ketha-1Μετά από δικαστικούς αγώνες των στρατιωτικών και του προσωπικού των ΣΑ αλλά και συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, που συνοδεύτηκαν από διώξεις στελεχών, η κυβέρνηση θα επιστρέψει σε διάστημα τριών ετών το 50% όσων τους έκλεψε σε δύο και θα χορηγήσει μισθούς και συντάξεις επίσης μειωμένες κατά 50% από αυτές του Ιουλίου 2012.
Η σχετική τροπολογία συνοδεύτηκε από μια αιτιολογική έκθεση, που για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απειλεί ότι σε περίπτωση πλήρους οικονομικής αποκατάστασης τους, τα στελέχη των ΕΔ & ΣΑ θα έθεταν σε κίνδυνο περίπου ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα επιβάρυναν το κοινωνικό σύνολο με επιπλέον μέτρα. Η έκθεση συνεχίζοντας να πυροδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον των στελεχών τους περιγράφει περίπου ως προνομιούχους, αν και δεν παραλείπει να θυμίσει το 500ρικο που μοίρασε προεκλογικά σε όσους είχε προηγουμένως καταδικάσει στα χαμηλότερα μισθολογικά επίπεδα.
Συνάδελφοι ας καταλάβουμε ότι πρώτα απ’ όλα οι αγώνες έχουν αποτελέσματα. Ότι δεν είμαστε, ούτε ήμασταν ποτέ πραγματικά, τα «αγαπημένα παιδιά» του συστήματος, που θα φροντίζει για ‘μας. Καμιά εμπιστοσύνη σε υποσχέσεις (όπως μας πήραν πίσω χρήματα που είχαν δώσει το 2012, το ίδιο εύκολα μπορεί να μη μας δώσει όσα υπόσχονται σε διάρκεια 3 ετών). Δεν πρέπει να αρκεστούμε στη περιορισμένη επιστροφή των κλεμμένων. Δεν χρειάζεται ούτε αναμονή να δούμε πόσα ψίχουλα θα πάρουμε στο χέρι, αφού άλλωστε θα τα δώσουμε τάχιστα πίσω για να ξεχρεώσουμε κάποιο χαράτσι. Απαιτούμε πλήρη και άμεση συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ.Απώτερος στόχος μας παραμένει η επαναφορά των αποδοχών μας, όπως και όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων στα προ κρίσης επίπεδα.
Συνάδελφοι έχομε την ευκαιρία να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις της 27/11/14 σε ιδιαίτερο μπλοκ αλλά μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Πηγή: ketha.gr