Η Δημόσια συζήτηση για θέματα των στρατιωτικών , τάραξε για καλά τα νερά του Κυβερνητικού και στρατιωτικού κατεστημένου

Την Κυριακή 10 Ιουνίου σε πολυχώρο του Δήμου Πειραιά , ο ΣΥΣΜΕΔ διοργάνωσε δημόσια συζήτηση με θέμα :

 Αιτίες που οδηγούν τα στελέχη των Ε.Δ σε πρόωρη αποχώρηση με την συμπλήρωση της ελάχιστης υποχρεωτικής υπηρεσίας .

 

 

Ως κύριοι ομιλητές είχαν ορισθεί οι πανεπιστημιακοί καθηγητές : Αλέξης Μητρόπουλος, Ιωάννης Κατερέλος , Νικόλαος Πατρίτσης και Γεώργιος Κατρούγκαλος .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης  ( ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ)

Καθώς και σύνδεσμοι – σύλλογοι αποστράτων των Ε.Δ. τον ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ εκπροσώπησαν  ,ο πρόεδρος Νίκος Βασιλείου που απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση  ο Γενικός γραμματέας Χρήστος Ποιμενίδης  μέλη του συλλόγου .

 

Χαιρετισμός

Κυρία Υπουργέ. κύριοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ,κύριοι καθηγητές , κύριε πρόεδρε, κυρίες- κύριοι,

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα.

Ως πρόεδρος του Π.Μ/Σ.Α.Σ.Υ/Π.Ν. θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας στη σημερινή εκδήλωση, και να σας εκφράσω την συμπαράσταση του συλλόγου μας στη νέα σας αυτή προσπάθεια,  η οποία αναμένεται να φωτίσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τάξη των στρατιωτικών, αλλά και να υποδείξει τρόπους επίλυσής τους.

Ο σύλλογός μας με τη μακρόχρονη πορεία του έχει αποδείξει και συνεχίζει καθημερινά να αποδεικνύει την ευαισθησία του στα προβλήματα των συναδέλφων.

Με τη διαρκή μαχητική του στάση και τη δημόσια προβολή των διαφόρων θεμάτων στην εφημερίδα μας ΞΙΦΙΑΣ , ασκώντας μάλιστα σκληρή κριτική, τόσο στην στρατιωτική όσο και στην πολιτική ηγεσία, είναι πάντα παρόν σε όλα τα ζητήματα του κλάδου μας.

Θεωρώ λοιπόν επιβεβλημένη τη συνεργασία όλων των συνδέσμων- συλλόγων των ενόπλων δυνάμεων, για να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας .

Σας ευχαριστώ.