Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Μετά την συνεχιζόμενη αδιαφορία της Κυβέρνησης για άμεση συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, τον φημολογούμενο σχεδιασμό νέου μισθολογίου και την πλήρη αφωνία των Ε.Α.Α.Σ, Ε.Α.Α.Ν & Ε.Α.Α.Α , με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπογραφόντων την ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου στην οποία έγινε ευρεία συζήτηση για τα παρακάτω θέματα:
> Υλοποίηση αποφάσεων ΣτΕ
> Πρόταση ΥΠΕΘΑ προς Υπ. Οικονομικών για νέο μισθολόγιο Στελεχών Ε.Δ.
> Πρόταση / προσχέδιο κ. Α/ΓΕΕΘΑ προς τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας τροποποίησης του Ν.3883/2010.
> Υγειονομική - Νοσοκομειακή περίθαλψη.
2. Ομόφωνα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
α. Για το θέμα της υλοποίησης των αποφάσεων του ΣτΕ :
(1) . Εμμένουμε στην πάγια θέση μας για πιστή και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, δηλαδή, επιστροφή των αναδρομικών τα οποία έχουν κρατηθεί παράνομα και επιστροφή των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 ως πρώτο βήμα. Στόχος μας παραμένει η επαναφορά των αποδοχών μας, όπως και όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων στα προ κρίσης επίπεδα.
(2) . Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εις βάρος μας και την πυροδότηση κοινωνικών αυτοματισμών, με την συνεχή ψευδή αναφορά σε « αυξήσεις των ενστόλων » όταν αναφέρονται και εννοούν στην μερική συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ
(3) . Επισημαίνουμε ότι τα στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α έχουν πλέον βρεθεί στην τελευταία θέση της μισθολογικής κλίμακας του Δημοσίου και είναι ίσως τα πλέον κακώς αμειβόμενα.
β. Για το φημολογούμενο σχέδιο νέου μισθολογίου
(1) . Οι όποιες προτάσεις, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα λειτουργούν παραπλανητικά αφού καμιά συζήτηση δεν μπορεί να υπάρξει πριν την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
(2) . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε το θέμα και παραμένουμε σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αναλάβουμε όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την προάσπιση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών συμφερόντων των μελών μας.
γ. Για την πρόταση / προσχέδιο τροποποίησης του Ν. 3883/2010
(1) . Από μια πρώτη ανάγνωση του προτεινομένου από τον Α/ΓΕΕΘΑ προσχεδίου τροποποίησης του Ν. 3883/2010 θεωρούμε ότι σε αρκετά σημεία του δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.
(2) . Η συγκρότηση επιτροπής μελέτης για την κατάθεση συγκεκριμένων παρατηρήσεων / προτάσεων είναι η δράση που θα αναλάβουμε άμεσα.
δ. Για το θέμα της Υγειονομικής / Νοσοκομειακής περίθαλψης
(1) . Διαπιστώθηκε η υποβάθμιση του επιπέδου της Υγειονομικής / Νοσοκομειακής περίθαλψης
(2) . Το θέμα της υγείας, το κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα των παροχών υγείας και της περίθαλψης δεν μπορεί να είναι και δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
(3) . Απαιτούμε τη Δημόσια, Δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχή συστήματος υπηρεσιών υγείας χωρίς περιορισμούς και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
(4) . Επισημαίνουμε ότι τα Νοσοκομεία ΝΝΑ και ΝΙΜΤΣ είναι κατ’ ουσία μετοχικά και ότι είμαστε οι μόνοι που εκτός των κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη έχουμε κρατήσεις για τα Νοσοκομεία μας.
3. Αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουμε μία ημερίδα με σκοπό να ενημερωθούν όλα τα μέλη μας για τα προβλήματα που μας απασχολούν αυτή την περίοδο και να καθορισθούν μελλοντικές δράσεις.
Καλούμε όλους τους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους μας να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα .
Αθήνα 07/10/2014

1--> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ( ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ) **

2--> ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ( Κ.ΕΘ.Α ) **

3--> ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ( Π.Ε.Α.Π.Σ. ) **

4--> ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ( ΠΟΕΣ ) **

5--> ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ( (Π.Σ.Α.Ε.Μ.Θ) ) **

6--> ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ( ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α. ) **

7--> ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΝ ( Π.Μ/Σ.ΑΣ.Υ/Π.Ν ) **

8--> ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ (Σ.Α.Ι.Ρ) **

9--> ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Σ.Τ.Υ.Α ( Σ.Α.Σ) **

10--> ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ( Σ.Α.Σ.Υ.Δ.Α ) **

11-->ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ( Σ.Ε.Α.Α ) **

    ** κλικ για μετάβαση στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

 

 Download  -->  -->  [ Doc ]  -->  -->  [ Pdf ]