24/1/2018
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα 
Τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων:
Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη, 
Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και 
Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών.
καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους, στη εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο αλλά και στην υπόλοιπη πατρίδα, με την ευκαιρία της επετείου της θυσίας τους, διοργανώνει εκδήλωση τιμής στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη
την ΤΡΙΤΗ 30 Ιανουαρίου 2018.
Καλούμε
Συναδέλφους καθώς και φορείς αποδέκτες του παρόντος να παραστούν και να τιμήσουν τους νεκρούς μας.
Ώρα 11.00: Συνάντηση έξω από το Πολεμικό Μουσείο (στάση Ευαγγελισμός).
Ώρα 11.20: Μετακίνηση προς το μνημείο 
Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων
Η συνεχώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με την ανοχή αλλά και την ενθάρρυνση των ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου για τον έλεγχο και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, αυξάνουν δραματικά τους κινδύνους εμπλοκής της πατρίδας μας σε τοπική ή γενικότερη πολεμική ανάφλεξη.
Ο Ελληνικός λαός καλείται, να συνταχθεί με τη στήριξη κερδοφόρων πολεμικών επιχειρήσεων άλλων και ξένων προς τις ανάγκες του, τη στιγμή που μέσω των οικονομικών περικοπών που του επιβάλλουν, οδηγείται στα όρια των βιολογικών του αντοχών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις οδηγούνται σε πολεμικές επιχειρήσεις, θυσιάζοντας στο βωμό ξένων συμφερόντων, ότι πιο πολύτιμο διαθέτει η πατρίδα μας, τη νεολαία της και το αύριο των επόμενων γενιών.
Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής φορέων είτε ηλεκτρονικά, είτε στον συντονιστή Φωτιάδη Τριαντάφυλλο 6972714854
Η γραμματεία της ΚΕΘΑ
 
--------------------------
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Την 30/1/2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή των πεσόντων αξιωματικών του ΠΝ στα Ίμια, καθώς και προς όλους όσους διαχρονικά δώσανε τη ζωή τους, στην εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο αλλά και στην υπόλοιπη πατρίδα. 
Οι τρεις πεσόντες συνάδελφοι του Πολεμικού Ναυτικού που αποτελούσαν το πλήρωμα ελικοπτέρου, που προερχόμενο από την ελληνική φρεγάτα "Ναβαρίνο" κατέπεσε ξημερώματα της 31/1/1996, στη θάλασσα, βόρεια των βραχονησίδων, είναι το ανθρώπινο "τίμημα" της κρίσης των Ιμίων, που δυστυχώς δεν είναι και το μόνο. Με την κρίση εκείνη ανοίχθηκε ο δρόμος για τη συνολική αμφισβήτηση του καθεστώτος στο Αιγαίο, ενώ οι ΗΠΑ αναγορεύθηκαν / επαναβεβαιώθηκαν, ως επιδιαιτητές.
 
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), όπως συμβαίνει κάθε χρόνο εδώ και μια 10ετία περίπου, αποδεικνύοντας ότι τελετές μνήμης σαν αυτή δεν είναι μονοπώλιο κρατικών φορέων, ή εθνικιστικών και φασιστικών κύκλων.
Εκτός από την ΚΕΘΑ στην εκδήλωση πήραν μέρος και κατέθεσαν λουλούδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) , ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών ΠΝ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων  (ΣΕΑΑ) και η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.
Ιδιαίτερου συμβολισμού ήταν όμως και η συμμετοχή εκπροσώπων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑΣΟΙΠΑ), καθώς και εκ μέρους της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) που κατέθεσαν δάφνινα στεφάνια. Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).
 
Από τον συντονιστή της εκδήλωσης τονίστηκε ότι κλιμακώνεται συνεχώς η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με την ανοχή, αλλά και την ενθάρρυνση των ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, γεγονός που ενέχει κίνδυνο τοπικής σύρραξης. Επίσης τονίστηκε, ότι αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος εμπλοκής της πατρίδας μας σε γενικότερη πολεμική ανάφλεξη, εξαιτίας των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου, για τον έλεγχο και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους. Μια επικίνδυνη πολεμική εμπλοκή για συμφέροντα ξένα προς το λαό, που όμως θα κληθεί να θυσιάσει νεολαία και στρατιωτικούς, ενώ ήδη πληρώνει μια κρίση για την οποία δεν φταίει. Μια επικίνδυνη εμπλοκή στην οποία οδηγεί τη χώρα ολοταχώς, χωρίς κανένα ενδοιασμό και αιδώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
 
30/1/2018
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

 

sigjrr