Βροντερό “παρών” από ΕΣΠΕΚΜ – ΕΣΠΕΗΠ στην συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο (Φωτογραφίες)

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα στον Λευκό Πύργο τα Σώματα Ασφαλείας και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Από τους Εν Ενεργεία Στρατιωτικούς βροντερό παρών έδωσαν οι Ενώσεις Στρατιωτικών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Συμμετείχαν εν ενεργεία ένστολοι από διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς επίσης και συνταξιούχοι, ενώ παρευρέθηκαν και τάχθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, κ.α.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου εκπρόσωποί τους παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στις ομιλίες τους οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί ζήτησαν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για το θέμα του μισθολογικού, ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και επιστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών τους ταμείων.

«Απαιτούμε από την Πολιτεία σεβασμό και θωράκισή μας από κάθε πλευρά, ώστε να είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κοινό ψήφισμά τους οι ένστολοι

 

http://espekm.gr/home/?p=1083

ΠΕΑΛΣ: Ένστολη πορεία διαμαρτυρίας Θεσσαλονίκη 05-09-2014 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

http://limenika-nea.blogspot.gr/2014/09/05-09-2014_5.html#.VBhhyJR_tyy

Πορεία των ένστολων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Με σύνθημα «σταματήστε να μας απαξιώνετε», οι πανελλήνιες ομοσπονδίες αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και στρατιωτικών πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι ένστολοι απαιτούν άρση των μισθολογικών αδικιών, πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των αποθεματικών, καθώς και ενίσχυση του αξιόμαχου των σωμάτων ασφαλείας.

Η πορεία θα ακολουθήσει το δρομολόγιο Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Δυνάμεις της τροχαίας εκτρέπουν την κυκλοφορία για διευκόλυνση των οδηγών.

http://www.thestival.gr/society/item/198618-tora-poreia-ton-enstolon-sto-kentro-tis-thessalonikis-fotovideo