» ήδη τις μηχανές τους για το πιο μεγάλο εθελοντικό ραντεβού της χρονιάς. Θα είναι δυνατό, θα είναι πανελλαδικό, θα είναι από καρδιάς! 
Ο στόχος; Να ξεπεράσουμε τον περσινό αριθμό των 119.000 εθελοντών και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας 2020 ομάδες και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα για έναν κοινό περιβαλλοντικό σκοπό.
Δήλωσε συμμετοχή στο www.letsdoitgreece.org και πάμε να φροντίσουμε το περιβάλλον 2020 φορές περισσότερο από όσο του αξίζει!
.
Σημείωση για τους συντάκτες:
Το Let’s do it Greece αποτελεί μια εθελοντική πανελλαδική εκστρατεία που οργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά. 
Η οργανωτική της Ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και που οραματίζονται να στείλουν παντού ένα δυνατό μήνυμα για τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν όλους εμάς που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο.
Μεγάλος στόχος της Δράσης είναι, μέχρι το 2021, να  αγγίξει το 5% του  πληθυσμού της χώρας με δράσεις σε 3.000 σημεία στην Ελλάδα!
Η συμμετοχή είναι φυσικά ελεύθερη για όλους και οι δράσεις οργανώνονται αυτόνομα από την κάθε ομάδα. 
Μάθε περισσότερα στο www.letsdoitgreece.org
 

 
 

sigjrr

 
 

ΜΤΝ. Χορήγηση Έκτακτου Επιδόματος 2019.

Ενημέρωση Μερισματούχων για Χορήγηση Έκτακτου Επιδόματος 2019
ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Γλάδστωνος 1 – 10677 Αθήνα
Αθήνα: 20 Δεκεμβρίου 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Μερισματούχων για Χορήγηση Έκτακτου Επιδόματος 2019.
            Ανακοινώνεται ότι κατόπιν εγκρίσεως του κ. ΥΕΘΑ, θα χορηγηθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2019 από το ΜΤΝ έκτακτο επίδομα στους υφιστάμενους μερισματούχους ΜΤΝ μηνός Δεκεμβρίου 2019, που θα λάβουν και μέρισμα ΜΤΝ τον ίδιο μήνα, ύψους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70% του δικαιούμενου μεικτού μερίσματος ΜΤΝ. 
Αρχιπλοίαρχος (Ο) Ιωάννης Λόντος Π.Ν.
Γενικός Διευθυντής    
Πηγή: www.mtn.gr

ΑΝΕΑΕΔ - Έγγραφο προς ΥΕΘΑ για ενέργειες Μ.Τ.

ΑΝΕΑΕΔ - Διακοπή κρατήσεων του ν.4093/2012 από τα Μ.Τ - Έγγραφο προς ΥΕΘΑ
Αγαπητοί Συνάδελφοι 8 Δεκεμβρίου 2019
Σχετικά με το θέμα των κρατήσεων του ν.4093/2012 από τα Μετοχικά Ταμεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά τις ανακοινώσεις της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ :
1. Οι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε κ. Θ. Παφίλης και Χρ. Κατσώτης με αφορμή την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) με αριθμό 9/2019 από 27/10/2019, κατέθεσαν την με αρ. πρωτ. 1583/30-10-2019 ερώτηση σχετικά με την κατάργηση των περικοπών που επιβλήθηκαν με το ν.4093/2012 στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των κρατήσεων από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.
2. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις 3 Δεκεμβρίου με έγγραφό του προς τη Βουλή των Ελλήνων, το οποίο και επισυνάπτεται ως σχετ.1, απάντησε στην παραπάνω ερώτηση και μεταξύ άλλων αναφέρει με σαφήνεια στην παράγραφο 2 ότι από 13-05-2016 «… οι κρατήσεις που διενεργούνται είναι αυτές της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (άρθρο 11 του ν.3865/2010 όπως ισχύει), της εισφοράς του άρθρου 44 παρ. 11\του ν.3986/2011, όπως ισχύει και της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη (άρθρο 41 του ν.4387/2016 όπως ισχύει). Εξυπακούεται ότι δεν εφαρμόζεται πλέον καμία άλλη μείωση ή περικοπή.» αφού συνεχίζει παραθέτοντας το ισχύον νομικό καθεστώς και τα όσα προβλέπονται στις οδηγίες που δόθηκαν με αρ. πρωτ. Φ80000/οικ.60258/1471/23.12.2016 εγκύκλιο του Υπουργείου (ΑΔΑ: 7Τ67465Θ1Ω-ΑΝ9)  καταλήγει « Ως εκ τούτου από τη θέσπιση του ν.4387/2016 και μετά, για τις καταβαλλόμενες από 13.5.2016 και μετά κύριες συντάξεις, αλλά και για τις επανυπολογισθείσες από 1.1.2019 κύριες συντάξεις, έχει διακοπή η εφαρμογή της προβλεπόμενης από το ν.4093/2012 μείωσης.» .» (Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν.4387/2016 στους εννοιολογικούς προσδιορισμούς ο όρος σύνταξη έχει επαλειφθεί και αναγράφεται πλέον κυρία σύνταξη η οποία υπολογίζεται ως άθροισμα δύο τμημάτων.) 
3. Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) αμέσως μόλις έλαβε γνώση της απάντησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με κοινοποίηση τον Υφυπουργό, τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και τους Προέδρους των Δ.Σ των Μετοχικών Ταμείων, το οποίο και επισυνάπτεται ως σχετ. 2.
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ με αυτό το έγγραφό της, παρέχει όσο το δυνατόν πληρέστερη  ενημέρωση για το θέμα και καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εξάλειψη της αδικίας που υφίστανται οι απόστρατοι των Ε.Δ, να αναλάβει άμεσα όλες τις προβλεπόμενες και επιβαλλόμενες ενέργειες προκειμένου :
(1) Να σταματήσουν άμεσα οι κρατήσεις του ν. 4093/2012 που έπρεπε να έχει γίνει από την δημοσίευση του ν.4387/2016
(2) Να επιστραφούν σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους όλα τα παρακρατηθέντα ποσά από την δημοσίευση του ν.4387/2016.
(3) Να διαγραφούν τα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. και οι Ειδικοί  Κλάδοι Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΝΣ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΚΟΕΜΑ) από τον Υποτομέα των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης του Μητρώου των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ
(4) Να καταργηθούν – ακυρωθούν τα έγγραφα του Υπουργείου Εργασίας και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με τα οποία από το 2013 παράτυπα και χωρίς πραγματική νομική κάλυψη τα Μετοχικά Ταμεία και το ΕΚΟΕΜ έχουν ενταχθεί στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ως Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης.
(5) Να καταργηθεί η εγκύκλιος με την οποία έχει θεσπιστεί η αποστολή των στοιχείων του Μερίσματος και του ΕΚΟΕΜ στην ΗΔΙΚΑ.
(6) Να αναπροσαρμοσθούν οι συντάξεις και τα μερίσματα από τον Μάιο 2016 μέχρι και σήμερα σύμφωνα με όσα κρίθηκαν με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  με αριθ. 1125 έως 1128/2016 και με αριθ. 2192 έως 2196/2014.
Ευχαριστούμε
Για την ΑΝΕΑΕΔ
Γ. Ροΐδης
Πρόεδρος του Δ.Σ
Τα έγγραφα ...
  ...   < -- >  Απάντηση Υπουργείου    ...   < -- >   Προς ΥΕΘΑ .doc   ...   < -- >  Προς ΥΕΘΑ .pdf
 
 

sigjrr

 
 

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ - Ανοιχτή Επιστολή για τα Μετοχικά Ταμεία.

 

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι                                                      30 Νοεμβρίου 2019

Μέλη, Φίλες και Φίλοι της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ) με θέματα των Μετοχικών Ταμείων Στρατού – Ναυτικού – Αεροπορίας (ΜΤΣ-ΜΤΝ- ΜΤΑ) που αφορούν τις κρατήσεις του ν. 4387/2016, την καταβολή έκτακτου μερίσματος και το δάνειο που έχει λάβει το ΜΤΣ.

Ευχαριστούμε

Για την ΑΝΕΑΕΔ

Γ. Ροΐδης

Πρόεδρος του Δ.Σ

   < -- >   .doc   < -- >   .pdf   < -- >

Κάλεσμα Σ.Φ.Ε.Α 1967-1974 για το Πολυτεχνείο.

 2019 11 17 polytexneio

Αθήνα: 12 / 11 / 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ
46 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ΕΞΕΓΕΡΣΗ του ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973
Ο ΑΓΩΝΑΣ για “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!
     Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών “Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974”, καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και  κάθε προοδευτικό πολίτη, να πάρουν μέρος στις Τριήμερες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ του ΝΟΕΜΒΡΗ και στην ΠΟΡΕΙΑ προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. 
     Καλεί τους μαζικούς φορείς, εργατικά σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους, άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις προς τιμή του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.
   Τους καλεί  να διοργανώσουν, στο αγωνιστικό τριήμερο, τη δική τους αγωνιστική δράση, τιμώντας το Πολυτεχνείο, με τις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις, τις προβολές και διαλέξεις τους.
    
Καλούμε τους εργαζόμενους  και τη νεολαία να δώσουν, με το μαζικό και αγωνιστικό τους παρών συνολική απάντηση στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στα εμπόδια άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου,  στα νέα εμπόδια που ορθώνονται στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών, λαϊκών αγώνων.
  Να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εκεί, από τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.    
Να  συμβάλουν στο να ορθωθεί ένα  τείχος αντίστασης ενάντια στην νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπόγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του "Στρατηγικού Διαλόγου" με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
     Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ, ότι "πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα στους Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον". Ο λαός και η νεολαία δεν θα γίνουν κρέας στα ιμπεριαλιστικά ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά κανόνια.
Λέμε, Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.
  •  Καταγγέλλουμε την ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας".
  •  Παλεύουμε για να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
  •  Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  •  Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΟΛΟΙ στην ΠΟΡΕΙΑ  στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 
την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019 στις 4:00 Μ.Μ.
     Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα “ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. 
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ και ΕΜΠΝΕΕΙ τους ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.
  Για το Δ.Σ. του «Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974»
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ  ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ                           ΝΙΚΟΣ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
 
 

sigjrr

 
 

Ενημέρωση Μελών ΕΑΑΝ/Περιοδικό ''Θαλασσινοί Απόηχοι.

 

    1. Η ΕΑΑΝ στα πλαίσια ενημέρωσης, επικοινωνίας και γενικότερης επαφής με τα μέλη της, εκδίδει κάθε δίμηνο το ενημερωτικό περιοδικό «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΑΠΟΗΧΟΙ» το οποίο περιέχει πέρα από διάφορα 
           άρθρα συναδέλφων και ενδιαφέροντα θέματα στρατιωτικής και γενικής φύσεως, καθώς και μηνύματα της ΕΑΑΝ προς τα μέλη της.
          Ειδικά το τελευταίο είναι ο κύριος λόγος ώστε οι ενημερώσεις να φτάνουν έγκαιρα στα χέρια όλων των μελών.
     2. Με τα σημερινά δεδομένα, η δύναμη της ΕΑΑΝ είναι 14.500 μέλη, από τα οποία το περιοδικό λαμβάνουν μόνον 9.200 με ταχυδρομική διανομή και παράλληλη ανάρτηση του, στο website της ΕΑΑΝ :
Με το σκεπτικό ότι αφενός η αποστολή του περιοδικού μπορεί να γίνεται σε ηλεκτρονική μορφή (που ήδη υπάρχει στο website), αφετέρου συμπεραίνεται ότι πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο ο όγκος αντιτύπων για τους παρακάτω επιπρόσθετους λόγους:
                α. Με το νέο έτος θα γίνει νέα σύμβαση για την έκδοση του.
                β. Περικοπή δαπανών λόγο των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.
                γ. Λαμβάνονται μηνύματα ότι αριθμός των περιοδικών είτε δεν φτάνει στους αποδέκτες για διαφόρους λόγους, είτε δεν ενδιαφέρει γενικότερα , όταν φτάνει.
                δ. Στο γενικό πνεύμα περιορισμού εκτυπώσεων για προφύλαξη των δασών με παράλληλη εκμετάλλευση της σύγχρονης τεχνολογίας (ηλεκτρονική αλληλογραφία που είναι άμεση και δωρεάν)
                ε. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν μπορούν να αυξήσουν κατά πολύ τον αριθμό των παραθεριστών στα ιδιωτικά ξενοδοχεία.
              στ. Στον αριθμό των αντιτύπων έχει ληφθεί υπόψη η προσαρμογή των μελών της με την ηλεκτρονική τεχνολογία.
 Κατόπιν των ανωτέρω η ΕΑΑΝ παρακαλεί και προτείνει όπως όλα τα μέλη της, δηλώσουν εάν επιθυμούν την ηλεκτρονική λήψη του περιόδου μέσω e-mail και όχι ταχυδρομικά, ώστε να συμβάλει στην περιστολή δαπανών, καλύτερη διανομή του περιοδικού προς όφελος όλων.
Από την παραπάνω περιστολή δαπανών που θα επιτευχτεί, η ΕΑΑΝ, περάν των ισχυόντων κανόνων παραθερισμού σε ιδιωτικά ξενοδοχεία, θα διαθέτει κάθε χρόνο σε πέντε (5) από τα μέλη της που θα δηλώσουν την ηλεκτρονική λήψη, με κλήρωση, παραθερισμό σε ιδιωτικά ξενοδοχεία ανεξάρτητα αν έχουν παραθερίσει πρόσφατα. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλούνται να αποστείλουν με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.; το παρακάτω κείμενο:
«Σας γνωρίζω ότι δεν επιθυμώ την λήψη του περιοδικού Θαλασσινοί Απόηχοι ,το οποίο μπορώ να βρω και στο website της ΕΑΑΝ η να το λαμβάνω μόνον ηλεκτρονικά στο παρόν e-mail, με παράλληλη συμμετοχή μου σε κλήρωση για παραθερισμό σε ιδιωτικά ξενοδοχεία (με ύψος δαπάνης: 250,00 € για ανύπανδρο/χήρο, 350,00 € για ζεύγος και 400,00 € για ζεύγος με παιδιά, βάσει προσκόμισης αποδείξεων)». Συμπληρώνοντας και τα παρακάτω στοιχεία: ‘’Βαθμός-Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Αριθμός ταυτότητας της ΕΑΑΝ’’
Όσα μέλη δεν αποστείλουν μήνυμα, εκλαμβάνετε ότι είτε δεν επιθυμούν, είτε δεν τους ενδιαφέρει το περιοδικό Θ.Α.. Το ΔΣ/ΕΑΑΝ θα αποφασίσει περαιτέρω, ποια από τα μέλη της  θα το λαμβάνουν ταχυδρομικά, τον αριθμό αντιτύπων και τον τρόπο αποστολής του περιοδικού.
                        O Πρόεδρος
      Αντιναύαρχος εα Θ. Γερούκης ΠΝ
............................................................................
Όσοι θέλουν ακολουθούν το παρακάτω πρότυπο ..........
Προς  : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θέμα: Περιοδικό ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΑΠΟΗΧΟΙ
 
Σας γνωρίζω ότι δεν επιθυμώ την λήψη του περιοδικού Θαλασσινοί Απόηχοι, 
το  οποίο  μπορώ  να βρω και στο website της  ΕΑΑΝ, 
επιθυμώ  δε  να  το  λαμβάνω  μόνον ηλεκτρονικά στο παρόν e-mail, 
με παράλληλη συμμετοχή μου σε κλήρωση για παραθερισμό σε ιδιωτικά ξενοδοχεία 
(με ύψος δαπάνης: 250,00 € για ανύπανδρο/χήρο, 350,00 € για ζεύγος και 400,00 €
για ζεύγος με παιδιά, βάσει προσκόμισης αποδείξεων)».
.
Στοιχεία
________
Βαθμος :
Επώνυμο :
Όνομα :
Πατρώνυμο:
ΑΔΤ ΕΑΑΝ  :          Ημερ. Εκδ  :    
Ον. Συζ. :
Τηλ. :
Κιν. :
e-mail :
 
 

sigjrr

 
 

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων ν. 4387/2016

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Νο   10/2019
ΘΕΜΑ:  Ενημερωτικό για τον  επανυπολογισμό των συντάξεων με το ν. 4387/2016 και την μη αναπροσαρμογή αυξητικά των συντάξεων (ν. 4575/2018)
Αγαπητές / Αγαπητοί Συνάδελφοι
1.     Όπως γνωρίζετε την 1η Οκτωβρίου αναρτήθηκαν τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα πληρωμής σύνταξης του Ιανουαρίου 2019.
Σε αυτά φαίνεται :
·       Ο επανυπολογισμός της σύνταξης με βάση το ν. 4387/2016
·       Για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν την 12.5.2016 η προσωπική διαφορά που προκύπτει μετά από τον παραπάνω επανυπολογισμό.
2.     Αν και η  ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ είχε ζητήσει με ανακοίνωσή της, πριν από την έκδοση των μηνιαίων ενημερωτικών να εκδοθούν οι πράξεις αναπροσαρμογής των συντάξεων αλλά και ο Συνήγορος του Πολίτη είχε συστήσει στον ΕΦΚΑ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 261704 /31031/24 Ιουνίου 2019 έγγραφό του, να εκδώσει εκτελεστές διοικητικές πράξεις του επανυπολογισμού των συντάξεων, φαίνεται ότι ο ΕΦΚΑ, δεν θα εκδώσει πράξεις αναπροσαρμογής της σύνταξης.
3.     Το ΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρόλο που με την υπ’ αριθ. 930/2019 απόφαση του έκρινε ότι η υπαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ αντίκειται σε διατάξεις του Συντάγματος, παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να κρίνει το θέμα.
4.     Το ΙΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπέβαλε αντίστοιχο προδικαστικό ερώτημα για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους. ( Υπενθυμίζεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι το αρμόδιο δικαστήριο για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους)
5.      Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθ. 1897/2019 απόφαση της κατήργησε τη δίκη της αίτησης των Ενώσεων Αποστράτων για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για τον επανυπολογισμό των συντάξεων με βάση τις διατάξεις των άρθρων 14 και 33 του Ν. 4387/2016
6.     Η καταβολή του χρηματικού ποσού  που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων συντάξεων που έλαβαν τα εν αποστρατεία στελέχη λόγω της εφαρμογής των διατάξεων των νόμων 4093/2012 και 4307/2014 και αυτών που δικαιούνταν να λάβουν μέχρι τον Μάιο του 2016,  σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  με αριθ. 1125 έως 1128/2016 και με αριθ. 2192 έως 2196/2014, ρυθμίσθηκε με  τις διατάξεις του ν. 4575/2018 και την ΚΥΑ που εκδόθηκε για την εφαρμογή τους.
7.     Οι συντάξεις από τον Μάιο 2016 μέχρι και σήμερα, σε αντίθεση με όσα κρίθηκαν με τις παραπάνω αποφάσεις, δεν αναπροσαρμόσθηκαν και καταβάλλονται μειωμένες.
8.     Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ λαμβάνοντας υπόψη και την γνώμη νομικών γραφείων εκτιμά ότι τα εν αποστρατεία στελέχη θα πρέπει :
Ø  Να καταθέσουν το συντομότερο δυνατό ηλεκτρονικά (μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Φ.Κ.Α., επιλογή: ένσταση / αίτηση θεραπείας κατά του μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος πληρωμής κύριας σύνταξης, σύνδεσμος https://apps.ika.gr/eAccess/login.xhtml) αίτηση με αίτημα την ακύρωση του επανυπολογισμού της σύνταξης.
Ø  Να καταθέσουν αίτηση με αίτημα την αναπροσαρμογή αυξητικά της σύνταξης με βάση τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με αριθ. 1125 έως 1128/2016, στην οποία να συμπεριλαμβάνουν το παρακάτω κείμενο:
«Με βάση το ν. 4575/2018 μου χορηγήθηκε εφάπαξ χρηματικό ποσό κατόπιν των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με αριθ. 1125 έως 1128/ 2016. Όμως, η  σύνταξή μου από τον Μάιο 2016 έως και σήμερα, δεν αναπροσαρμόσθηκε αυξητικά.
Περαιτέρω, με βάση το ν. 4387/2016 επανυπολογίσθηκε η σύνταξή μου, με συνέπεια να μειωθεί και να προκύψει προσωπική διαφορά ποσού …… ευρώ, χωρίς να προκύπτουν τα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη (συντάξιμες αποδοχές, χρόνος ασφάλισης, ποσοστό αναπλήρωσης, μείωση λόγω ηλικίας κλπ.) για τον εν λόγω επανυπολογισμό της σύνταξής μου.
Επίσης, δεν προκύπτει η έκδοση ατομικής πράξης επανυπολογισμού, το όργανο που την εξέδωσε και ένδικο βοήθημα κατ’ αυτής.
Επειδή η μη αναπροσαρμογή αυξητικά της σύνταξής μου και ο επανυπολογισμός αυτής με βάση το ν. 4387/2016 αντίκεινται σε διατάξεις του Συντάγματος και στην ΕΣΔΑ, παρακαλώ όπως αναπροσαρμοσθεί αυξητικά σύμφωνα με τις παραπάνω  αποφάσεις του ΣτΕ και να ακυρωθεί ο επανυπολογισμός της σύνταξής μου που έλαβε χώρα με το ν. 4387/2016, καθώς και να μου επιστρέψετε τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά σύνταξης.».
Ø  Να ασκήσουν  έφεση ενώπιον του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός του Δεκεμβρίου 2019 για την ακύρωση του επανυπολογισμού της σύνταξης, όπως αυτός προκύπτει από το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης Ιανουαρίου 2019, και κατά της σιωπηρής απόρριψης του αιτήματος για την ακύρωση του επανυπολογισμού της σύνταξης που θα έχουν υποβάλει με την παραπάνω αίτηση.
Όσοι επιθυμούν να ασκήσουν έφεση, πρέπει να υποβάλουν το συντομότερο δυνατό την παραπάνω αίτηση, εκτυπώνοντάς την μαζί με αριθμό καταχώρησης. Αυτό θα χρειαστεί κατά την υποβολή της έφεσης.
Την διαδικασία άσκησης της παραπάνω έφεσης αναλαμβάνουν νομικά γραφεία, αφού τους δοθεί σχετική εντολή. 
9.     Ανεξάρτητα από τα παραπάνω η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ :
·        Απαιτεί από την Κυβέρνηση να αποδεχθεί και να εφαρμόσει  πλήρως τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  με αριθ. 1125 έως 1128/2016 και με αριθ. 2192 έως 2196/2014 και να αποκαταστήσει την άδικη μεταχείριση των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων   αναπροσαρμόζοντας τις συντάξεις από τον Μάιο 2016 μέχρι και σήμερα, ώστε να μην οδηγήσει με τη στάση της τους αποστράτους σε ατέρμονες και πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες.
·        Καλεί τους συναδέλφους σε ετοιμότητα και εγρήγορση για τις όποιες επόμενες ενέργειες απαιτηθούν. 
Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
                                                                                             Ο Πρόεδρος
 
                                                                                           Γιώργος Ροΐδης
   <-->   .doc   <-->   .pdf   <-->
 
 

sigjrr

 
 

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Άρση κρατήσεων ν.4093/2012 από τα Μετοχικά Ταμεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Νο   9/2019
ΘΕΜΑ:  Άρση κρατήσεων ν.4093/2012 από τα Μετοχικά Ταμεία ( ΜΤΣ – ΜΤΝ- ΜΤΑ)
1. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων και οι Διοικούσες Επιτροπές των ΕΚΟΕΝ από την 1 Ιανουαρίου 2012 μέχρι και τον Μάρτιο του 2013 προχώρησαν σε μειώσεις του ποσού των χορηγουμένων μερισμάτων και του ΕΚΟΕΜ καθώς και σε μια σειρά νέων μέτρων όπως στην αναστολή χορήγησης δανείων, στην καταβολή των μερισμάτων απολογιστικά, στην μείωση του βοηθήματος των πρώτων εξόδων πένθους κατά 50% κλπ. Για τις αποφάσεις αυτές χρησιμοποίησαν διάφορα αιτιολογικά όπως την οικονομική  κατάσταση τους την τελευταία τριετία ή την αναγκαιότητα να εξισορροπηθεί το ισοζύγιο χρηματοροών και να εξασφαλιστεί επαρκής ρευστότητα για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των μετόχων και μερισματούχων ( Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ υπενθυμίζει ότι οι απόστρατοι δεν είναι απλά μερισματούχοι αλλά μέτοχοι – μερισματούχοι), λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στα ταμεία από το PSI και της συνεχούς συρρίκνωσης των εσόδων τους ή τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες και πρακτικές που είχαν  θεσμοθετηθεί και επέτασσαν  από την οικονομική χρήση έτους 2013 την ισοσκέλιση των προϋπολογισμών των ΝΠΔΔ και την ορθή, χωρίς αποκλίσεις, εκτέλεσή τους.
   Για όλες αυτές τις μειώσεις, που εννοείται ότι έγιναν με τις ευλογίες και επομένως με ευθύνη των κυβερνήσεων της εποχής, δεν εκδόθηκαν και φυσικά δεν κοινοποιήθηκαν ατομικές αποφάσεις αναπροσαρμογής προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να τις προσβάλουν.   
2. Κατόπιν εγκυκλίου του Υπ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Πρόνοιας (Α.Π.Φ80000/οικ.28612/5798/5-12-2012), η οποία κοινοποιήθηκε από ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ για εφαρμογή στα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. (ως φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας ΥΠ.ΕΘ.Α. που εντάσσονται στον Κοινωνικό Προϋπολογισμό), επιβλήθηκαν  στα μερίσματα των μετοχικών ταμείων  και ΕΚΟΕΜ μειώσεις που αντιστοιχούν στην εφαρμογή του μέτρου των περικοπών στις συντάξεις (κύριες, επικουρικές και μερίσματα) που θεσπίστηκε από τις συνδυασμένες διατάξεις της υποπαρ. Β3, της παρ. Β, και της υποπαρ. ΙΑ.5, της παρ. ΙΑ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (φεκ Α’ 222).
 Ο υπολογισμός των ποσών των παραπάνω μειώσεων για τους δικαιούχους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης διενεργήθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, από την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.» ( «Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.») με βάση τα παρακάτω κλιμάκια καταβλητέων ποσών που αναφέρονται στο άθροισμα των μηνιαίων συντάξεων άνω των 1.000,00 ευρώ (στο οποίο λαμβάνονται υπόψη και τα μερίσματα) από οποιαδήποτε πηγή και για οποιαδήποτε αιτία:  
α. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.
β. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000,00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 10% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ. 
γ. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000,00 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ. 
δ. Ποσό σύνταξης ή συντάξεων από 3.000,00 ευρώ και άνω μειώνεται κατά ποσοστό 20% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 2.550,01 ευρώ. 
3. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ από το 2014 συνεχώς, με έγγραφά, ανακοινώσεις και δελτία τύπου τόνιζε σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο ότι στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι  η αποκατάσταση του συνόλου των αδικιών που έχουμε υποστεί, όπως το  σύνολο των άδικων περικοπών που επήλθαν και εξαΰλωσαν τις συντάξεις μας με τους μνημονιακούς  νόμους ( ν.3833/10, 3865/10, 4002/11, 4023/12, 4024/11 κλπ) και απαιτούσαμε :
   Κατ’ ελάχιστο τις άρσεις όλων των αδικιών και την εφαρμογή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων όπως την εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των  συντάξεων που έγιναν με τον Ν.4093/12 και την αναπροσαρμογή των συνταξιοδοτικών πράξεων στο ύψος της σύνταξης του Ιουλίου 2012.
   Την κατάργηση των εγγράφων του Υπουργείου Εργασίας και της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με τα οποία από το 2013 παράτυπα και χωρίς πραγματική νομική κάλυψη τα Μετοχικά Ταμεία και το ΕΚΟΕΜ έχουν ενταχθεί στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ως Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και της εγκυκλίου με την οποία έχει θεσπιστεί η αποστολή των στοιχείων του Μερίσματος και του ΕΚΟΕΜ στην ΗΔΙΚΑ.  
4. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα :
•  ΟΙ συντάξεις από τον Μάιο 2016 μέχρι και σήμερα, σε αντίθεση με όσα κρίθηκαν με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  με αριθ.1125 έως 1128/2016 και με αριθ. 2192 έως 2196/2014, δεν αναπροσαρμόσθηκαν και καταβάλλονται μειωμένες.
•  Τα Μετοχικά Ταμεία παρά την ύπαρξη των παραπάνω αποφάσεων και του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου ) σύμφωνα με τον οποίο δεν υφίστανται πλέον κρατήσεις του ν.4093/12 στις συντάξεις, εξακολουθούν να κάνουν κρατήσεις, στα δε δίκαια αιτήματα των Συναδέλφων, για κατάργηση αυτής της μνημονιακής κράτησης απαντούν/ αναφέρουν ότι :
   . αυτές οι « μειώσεις ενεργούνται από την Η.Δ.Ι.Κ.Α Α.Ε κατ’ εφαρμογή του ν.4093/2012, που τελεί εν ισχύ.»
   . δεν έχει ληφθεί, αν και έχει υποβληθεί «αίτημα παροχής οδηγιών προς την εποπτεύουσα αρχή (ΥΠΕΘΑ)», καμία οδηγία περί μη εφαρμογής / αναστολής του ν.4093/2012 προκειμένου το θέμα να τύχει ομοιόμορφης αντιμετώπισης από τα Μετοχικά Ταμεία. 
5. Κατόπιν των παραπάνω η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ καλεί :
Α. Τις Διοικήσεις των Μετοχικών Ταμείων να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες και επιβαλλόμενες ενέργειες προκειμένου :
  (1) Να γίνει άμεση παύση των κρατήσεων του ν. 4093/2012 που έπρεπε να έχει γίνει από την δημοσίευση του ν.4387/2016.
  (2) Να επιστρέψουν σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους τα μη νομίμως παρακρατηθέντα ποσά από την δημοσίευση του ν.4387/2016.
Β. Τους αρμόδιους  Υπουργούς Οικονομικών,  Εθνικής Άμυνας  και Εργασίας  να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες και επιβαλλόμενες ενέργειες προκειμένου :
 (1) Να αναπροσαρμοσθούν οι συντάξεις και τα μερίσματα από τον Μάιο 2016 μέχρι και σήμερα σύμφωνα με όσα κρίθηκαν με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  με αριθ. 1125 έως 1128/2016 και με αριθ. 2192 έως 2196/2014. 
 (2)  Να καταργηθούν τα έγγραφα του Υπουργείου Εργασίας και της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με τα οποία από το 2013 παράτυπα και χωρίς πραγματική νομική κάλυψη τα Μετοχικά Ταμεία και το ΕΚΟΕΜ έχουν ενταχθεί στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ως Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης.
 (3) Να καταργηθεί η εγκύκλιος με την οποία έχει θεσπιστεί η αποστολή των στοιχείων του Μερίσματος και του ΕΚΟΕΜ στην ΗΔΙΚΑ.  
 (4) Να σταματήσουν άμεσα οι κρατήσεις του ν. 4093/2012 που έπρεπε να έχει γίνει από την δημοσίευση του ν.4387/2016.
 (5) Να επιστραφούν σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους όλα τα παρακρατηθέντα ποσά από την δημοσίευση του ν.4387/2016.
Γ. Τους συναδέλφους σε ετοιμότητα και εγρήγορση για τις όποιες επόμενες ενέργειες απαιτηθούν.  
Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
                                                                                             Ο Πρόεδρος 
  
                                                                                           Γιώργος Ροΐδης
          <--> .doc   <-->   .pdf   <-->
 
 

sigjrr

 
 

Επίσκεψη Μελών ΕΑΑΝ στο Αρχηγείο Στόλου. 15-10-19

   Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εθιμοτυπική επίσκεψη αποστράτων, μελών της ΕΑΑΝ υπό το πρόεδρο της ένωσης στο Αρχηγείο Στόλου.
   Τους απόστρατους υποδέχθηκαν στο αρχηγείο Στόλου εκ μέρους του Αρχηγού Στόλου (ΑΣ) Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, ο Υπαρχηγός του ΑΣ Υποναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Αρχιεπιστολέας ΑΣ Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ΠΝ. Έγινε παρουσίαση και προβολή βίντεο στο αμφιθέατρο, των δυνατοτήτων, δραστηριοτήτων και της αποστολής του ΑΣ από επιτελείς και τον Υπαρχηγό ΑΣ.
   Στην συνέχεια οι απόστρατοι συνοδεία της ηγεσίας του ΑΣ, επισκεφτήκαν την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΠΕΤΣΑΙ (F 453) όπου έγινε ξενάγηση και ενημέρωση των δυνατοτήτων του πλοίου από στελέχη του πληρώματος, τον ύπαρχο και τον κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Κατωπόδη ΠΝ. Μετά το πέρας της ξενάγησης, παρατέθηκε μικρή δεξίωση στο υπόστεγο του ελικοπτέρου όπου έγινε χαιρετισμός από τον υπαρχηγό ΑΣ και σύντομη ομιλία από τον κυβερνήτη της Φρεγάτας, όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών και στην συνέχεια η καθιερωμένη φωτογράφηση στο ελικοδρόμιο .
   Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ ευχαρίστησε τον Υπαρχηγό ΑΣ, τον Αρχιεπιστολέα ΑΣ και τον Κυβερνήτη του Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ για την φιλοξενία και την θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στα μέλη της ΕΑΑΝ, με την ευχή η επόμενη επίσκεψη να είναι εν πλω.
Πηγή: eaan.gr
 
 

sigjrr

 
 

Βράβευση Αριστούχων Μαθητών & Φοιτητών από ΓΕΝ & ΕΑΑΝ

1. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γίνουν βραβεύσεις ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ μαθητών- σπουδαστών-φοιτητών- Απόφοιτων Στρατιωτικών Σχολών από ΓΕΝ και από ΕΑΑΝ
Προϋποθέσεις -Δικαιούχοι -Ύψος χρηματικών βραβείων.
2. Από το ΓΕΝ βραβεύονται :
α. Παιδιά Αποστράτων Αξιωματικών-Ανθυπασπιστών ΠΝ που είναι μαθητές Β' και Γ’ τάξεως δημοσίων ή Ιδιωτικών Λυκείων εσωτερικού (Ελληνικής Επικράτειας) ή των δύο τελευταίων ετών Μέσης Εκπαίδευσης σχολείων του εξωτερικού, Νήσου «Κ» και έχουν βαθμολογία «ΑΡΙΣΤΑ» (18,1-20).
β. Ο αριθμός των δικαιούχων καθορίζεται κάθε φορά με απόφαση του Α/ΓΕΝ .
γ. Το ύψος χρηματικών βραβείων καθορίζεται από το ΓΕΝ.
δ. Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
• Αίτηση από γονέα ή κηδεμόνα σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα .
• Επίσημη βεβαίωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στην οποία να φαίνεται ο χαρακτηρισμός «ΑΡΙΣΤΑ».
• Βεβαίωση, εάν ο έτερος των συζύγων εργάζεται από τον οικείο οργανισμό - υπηρεσία, ότι δεν καταβλήθηκε παρόμοιο βοήθημα, σε αντίθετη περίπτωση, συμπληρώνεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 από τον σύζυγο ή την σύζυγο.
• Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως
ε. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά να έχουν περιέλθει στην ΕΑΑΝ έως 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00, μετά από την ημερομηνία αυτή δεν θα παραλαμβάνονται αιτήσεις από την ΕΑΑΝ, για τις βραβεύσεις του ΓΕΝ.
στ. Τόπος και χρόνος βράβευσης θα καθορισθεί από ΓΕΝ και η ΕΑΑΝ θα το ανακοινώσει. Ουδεμία προσωπική ειδοποίηση θα γίνει στους ενδιαφερομένους από την ΕΑΑΝ.
3. Βραβεύονται από την ΕΑΑΝ:
α. Παιδιά Αποστράτων Αξιωματικών -Ανθυπασπιστών ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ. που είναι μαθητές Β’ και Γ’ Τάξεως δημοσίων ή Ιδιωτικών Λυκείων εσωτερικού (Ελληνικής Επικράτειας) ή των δύο τελευταίων ετών Μέσης Εκπαίδευσης σχολείων του εξωτερικού, Νήσου «Κ» και έχουν βαθμολογία «ΑΡΙΣΤΑ» (18,1-20) και να μην έχουν βραβευθεί από το ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ. ή άλλο φορέα.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά :
• Αίτηση από γονέα ή κηδεμόνα σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα .
• Επίσημη βεβαίωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στην οποία να φαίνεται ο χαρακτηρισμός «ΑΡΙΣΤΑ».
• Βεβαίωση, εάν ο έτερος των συζύγων εργάζεται από τον οικείο οργανισμό - υπηρεσία, ότι δεν καταβλήθηκε παρόμοιο βοήθημα, σε αντίθετη περίπτωση, συμπληρώνεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 από τον σύζυγο ή την σύζυγο.
• Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως
β. Απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ημεδαπής και Αλλοδαπής παιδιά Αποστράτων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών ΠΝ και ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ. μελών της ΕΑΑΝ.
γ. Απόφοιτοι παραγωγικών Στρατιωτικών Σχολών οι οποίοι να έχουν χαρακτηρισμό «ΑΡΙΣΤΑ», σύμφωνα με τον κανονισμό των Στρατιωτικών Σχολών τους.
δ. Οι πρωτεύσαντες απόφοιτοι της ΣΝΔ και ΣΜΥΝ κατά το έτος 2019, κατ’ εξαίρεση & ανεξάρτητα αν πληρούν τις προϋποθέσεις 3ε(1) .
ε. Για την θεμελίωση δικαιώματος της σχετικής βράβευσης των υποπαρ. 3(β)(γ)(δ), θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις :
• Να είναι τέκνα των οποίων ο ένας εκ των δύο γονέων να έχει την ιδιότητα του Αποστράτου Αξιωματικού ή Ανθυπασπιστή ΠΝ ή ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ. που να είναι Μέλος της ΕΑΑΝ.
• Οι βραβευόμενοι να μην έχουν υπερβεί το 25° έτος της ηλικίας των.
• Να έχουν αποφοιτήσει το 2019 με χαρακτηρισμό «Άριστα» και να ανήκουν σε μία εκ των ανωτέρω κατηγοριών υποπαρ. 3(β)(γ)(δ).
στ. Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
• Αίτηση από γονέα ή κηδεμόνα.
• Επίσημη βεβαίωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στην οποία να φαίνεται ο χαρακτηρισμός «ΑΡΙΣΤΑ».
• Βεβαίωση, εάν ο έτερος των συζύγων εργάζεται από τον οικείο οργανισμό - υπηρεσία, ότι δεν καταβλήθηκε παρόμοιο βοήθημα, σε αντίθετη περίπτωση, συμπληρώνεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 από τον σύζυγο ή την σύζυγο.
• Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως
• Μεταφρασμένη επίσημη βεβαίωση του τίτλου σπουδών για τους απόφοιτους αλλοδαπών πανεπιστημίων.
4. Τα βραβεία που θα δοθούν στους βραβευόμενους από την ΕΑΑΝ παραγράφου 3 θα καθορισθούν με νεότερη απόφαση του ΔΣ/ΕΑΑΝ .
5. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των βραβευόμενων από την ΕΑΑΝ να έχουν περιέλθει στην ΕΑΑΝ έως 2 Δεκεμβρίου 2019. Η βράβευση θα γίνει στην κοπή της βασιλόπιτας ΕΑΑΝ στις 19 Ιανουάριου 2020 στο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη) στην Αθήνα. Ουδεμία προσωπική ειδοποίηση θα γίνει στους ενδιαφερομένους από την ΕΑΑΝ.
Πηγή: eaan.gr
 
 

sigjrr

 
 

100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

100 ΧΡΟΝΙΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
1919  -  2019
2019 05 19 100 xronia pontos 001
 Την 19η  Μαΐου του 1919, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ και του επιτελείου του στην Σαμψούντα με το πλοίο BADIRMA, με την άδεια των Άγγλων, αλλά και της τότε  Οθωμανικής κυβέρνησης, με το πρόσχημα της εξολόθρευσης των ληστοσυμμοριών, φανατικών Μουσουλμάνων, που δρούσαν και δημιουργούσαν προβλήματα στους Χριστιανούς, για να επιβάλλει δήθεν την τάξη και την νομιμότητα. Αντ’ αυτού, συγκεντρώνει τις μάζες των Μουσουλμάνων και φανατίζοντάς τους, άρχισε το δεύτερο σχέδιο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.  Συνεργάζεται με τις συμμορίες αυτές,  καθορίζοντας ως επικεφαλή του δολοφονικού τάγματος τον αδίστακτο και αιμοδιψή Τοπάλ Οσμάν, με σκοπό να ολοκληρώσει την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης, η οποία είχε αρχίσει μεθοδικά και συστηματικά από το 1914, από τους Νεότουρκους.
Η εγκληματική αυτή μεθόδευση εξολόθρευσης του χριστιανικού πληθυσμού Αρμενίων, Ασσυρίων, των Ελλήνων του Πόντου, Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης , δηλαδή των Ελλήνων της Ανατολής,  έλαβε τέλος με την καταστροφή της Σμύρνης στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, και με τον ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες, όσων είχαν την τύχη να παραμείνουν στην ζωή μετά τους φρικαλέους διωγμούς και την εξόντωση.
Την 15η Μαΐου του 1919 αποβιβάζεται ο ελληνικός στρατός στην Σμύρνη, σύμφωνα με την Συνθήκη των Σεβρών.  Και οι δύο αποβάσεις είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Τον χρόνο εκτέλεσής τους.  Σύμπτωση;  Γεννώνται πολλά ερωτηματικά, αλλά δεν είναι της παρούσης για περαιτέρω σχολιασμό.
Η 19η Μαΐου, είναι ημέρα μνήμης, πένθους και περισυλλογής για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που η Βουλή των Ελλήνων  με το υπ’ αριθμ. 2193/8-3-1994 Νόμο την καθιέρωσε ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η 19η Μαΐου, είναι ημέρα που θα πρέπει και έχουμε την ιερά υποχρέωση εις το διηνεκές να θυμόμαστε και να τιμούμε τους 353.000 προγόνους μας που σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους και από τους εθνικιστές του κεμαλικού καθεστώτος από το 1914 έως το 1923.
Είναι ημέρα που στέλνουμε το μήνυμα σε όλους, σε όλες τις Αρχές, τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός αυτής. Ότι δεν θα ξεχάσουμε  Π Ο Τ Ε.  Γιατί η λήθη θα αποτελούσε καταισχύνη για μας, και θα αποτελούσε μια δεύτερη γενοκτονία για τους προγόνους μας.  Οι 353.000 ψυχές που  χάθηκαν με τον πιο βίαιο, θηριώδη και απάνθρωπο τρόπο από τους νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς στις πόλεις και στα χωριά, στα βουνά και στις χαράδρες, στις εξορίες, στις φυλακές και στα τάγματα εργασίας, ζουν και θα ζουν ανάμεσά μας όσο θα τους θυμόμαστε και θα τους μνημονεύουμε, και θα αγωνιζόμαστε μέχρι που η σύγχρονη  δημοκρατική Τουρκία αναγνωρίσει την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που εκτελέστηκε από τους Τούρκους της εποχής εκείνης. Θα αγωνιζόμαστε  για την αναγνώριση της γενοκτονίας, γιατί το ζητούν οι ψυχές των παππούδων μας. 
Τι είναι όμως γενοκτονία, που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί ότι διέπραξαν προμελετημένα και μεθοδευμένα από το 1914 έως το 1923, εις βάρος των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, και στην συγκεκριμένη περίπτωση εις βάρος του ελληνισμού του Πόντου;
ΟΡΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
Η Σύμβαση για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας, εγκρίθηκε με ψήφισμα 260 (ΙΙΙ)Α της γενικής συνελεύσεως των ΗΕ στις 9 Δεκεμβρίου 1948.
Άρθρο 1 : Τα συμβαλλόμενα μέρη επιβεβαιώνουν ότι η γενοκτονία, είτε διαπράττεται σε καιρό ειρήνης είτε σε καιρό πολέμου, είναι έγκλημα με βάση του διεθνούς δικαίου, τις οποίες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να προλαμβάνουν και να τιμωρούν.
Άρθρο 2 : Στην παρούσα σύμβαση,  γενοκτονία σημαίνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις που διαπράττονται με σκοπό την καταστροφή, εν όλων ή εν μέρει,  εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας όπως : Α) Θανάτωση των μελών της ομάδας, Β) Πρόκληση σωματικών ή διανοητικών βλαβών σε μέλη της ομάδας, Γ) Εθελουσία επιβουλή στις συνθήκες ζωής ομάδας που υπολογίζεται να επιφέρει την φυσική, εν λόγω ή εν μέρει καταστροφής της, Δ) Η επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων εντός της ομάδας και Ε) Μεταφορά δια της βίας των παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα.
Σύμφωνα λοιπόν, με το ανωτέρω ψήφισμα των ΗΕ, στην περίπτωση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, εκτελέστηκε δολοφονία 353.000 χριστιανών μιας εθνικής οντότητας. Υπήρξε βίαιος ξεριζωμός από τις εστίες τους, και αναγκαστική μεταφορά τους σε άλλα μέρη  της ενδοχώρας της Τουρκίας με σκοπό τον καθ’ οδό αφανισμό τους. Υπήρξε βίαιη μεταφορά χιλιάδων παιδιών σε άλλη εθνική ομάδα.  Όλα αυτά και όχι μόνο, στοιχειοθετούν το μεγάλο αυτό έγκλημα που διαπράχτηκε, το έγκλημα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της ανθρωπότητας γενικότερα.

Περισσότερα...