2014-09-20

Το σχέδιο του νέου μισθολογίου που αποτελεί πρόταση του ΥΠΕΘΑ, βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στα χέρια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση επείγεται να πάρει αποφάσεις για το τι θα κάνει με το μισθολόγιο των στρατιωτικών αφού ξέρει ότι έχει την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει ως “όπλο” με το οποίο θα ταλαιπωρήσει και θα “αιχμαλωτίσει” τους στρατιωτικούς. Πως;

Αν η κυβέρνηση προλάβει τους στρατιωτικούς και περάσει νέο μισθολόγιο, η επιλογή της κατάθεσης αγωγών κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών χάνεται! Οι στρατιωτικοί θα πρέπει να προσφύγουν εκ νέου στο ΣτΕ για να προσβάλουν το νέο μισθολόγιο.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτό που θα παρουσιαστεί ως νέο μισθολόγιο θα είναι πραγματικά νέο. Όσοι έχουν πληροφόρηση από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι αυτό που τελικά θα προκύψει θα είναι…το υπάρχον μισθολόγιο με “αυξημένους” μισθούς στα ποσοστά που έχουμε ξαναγράψει. Θα προστεθεί το 40% του ποσού που θα έπρεπε να πάρει πίσω κάθε στρατιωτικός σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Πρέπει να καταθέσουν αγωγές άμεσα οι στρατιωτικοί; Όπως έχουμε ξαναγράψει αυτό είναι ερώτημα που κάθε στρατιωτικός θα πρέπει να το αποφασίσει ΜΟΝΟΣ του. Συμβουλευόμενος είτε τις Ενώσεις Στρατιωτικών ,είτε δικηγόρο που εμπιστεύεται απόλυτα. Οι Ενώσεις Στρατιωτικών μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικές αλλά επαναλαμβάνουμε η απόφαση είναι προσωπική.

Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξουν ρήγματα στο μέτωπο που έχουν δημιουργήσει οι στρατιωτικοί. Δυστυχώς υπάρχουν μηνύματα που δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα γι΄ αυτό.

Πηγή: Onalert

-----/////-----