Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00 στα γραφεία του συλλόγου ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ - ΞΙΦΙΑΣ (Φειδίου 10 ) θα γίνει ενημέρωση από τον Δικηγόρο του συλλόγου Β. Κοντό για συνταξιοδοτικά θέματα καθώς και την εξέλιξη των αγωγών που έχουν ασκηθεί .  Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετάσχετε.      
 
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
 
Κοντού Βασιλείου (τ. Στρατιωτικού Δικαστή) και συνεργατών
Στουρνάρη 28, Αθήνα, T.K. 10433, Τηλ.210 -5241507, Fax: 210-5228151,
Κιν. 6945392850, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Προς τους στρατιωτικούς ε.α. 
Για την άσκηση παρεμπίπτουσας-συμπληρωματικής αγωγής των αναδρομικών της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.)
 
1. Όπως είναι γνωστό, με την υπ’ αριθ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε πιλοτική δίκη κρίθηκε αντισυνταγματική η παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ). Περαιτέρω, με την ως άνω απόφαση κρίθηκε ότι αναδρομικά δικαιούνται μόνον όσοι έχουν ασκήσει αγωγή ή ένσταση έως την 7.2.2017.
Κατόπιν του από 2.6.2015 ενημερωτικού σημειώματος του Γραφείου μας, έχετε ασκήσει αγωγή τον Ιούνιο του 2015. Καθόσον έχετε ασκήσει αγωγή πριν από τη δημοσίευση της ως άνω απόφασης, έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και παρεμπίπτουσα - συμπληρωματική αγωγή, για τη διεκδίκηση της Ε.Α.Σ. που παρακρατήθηκε από τη σύνταξή σας κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο 2015 έως τον Ιούνιο 2017. Η συμπληρωματική αγωγή θα ζητήσουμε να εκδικασθεί μαζί με την αρχική αγωγή.
2. Τα έξοδα για τη συμμετοχή σε ομαδική συμπληρωματική αγωγή και την εκδίκαση αυτής ανέρχονται για κάθε ενάγοντα σε 40 ευρώ συν ΦΠΑ 24%: 9,60 ευρώ = 49,60 ευρώ. 
Ακολούθως, η αμοιβή του γραφείου, ανέρχεται σε ποσοστό 5% επί του ποσού που θα επιδικασθεί από το Δικαστήριο σε κάθε ενάγοντα. Αναλυτικά οι όροι της συνεργασίας για την υπόθεση αναφέρονται στο πληρεξούσιο - εργολαβικό δίκης που θα καταρτιστεί μεταξύ μας.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά: Φωτοτυπικά αντίγραφα μηνιαίων ενημερωτικών σημειωμάτων συντάξεως: του Ιουλίου 2015 και του Απριλίου ή Μαΐου 2017. 
Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στη συμπληρωματική αγωγή, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά και να μας αποστείλετε τα παραπάνω δικαιολογητικά και τα συνημμένα έντυπα με τα στοιχεία ενάγοντος, την εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και το πληρεξούσιο - εργολαβικό δίκης σε τρία αντίτυπα, συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα μέχρι 15 Μαΐου 2017.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο τηλεφωνικά ή με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Αθήνα, 3.4.2017
Με τιμή
Κοντός Βασίλειος
 
 
 

sigjrr