Το ΓΕΕΘΑ και ΑΝΕΑΕΔ απάντησαν στη Χρυσή Αυγή μετά τα όσα απίστευτα και προσβλητικά είπαν οι βουλευτές εναντίον της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλή.
 
ΓΕΕΘΑ
 
Ανακοίνωση Τύπου ΓΕΕΘΑ σε σχέση με τα Συμβάντα στη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ΒτΕ της 17ης Φεβρουαρίου 2016.
geetha1Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη συνείδηση και  απόλυτη προσήλωση στην  αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται,  αποκλειστικά και μόνο, από το σύνταγμα και τους νόμους.
 Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του.
 Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση.
 
 Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ
Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
www.geetha.mil.gr/
====================================================================
 
ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
 
Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.), καταδικάζει την άθλια και χυδαία επίθεση των βουλευτών - εκπροσώπων icon aneaed 300x300του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, εναντίον μελών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων την 17/2/2016.
Οι ύβρεις απ' τους υπόδικους για εγκλήματα εκπροσώπους της ΧΑ προς τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) και τους παριστάμενους επιτελείς, αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπό.
Η με κάθε μέσο προσπάθεια της Χ.Α. για προβολή μιας δήθεν πατριωτικής στάσης, στοχεύει άμεσα στη συσκότιση της ιταμής πρόθεσης για διάχυση του ναζιστικού δηλητηρίου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής είναι αποκαλυπτική.
Η δήθεν υποστήριξη του μορφώματος της Χ.Α. προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποσκοπεί στη πολιτική χειραγώγηση του χώρου και τη μετατροπή του σε εργαλείο καθυπόταξης των ελευθεριών του λαού μας στις εγκληματικές τους επιδιώξεις. Είναι γνωστή εξ άλλου η υποστήριξή που δείχνουν προς την ιστορική υστεροφημία των δικτατόρων - δεσμωτών του Ελληνικού λαού του 20ού αιώνα. Είναι επίσης απροκάλυπτος ο θαυμασμός και η ιδεολογική τους ταύτιση με τους δωσίλογους - συνεργάτες των κατακτητών κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Εξ άλλου ιδεολογικοί τους απόγονοι είναι.
Συνάδελφοι
Είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στην ιστορία της πατρίδας μας, των αγώνων του λαού μας, της ηθικής, της αξιοπρέπειας και της φιλοπατρίας που χαρακτηρίζει τα στελέχη, εν ενέργεια και αποστρατεία, των Ενόπλων Δυνάμεων, να ορθώσουμε τείχος στη νεοναζιστική προσπάθεια διείσδυσής τους σ' αυτό το χώρο. Είναι χρέος όλων μας, αδιάλειπτα, να αποκαλύπτουμε, να απομονώνουμε, να καταγελούμε και να αποπέμπουμε, κάθε κήρυκα της εγκληματικής τους ιδεολογίας.
Καλούμε το σύνολο των υπαρχόντων φορέων, κάθε μορφής εκπροσώπησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε εκπροσωπούν στελέχη σε ενέργεια είτε σε αποστρατεία, να καταγγείλουν ρητά την προσβολή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων απ' τα ναζιστικά φερέφωνα, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει. Η σιωπή, αποτελεί ανοχή, αποδοχή και συνενοχή στα ναζιστικά κελεύσματα και πρακτικές.
Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2016
 
================================================================ 
 
Κ.Ε.Θ.Α.
 
19/2/2016
Η τελευταία στάση της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή της Βουλής, μετά και τόσες άλλες περιπτώσεις απαράδεκτων συμπεριφορών, ξεσκεπάζει και το δήθεν ενδιαφέρον τους για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Καμία έκπληξη! Η ΚΕΘΑ δεν περίμενε τίποτα άλλο από το ναζιστικό μόρφωμα και τους επί μακρόν υπόδικους για εγκλήματα εκπροσώπους του.
ketha 1Συνάδελφοι ας προσέξουμε.
Όταν οι της ΧΑ εκθειάζουν τους στρατιωτικούς αλλά και τα σώματα ασφαλείας για την προσφορά τους, δεν το κάνουν για λόγους πατριωτικούς, η γιατί εκτιμούν και αναγνωρίζουν το έργο τους, αλλά επειδή:
    •Επιδιώκουν να αποδεχτούν σταδιακά τα στελέχη των  ΕΔ τις δηλητηριώδεις ναζιστικές ιδέες τους και να μετατραπούν σταδιακά σε εργαλεία υπόταξης του λαού.
    •Θέλουν τις ΕΔ μηχανισμό καταστολής κινητοποιήσεων, αγώνων και ελευθεριών του λαού ενώ θα τις ήθελαν με μεγάλη τους ευχαρίστηση ως μηχανισμό επιβολής δικτατοριών.
    •Θέλουν τις ΕΔ ως παράπλευρο μηχανισμό στήριξης των συμφερόντων του κεφαλαίου και όχι της προάσπισης των λαϊκών και κυριαρχικών δικαιωμάτων….. 
Συνάδελφοι, πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς ώστε:
    •Να μπει επιτέλους τέρμα στα ψέματα και την παραπλάνηση από το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσή Αυγής.
    •Να απομονωθούν από παντού,
    •Να πάψει το χάϊδεμα τους και η καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης! Είναι μεγάλος κίνδυνος! 
Η γραμματεία της ΚΕΘΑ