2014-11-18-pleonasma

Το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” έχει αρχίσει να ακούγεται στα Γενικά Επιτελεία τις τελευταίες ημέρες. Το θέμα είναι που πάνε ή μάλλον που μπορούν να πάνε. Και το ζητούμενο είναι με κάποιο τρόπο να φθάσουν στις τσέπες των στρατιωτικών . Όχι για να “σωθούν” αλλά για να ανακουφιστούν και να αναπληρώσουν -μερικώς πάλι- την απώλεια του χριστουγεννιάτικου δώρου που έχουν εδώ και χρόνια ξεχάσει.
Κλείνοντας το οικονομικό έτος οι οικονομικοί αξιωματικοί διαπιστώνουν ότι έχουν να επιστρέψουν λεφτά στο ταμείο. Έχουν …πλεόνασμα.

Στο ΓΕΝ για παράδειγμα υπάρχει ένα “κομπόδεμα” 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στο ΓΕΣ το οποίο αναμένει το πράσινο φως της πολιτικής ηγεσίας για να ανακοινώσει ότι θα δοθούν “οδοιπορικά” στο προσωπικό που υπηρετεί στην μεθόριο. Οδοιπορικά οκτώ ημερών . Στο ΓΕΝ δεν έχουν καταλήξει πως θα αξιοποιήσουν το “πλεόνασμα” που έχουν. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Α/ΓΕΝ είναι πολλές αφού “μαύρες τρύπες” υπάρχουν πολλές, αλλά αυτό που προέχει είναι το προσωπικό. 
Πως μπορούν να μοιραστούν τα χρήματα; Με πολλούς τρόπους. Η απόφαση λείπει. Και πρέπει οι Αρχηγοί να την πάρουν. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά τα περισσότερα απ΄ αυτά μπορούν να περιμένουν. Το προσωπικό των ΕΔ όμως δεν έχει άλλα περιθώρια αναμονής. 
Θα μπορούσε η "διανομή πλεονάσματος" να γίνει σ΄  όσους υπηρετούν σε ακριτικές και μάχιμες μονάδες. Θα μπορούσε να "μετατραπεί" σε "διατακτικές" για αγορές από τα πρατήρια των ΕΔ. Ιδέες υπάρχουν. 
Onalert