ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html 
e - mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
 
Οι απόστρατοι συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις για την πανελλαδική απεργία σε όλη την χώρα στις 28 Νοέμβρη 2018.
 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο δρόμο που χάραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μας τάζει ψίχουλα ελέω προεκλογικής περιόδου. Την ίδια στιγμή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 προβλέπει την  επίτευξη νέων «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά τους φόρους για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους! Έτσι μεταφράζονται στην πράξη οι έννοιες της «κανονικότητας» και της «ανάπτυξης» για τις οποίες παινεύεται ότι πέτυχε η κυβέρνηση. 
Η επίθεση στη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας τα επόμενα χρόνια θα είναι διαρκής καθώς κανένας από τους μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί. Μάλιστα η κυβέρνηση με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ έχει δεχτεί την επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060! Η φοροληστεία, τα σκληρά χαράτσια, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, όπως και η κατάργηση εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που αποτελούν κοινωνικές κατακτήσεις ετών, είναι το μέλλον που μας υπόσχεται η κυβέρνηση. Ένα μέλλον που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση τον λαό. 
Συνάδελφοι απόστρατοι, 
Είμαστε κομμάτι του ελληνικού λαού βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα του και τις θυσίες του! Είναι χρέος μας να αγωνιζόμαστε μαζί του και να διεκδικούμε το δίκιο μας για μια ζωή και μια κοινωνία στα μέτρα των δικών μας σύγχρονων αναγκών. Είναι χρέος μας να αγωνιζόμαστε μαζί του με ενιαίο και συντονισμένο αγώνα για να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, σε συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους, μπορεί να ανατρέψει ή να ανακόψει, τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Έτσι μόνο μπορεί να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. 
Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα. 
Όχι στην αναμονή και ανοχή, που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
 
Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων οι οποίοι δεν έχουν κανένα δισταγμό να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο. Η πολύπλευρη αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε ευρωνατοϊκές ασκήσεις και επιχειρήσεις εκτός συνόρων, αναβαθμίζει τον κίνδυνο για τον λαό, καθώς τον βάζει στο κέντρο πολεμικών αναμετρήσεων με απρόβλεπτες συνέπειες.
• Καμιά εμπλοκή και συμμετοχή στους πολέμους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ ενάντια σε άλλους λαούς και στις ασκήσεις προπαρασκευής τους.
• Να γυρίσουν πίσω όλοι οι στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων, σε πολεμικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις και διευκολύνσεις.
• Να φύγει το ΝΑΤΟ και συνοριοφυλακή της ΕΕ από τις ελληνικές θάλασσες και τα χερσαία σύνορα. 
• Όχι στις δαπάνες για τους ευρωΝατοϊκούς εξοπλισμούς
 
Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και απομονώνουμε φίλους και οπαδούς της  ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
 
Διεκδικούμε για εμάς, τις οικογένειες και τα παιδιά μας:
• Επαναφορά των μισθών και συντάξεών στα προ κρίσης επίπεδα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Άμεση και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών. 
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Καμιά αλλαγή νόμου που εμποδίζει την ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους
 
Απευθύνουμε Κάλεσμα
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018, 
Για την Αθήνα ώρα 10.30 στην Ομόνοια (συμβολή με Αθηνάς)
 
Όλοι, μαζί με τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους που αγωνίζονται με συνέπεια απέναντι στη διαχρονικά βάρβαρη για τον λαό πολιτική, που από την μια τον ξεζουμίζει οικονομικά και του στερεί κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη τον οδηγεί σε πολεμικές περιπέτειες για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. 
 
25/11/2018
Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα
(ΚΕΘΑ)