2016-02-01 20:50
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
 
Συμμετέχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις 4 & 5 Φεβρουαρίου
 
Οι προσπάθειες συνεννόησης φορέων αποστράτων, κυρίως των ΕΔ, για την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, μόλις τρεις μέρες πριν την μέρα της Γενικής Απεργίας, δεν έχουν καρποφορήσει.
Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα προθέσεων, στοχεύσεων και πρακτικών γνωστών και μη εξαιρετέων εκπροσώπων φορέων, ευτυχώς όχι όλων. Δεν θέλουν να διαδηλώσουν μαζί με το Λαό, γιατί προφανώς … αισθάνονται από τζάκι! Μια άλλη παραλλαγή του ίδιου σκεπτικού, προτιμά να αντιδράσει μόνο με τα Σώματα Ασφαλείας αντί και μαζί με το Λαό!
Κάποιοι εκπρόσωποι φορέων αποστράτων είναι αρνητικοί με την διαμαρτυρία στους δρόμους αυτόν τον καιρό, χάνοντας έτσι το προσωπείο της δήθεν αντίθεσης τους με την κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό. Σαν επιχείρημα προβάλλουν καθησυχαστικές υποσχέσεις υπουργών(!) και καλλιεργούν συντεχνιακή νοοτροπία με τελικό αποτέλεσμα / επιδίωξη να εκτονώνουν αντιδράσεις.
Συνάδελφοι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ,
•Επειδή από υποσχέσεις χορτάσαμε!
•Επειδή τα παζάρια με την κυβέρνηση για ένα ξεροκόμματο παραπάνω από άλλες κοινωνικές ομάδες (τα παιδιά, τους συγγενείς και φίλους μας) αφενός δεν μας εκφράζουν, αφετέρου διαχρονικά έχουν αποδειχτεί κοροϊδία!
•Επειδή το έκτρωμα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό αφορά όλους και εμάς τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειές μας.
•Επειδή αν χαθεί αυτή η μάχη απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, η επόμενη για «ειδικά» μισθολόγια και μισθολόγιο δημοσίου θα είναι χαμένη από χέρι, αφού σύμφωνα και με τον ΑΝΥΠΟΙΚ η «αναδόμηση» τους θα γίνει «από μηδενική βάση» …!
•Επειδή δεν φθάνει να λέμε ότι είμαστε «κομμάτι του λαού», αλλά πρέπει και να το εννοούμε και να το αποδεικνύουμε σε κάθε μάχη που δίνει.
Χρέος μας είναι να πάρουμε μέρος στο γενικό ξεσηκωμό!
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση έχοντας καταθέσει πλήρη επιχειρηματολογία για το Ασφαλιστικό, αλλά και συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις της,
ΚΑΛΕΙ
συναδέλφους απόστρατους των ΕΔ & ΣΑ, καθώς και φορείς συναδέλφων, να βρεθούν δίπλα της για:
 
1.    να διαδηλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας  στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) την Πέμπτη  4 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 10.30 π.μ.
2.    να διαδηλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 16.00 π.μ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό που, σε συνεργασία με την ΕΕ, ρίχνει ταφόπλακα στο όποιο κοινωνικό κράτος είχε απομείνει, στέλνοντάς μας στους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες!
Να μη περάσει ο νόμος κυβέρνησης - ΕΕ!
 
 
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής
 
 
ΑΘΗΝΑ 03/02/2016
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση πραγματοποίησε περιοδείες με τη συμμετοχή αποστράτων από την Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), την Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, απόστρατους αστυνομικούς και λιμενικούς, για την ενημέρωση των εν ενεργεία συναδέλφων για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκαν την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μοιράστηκε το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αποστράτων καθώς και αναρτήθηκαν αφίσες της Πρωτοβουλίας για το αντιασφαλιστικό σχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.  
Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.