Πρωτοβουλία Αποστράτων
για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση
(http:// protovoyliaapostraton.wednode.com   e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
 
Ανακοίνωση - Πρόσκληση
Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας έχει μονιμοποιηθεί δεκαετίες πλέον. Το τελευταίο διάστημα η επιθετικότητα της Τουρκίας έχει ενταθεί στο Αιγαίο, αποθρασυνόμενη από την εκεί παρουσία του ΝΑΤΟ, μετά και από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης. Μια παρουσία που εμπλέκει ακόμα πιο πολύ τη χώρα στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ Ρωσίας και τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής, σε ένα πιθανό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τα πλοία του ΝΑΤΟ προστέθηκαν στη λειτουργία του ευρωενωσιακού μηχανισμού FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Παράλληλα η εφαρμογή της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας έχει ως αποτέλεσμα τον μόνιμο εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας και τη διαμονή τους σε δραματικές συνθήκες σε κέντρα φιλοξενίας - κράτησης. Ωστόσο η Τουρκία κρατάει τα κλειδιά των προσφυγικών ροών.
Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Ε.Δ. & Σ.Α.) φέρει το βάρος διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, αναγκασμένο συχνά να υπερβάλλει εαυτόν, επιβαρύνοντας την ήδη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί χρόνια τώρα. Τόσο το εν ενεργεία προσωπικό των Ε.Δ. & Σ.Α., όσο και οι απόστρατοι και όλοι οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της χώρας μας, έχουν υποστεί τεράστια επίθεση στα κοινωνικά τους δικαιώματα. Η κατεδάφιση κάθε πρόνοιας κοινωνικού κράτους στην πατρίδα μας συνεχίζεται με το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, το συμπληρωματικό μνημόνιο - αυτόματο κόφτη, τους πλειστηριασμούς και τόσα άλλα. Συνεχίζεται η ληστρική φορολογία, η παράδοση της υγείας στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι βέβαιο ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, δεν τελειώνουν εδώ.
Σε αυτή τη φάση λοιπόν, είναι κρίσιμο οι συνάδελφοι των Ε.Δ. & Σ.Α. να διαλέξουν αν θα ακολουθήσουν το δρόμο του συμβιβασμού και της υποταγής στην πολιτική που εφαρμόζεται, ή να μη νομιμοποιήσουν τα ψηφισμένα μέτρα και να αντισταθούν σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους που αγωνίζονται με συνέπεια εναντίον της.
Συνάδελφοι,
σας καλούμε να συζητήσουμε
τα ζητήματα αυτά σε εκδήλωση με θέμα:
«Οι απόστρατοι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε συνθήκες που αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και κατεδαφίζονται κοινωνικές κατακτήσεις»,
που θα γίνει στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Πατησίων 5, Ομόνοια εντός στοάς, 7ος όροφος)
την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016 και ώρα 06.30 μ.μ.
Θα προηγηθεί ανάλυση των συνεπειών των αντιασφαλιστικών νόμων  για τους απόστρατους και το εν ενεργεία προσωπικό των Ε.Δ. & Σ.Α. και τα ειδικά μισθολόγια από τον κ. Γεώργιο Αντωνακόπουλο δικηγόρο στο ΣτΕ, DEA Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστήμιο PARIS 1 PANTHEΟN – SORBONNΕ.
Συνάδελφοι, ο αγώνας τώρα συνεχίζεται!
 
28/5/2016
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 8/6/2016
18.30 Προσέλευση
18.50 έναρξη καλωσόρισμα εισαγωγή
19.00 σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων (προαιρετικά)
19.15 ομιλίες
Τριαντάφυλλος Φωτιάδης Αντιπλοίαρχος εα ΠΝ εκ μέρους της Πρωτοβουλίας: Οι απόστρατοι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε συνθήκες που αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και κατεδαφίζονται κοινωνικές κατακτήσεις  (15΄)
Γεώργιος Αντωνακόπουλος δικηγόρος στο ΣτΕ, DEA Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστήμιο PARIS 1 PANTHEΟN – SORBONNΕ: Οι συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων για τους απόστρατους και το εν ενεργεία προσωπικό των Ε.Δ. & Σ.Α. - Tα ειδικά μισθολόγια.  (20΄)
Γιώργος Καραμάνης Υπαστυνόμος ε.α. εκ μέρους της Πρωτοβουλίας: Η δράση της Πρωτοβουλίας κατά το πρώτο 8μηνο. Προτάσεις για το αύριο.  (15΄)
20.15 συζήτηση
20.45 πέρας 
 Την εκδήλωση θα συντονίζουν ο Κώστας Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων ΠΣ και ο Νίκος Παπαναστάσης συνταγματάρχης ε.α. Μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).
Πηγή: Πρωτοβουλία αποστράτων http://protovoyliaapostraton.webnode.com
 
 

sigjrr