Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ιμίων 31-1-2020_ΚΕΘΑ

  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
2020 01 31 imiaΗ Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων:
•       Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη,
•       Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και
•       Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών,
καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, πρόκειται, με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της απώλειας τους, να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη.
  Την Παρασκευή 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
• Ώρα 11.00: Συνάντηση έξω από το Πολεμικό Μουσείο (στάση
• Ευαγγελισμός).
• Ώρα 11.10: Μετακίνηση προς το μνημείο
• Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων
 Σήμερα 24 χρόνια μετά τη ζοφερή εκείνη νύκτα που έλαβαν χώρα τα θλιβερά γεγονότα στις βραχονησίδες των Ιμίων, η τουρκική επιθετικότητα συνεχώς αυξάνεται, με αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, με στόχο το μοίρασμα της λείας των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους.
Την ίδια στιγμή ο λαός δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία η πρόνοια.
Έχουμε καθήκον, αλλά και τιμώντας τη θυσία των συναδέλφων μας να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, τώρα και στο μέλλον.   
 
20/1/2020
 
Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

Πρόσκληση Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ & ΣΑ/ΣΜΥΝ

 

Καλούνται τα μέλη του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και ΣΑ/ΣΜΥΝ σε έκτακτη κοινή  Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την ανάγνωση/έγκριση του νέου Καταστατικού των δύο υπό ένωση Φορέων.
Η Γ.Σ. θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 στην αίθουσα εντευκτηρίου της Ε.Α.Α.Ν. ( Πλατεία Κλαυθμώνος).
Η παρουσία σας θεωρείται απαραίτητη.
                                    Τα Δ.Σ.  ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ  &  ΣΑ/ΣΜΥΝ
 
 

sigjrr

 
 

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ & ΣΑ/ΣΜΥΝ

 
                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Δ.Σ.  ΣΑ/ΣΜΥΝ & ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ
1.          Σχετικά με τη δρομολογημένη διαδικασία συνένωσης των δύο φορέων  ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και ΣΑ/ΣΜΥΝ, όπως αυτή αποφασίστηκε σχεδόν παμψηφεί από τις δύο έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις (Γ.Σ) των δύο φορέων (25/4 & 20/5/18), διαπιστώνεται μια συνεχιζόμενη, παρά τα συμφωνηθέντα, «διαδικτυακή» παρελκυστική τακτική  από μικρή ομάδα συναδέλφων που συμμετείχαν και στις δύο Γ.Σ.
2.         Απορροίας άξιον είναι το γεγονός ότι, στις Γ.Σ. οι εν λόγω συνάδελφοι δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις διαφορετικές από εκείνες της πλειοψηφίας.
3.        Τα Δ.Σ. των δύο πιο πάνω φορέων δηλώνουν απερίφραστα ότι, θα προχωρήσουν απερίσπαστα στις διαδικασίες συνένωσης σύμφωνα με τις εντολές των δύο εκτάκτων Γ.Σ.
4.        Για όσα μέλη  δεν μπόρεσαν να παραστούν στις Γ.Σ. των φορέων τους, και  προς αποφυγή παραπληροφόρησης τους ενημερώνουμε τα εξής:                                        
           α)  Από τις Γ.Σ. αποφασίστηκε συνένωση των δύο φορέων και όχι απορρόφηση του ενός φορέα από τον άλλο, όπως σκόπιμα αναγράφεται.   
           β)  Ο νέος φορέας «κτίζεται» για τις νεότερες γενιές  αποφοίτων  των παραγωγικών Σχολών Υπαξιωματικών Ναυτικού (ανδρών και γυναικών), καθώς και όσα στελέχη του ΠΝ έχουν ή είχαν την ιδιότητα του Μονίμου Υπαξιωματικού, ανεξαρτήτου  τρόπου προέλευσης (κατάταξης) αυτών.
          γ)  Διάλυση των πιο πάνω φορέων, εν όψει της συνένωσης, δεν προβλέπεται από τα καταστατικά τους.
          δ)  Το νέο καταστατικό που θα προκύψει από τη μελέτη-σύνθεση των  καταστατικών των  δύο φορέων, και μετά από νομική μελέτη δικηγόρου, θα τεθεί υπόψη των μελών και των δύο φορέων σε έκτακτη-κοινή Γ.Σ. για έγκριση. Η ομάδα σύνταξης του νέου καταστατικού συνέρχεται κάθε Τετάρτη (09.30-11.30) στα γραφεία του ΣΑ/ΣΜΥΝ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στις εργασίες της ομάδας.
5.     Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πραγματικά επιθυμούν ένα καινούργιο φορέα, να συνδράμουν συνεκτικά  και όχι διαλυτικά του έργου  των δύο Δ.Σ. 
 6.    Όσον αφορά τους «όψιμους» ενωτικούς, οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν  στις διαδικτυακές τους ΄΄κουβεντούλες΄΄για συναδέλφους τους, μόνο θυμηδία προκαλούν και χαρακτηρίζουν τους γράφοντες  και όχι τους αποδέκτες. Άλλωστε, η ευγένεια χαρακτηρίζει και συνάδει με την ανωτερότητα του πνεύματος και της μεγαλοψυχίας. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο παραλήρημά τους, όπως και στο παρελθόν.      
Αθήνα 30 Μαΐου 2018                                                                                                                         
                                                  Τα Δ.Σ. ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ - ΣΑ/ΣΜΥΝ
 
 

sigjrr

 
 

Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής συνέλευσης μελών ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ

Συμφώνα με το καταστατικό, παρ. 3 του άρθρου 13, συγκαλείται Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών την Κυριακή 20 Μαΐου 2018  και ώρα 10:30 στα γραφεία του Συλλόγου Φειδίου 10 στην Αθήνα.
Θέμα της συνέλευσης είναι η ενημέρωση των μελών για την πορεία των συζητήσεων σχετικά με την συνένωση των Συλλόγων ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ  και  ΣΑ/ΣΜΥΝ.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη ώστε μετά από συζήτηση και προτάσεις των μελών προς το ΔΣ να παρθούν αποφάσεις για την κοινή ή αυτόνομη πορεία των δύο συλλόγων.
 
 

sigjrr

 
 

Συνεστίαση ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ & ΣΑ/ΣΜΥΝ 11 Μαρ. 2018

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα  ΔΣ   ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ  &  ΣΑ/ΣΜΥΝ    αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από κοινού εκδήλωση  στο ΟΥΖΕΡΗ του ΠΟΝ (ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ)  την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:00.
Επειδή ο  χώρος της εκδήλωσης είναι περιορισμένος παράκληση δηλώστε συμμετοχή  έως 2/3/2018 προκειμένου να λάβετε προσκλήσεις.
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ:  15€ πλήρες μενού  ( Κρασί, Αναψυκτικά)
Προεγγραφή και παραλαβή προσκλήσεων από τα γραφεία των συλλόγων :
Φειδίου 10  Τηλ. 2107564526  &  6980.753.314 (Δέδης Δημήτριος)
Παλλάδος  24 - 26   Τηλ.   2103218319 
Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντηθούμε για να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
 
 

sigjrr

 
 

Κοπή πίτας 2018 - Πρόσκληση

 

 

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ
και η εφημερίδα " ΞΙΦΙΑΣ "
σας προκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας
που θα γίνει την Δευτέρα 5/2/2018 και ώρα 17:00 
στην οδό Φειδίου 10, Αθήνα.
Τηλ: 210-75.64.526

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

 
 

sigjrr

 
 

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ιμίων 30-1-2018_ΚΕΘΑ

24/1/2018
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα 
Τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων:
Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη, 
Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και 
Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών.
καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους, στη εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο αλλά και στην υπόλοιπη πατρίδα, με την ευκαιρία της επετείου της θυσίας τους, διοργανώνει εκδήλωση τιμής στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη
την ΤΡΙΤΗ 30 Ιανουαρίου 2018.
Καλούμε
Συναδέλφους καθώς και φορείς αποδέκτες του παρόντος να παραστούν και να τιμήσουν τους νεκρούς μας.
Ώρα 11.00: Συνάντηση έξω από το Πολεμικό Μουσείο (στάση Ευαγγελισμός).
Ώρα 11.20: Μετακίνηση προς το μνημείο 
Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων
Η συνεχώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με την ανοχή αλλά και την ενθάρρυνση των ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου για τον έλεγχο και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, αυξάνουν δραματικά τους κινδύνους εμπλοκής της πατρίδας μας σε τοπική ή γενικότερη πολεμική ανάφλεξη.
Ο Ελληνικός λαός καλείται, να συνταχθεί με τη στήριξη κερδοφόρων πολεμικών επιχειρήσεων άλλων και ξένων προς τις ανάγκες του, τη στιγμή που μέσω των οικονομικών περικοπών που του επιβάλλουν, οδηγείται στα όρια των βιολογικών του αντοχών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις οδηγούνται σε πολεμικές επιχειρήσεις, θυσιάζοντας στο βωμό ξένων συμφερόντων, ότι πιο πολύτιμο διαθέτει η πατρίδα μας, τη νεολαία της και το αύριο των επόμενων γενιών.
Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής φορέων είτε ηλεκτρονικά, είτε στον συντονιστή Φωτιάδη Τριαντάφυλλο 6972714854
Η γραμματεία της ΚΕΘΑ
 
--------------------------
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Την 30/1/2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή των πεσόντων αξιωματικών του ΠΝ στα Ίμια, καθώς και προς όλους όσους διαχρονικά δώσανε τη ζωή τους, στην εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο αλλά και στην υπόλοιπη πατρίδα. 
Οι τρεις πεσόντες συνάδελφοι του Πολεμικού Ναυτικού που αποτελούσαν το πλήρωμα ελικοπτέρου, που προερχόμενο από την ελληνική φρεγάτα "Ναβαρίνο" κατέπεσε ξημερώματα της 31/1/1996, στη θάλασσα, βόρεια των βραχονησίδων, είναι το ανθρώπινο "τίμημα" της κρίσης των Ιμίων, που δυστυχώς δεν είναι και το μόνο. Με την κρίση εκείνη ανοίχθηκε ο δρόμος για τη συνολική αμφισβήτηση του καθεστώτος στο Αιγαίο, ενώ οι ΗΠΑ αναγορεύθηκαν / επαναβεβαιώθηκαν, ως επιδιαιτητές.
 
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), όπως συμβαίνει κάθε χρόνο εδώ και μια 10ετία περίπου, αποδεικνύοντας ότι τελετές μνήμης σαν αυτή δεν είναι μονοπώλιο κρατικών φορέων, ή εθνικιστικών και φασιστικών κύκλων.
Εκτός από την ΚΕΘΑ στην εκδήλωση πήραν μέρος και κατέθεσαν λουλούδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) , ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών ΠΝ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων  (ΣΕΑΑ) και η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.
Ιδιαίτερου συμβολισμού ήταν όμως και η συμμετοχή εκπροσώπων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑΣΟΙΠΑ), καθώς και εκ μέρους της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) που κατέθεσαν δάφνινα στεφάνια. Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).
 
Από τον συντονιστή της εκδήλωσης τονίστηκε ότι κλιμακώνεται συνεχώς η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με την ανοχή, αλλά και την ενθάρρυνση των ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, γεγονός που ενέχει κίνδυνο τοπικής σύρραξης. Επίσης τονίστηκε, ότι αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος εμπλοκής της πατρίδας μας σε γενικότερη πολεμική ανάφλεξη, εξαιτίας των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου, για τον έλεγχο και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους. Μια επικίνδυνη πολεμική εμπλοκή για συμφέροντα ξένα προς το λαό, που όμως θα κληθεί να θυσιάσει νεολαία και στρατιωτικούς, ενώ ήδη πληρώνει μια κρίση για την οποία δεν φταίει. Μια επικίνδυνη εμπλοκή στην οποία οδηγεί τη χώρα ολοταχώς, χωρίς κανένα ενδοιασμό και αιδώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
 
30/1/2018
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

 

sigjrr

 

 

Νέο Δ.Σ. στον ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ - Συγκρότηση σε σώμα

Στις αρχαιρεσίες της 3ης Δεκεμβρίου 2017, εξελέγη το νέο Δ.Σ. του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ για την προσεχή τριετία το οποίο την 7η Δεκεμβρίου συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:


Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.α.   Ζουπαντής     Ευστράτιος       Πρόεδρος
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.α    Δέδης            Δημήτριος        Αντιπρόεδρος
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.α.   Οβσανιάν       Παναγιώτης      Γενικός Γραμματέας
Πλωτάρχης     (Ε) Π.Ν ε.α.   Βασιλάκης      Γεράσιμος        Ταμίας
Σημαιοφόρος  (Ε) Π.Ν ε.α.   Σοφιανός        Δημήτριος        Ειδικός Γραμματέας
Σημαιοφόρος  (Ε) Π.Ν ε.α    Βαπορίδης      Σωτήριος          Αναπληρωτής Ταμίας
Ανθυπασπιστής (Ε) Π.Ν ε.α  Γεροκώστας   Βάϊος               Έφορος εκδηλώσεων


                                       Για το Δ.Σ


Ο Γενικός Γραμματέας                                   Ο Πρόεδρος


Πλωτάρχης (Ε) Π.Ν. ε.α.                     Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α.

Οβσανιάν Παναγιώτης                          Ευστράτιος Ζουπαντής

 

το αρχείο σε --> [ Doc ]

 

 
 

sigjrr

 
 

Επαναληπτική Γεν. Συνέλευση & Αρχαιρεσίες Νέου ΔΣ ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ & Υποψηφιότητες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι.   Η επαναληπτική  ΓΕΝΙΚΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ    ΚΑΙ  

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου την

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρας 11:00 έως 16:00.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΘΑ

ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.    

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ευστράτιος Ζουπαντής

 

 2017 12 03 ypopsifiotites

 
 

sigjrr

 
 

Το παρόν και το μέλλον του "Ξιφία"...

Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι
Η επίδραση της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης έχει χτυπήσει εδώ και καιρό τις πόρτες όλων μας και έχει μπει μέσα στη ζωή μας άγρια, αδυσώπητη, στιβαρή, απάνθρωπη, όπου εμείς και οι οικογένειές μας δοκιμάζονται από τις συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις, την κατάργηση των δικαιωμάτων μας στην υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, και απαιτείται, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας από κοινού.
 Η εγγραφή σου στο Σύλλογο ηταν το πρώτο βήμα, η συμμετοχή σου στη ζωή και τη δράση του πρέπει να είναι το επόμενο, προκειμένου να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε όσα κατακτήσαμε και δικαιούμαστε μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή δύσκολη κατάσταση αλλά και τις μάχες που έρχονται.
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσει το  λειτουργικό κόστος  έκδοσης της εφημερίδας, της αίθουσας των γραφείων  μας και της δραστηριότητάς του σ’ ένα ανεκτό επίπεδο λειτουργίας. 
Είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεπεράσουμε τις τρέχουσες  οικονομικές δυσκολίες  αλλά και τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις.
 Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που και εσείς αντιμετωπίζετε, σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την ενωτική διάθεση και κοινή δράση, κάνε πράξη την αλληλεγγύη.  Η διατήρηση της αισιοδοξίας μας και της αγωνιστικότητάς μας θα βοηθήσει για να κατακτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Μην ξεχνάτε ότι ο Σύλλογος μας  έχει ως μοναδικό πόρο τη συμβολική σχεδόν ετήσια συνδρομή των μελών του, γι αυτό και η εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής από όλους μας αποτελεί αναγκαίο όρο επιβίωσής του!
Σας ευχαριστούμε θερμά!
 
Φωτιάδης Τριαντάφυλλος 
Μέλλος ΔΣ του ΞΙΦΙΑ
 
 

sigjrr