ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 κοινή συνάντηση των προεδρείων των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Σ.Α με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών - Οργανώσεων –φορέων των υπηρετούντων και των υπηρετησάντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, 5/9/2014 και ώρα 18.00 στο Λευκό Πύργο.

Εκ μέρους όλων τονίστηκε η αναγκαιότητα της μαζικής και δυναμικής συμμετοχής των συναδέλφων από κάθε γωνιά της χώρας, από όλα τα Σώματα, τους Κλάδους και τις Υπηρεσίες, ώστε, τα εν ενεργεία και αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενωμένα, να σταθούν απέναντι σε μια Κυβέρνηση που ενεργεί ληστρικά και απαξιωτικά, αδιαφορώντας για τις καταγεγραμμένες αγωνίες μας και εκκλήσεις για αλλαγή πολιτικής και να  δώσουν το μήνυμα της ενότητας και του αγώνα.   

Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν τα κοινά προβλήματα και συμφωνήθηκε να υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός των περαιτέρω πρωτοβουλιών και δράσεων όλων των φορέων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη σύσταση Συντονιστικού Οργάνου τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Μας ενώνουν οι διεκδικήσεις μας για μια θητεία αντάξια των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών, αλλά και για μια αξιοπρεπή ζωή στην ενέργεια και στην αποστρατεία. Το οφείλουμε στην κοινωνία που μας στηρίζει και στον όρκο που δώσαμε, να φυλάττουμε Θερμοπύλες.

Διεκδικούμε

- Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων

- Άρση των μισθολογικών αδικιών

- Πλήρη και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ

- Διάσωση των ασφαλιστικών και μετοχικών ταμείων και επιστροφή των

  «αποθεματικών»

-  Αξιοπρεπείς συντάξεις

Στη συνάντηση παρέστησαν οι: Αντιναύαρχος Π.Ν ε.α. Ροΐδης Γιώργος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ), Υποστράτηγος ε.α. Ροζής Βασίλειος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Υποστράτηγος ε.α. Χριστακόπουλος Ευάγγελος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, Ταξίαρχος ε.α. Νικολόπουλος Βασίλειος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), Αντιπλοίαρχος Π.Ν ε.α. Φωτιάδης Τριαντάφυλλος, εκπρόσωπος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), Αντισυνταγματάρχης Τσουκαράκης Ανέστης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και ο Αντιπλοίαρχος Π.Ν ε.α Δεδής Δημήτριος μέλος του Δ.Σ του Π.Μ/Σ.Α.Σ.Υ/Π.Ν «Ξιφίας». Επίσης, την αμέριστη συμπαράστασή τους επιβεβαίωσαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΕΑΑΝ)και Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)κ.κ. Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς και Απτχος (Ι) ε.α. Ιατρίδης Κωνσταντίνος.

Οι Ομοσπονδίες των Σ.Α διαθέτουν λεωφορεία για την μεταφορά των συναδέλφων από πολλά μέρη γι’  αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να  επικοινωνούν με τα κατά τόπους παραρτήματα των Ομοσπονδιών.

Πρόσθετες πληροφορίες

1.  Με Λεωφορείο(-α) που θα διαθέσει η Ε.Α.Α.Σ. αναλόγως των συμμετοχών.
Οι δηλώσεις συμμετοχής (άνευ κόστους) να δοθούν έως αύριο Πέμπτη 4
Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 14:00 στον Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ. Βασίλη
Ροζή, είτε τηλεφωνικώς στο 6945583856, είτε μέσω e-mail στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
2.  Με Λεωφορεία -για ορισμένο αριθμό θέσεων- που διαθέτουν (άνευ
κόστους) οι Ομοσπονδίες της Αστυνομίας και θα αναχωρήσουν την 05 07:30
Σεπ 2014 από Χαλκοκονδύλη 37. Πληροφορίες από την Αστυνομική Ένωση
Αθήνας στο 2105236302 και στο Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. Χρήστο
Ντούφα στο 6945778610.