Η "καυτή πατάτα" των περικοπών στις ΕΔ έγινε "πυρηνική βόμβα" - Τι έρχεται και πρέπει να μας ανησυχεί

Περιθώριο κανένα δεν αφήνει η κυβέρνηση στους στρατιωτικούς. Με δημόσια πια τοποθέτησή της μέσω του εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών προς την Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ ομολογεί ότι δεν είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει τους αυστηρούς περιορισμούς της τρόϊκας και να επιστρέψει στο προσωπικό των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας αυτά που δικαιούνται. Ο δρόμος πλέον γίνεται μονόδρομος για τους θιγόμενους. Οι αγωγές είναι το επόμενο όπλο που θα χρησιμοποιήσουν για να δικαιωθούν και έμπρακτα έστω και σε βάθος χρόνου. Τα όσα είπε και ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι θα ακολουθήσει. Η απόφαση του ΣτΕ δεν θα εφαρμοστεί όπως πρέπει, αυτό είναι επίσης βέβαιο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξαντλήσει την δικαιοδοσία του με την απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης η οποία θα προβλέπει όπως λένε οι πληροφορίες την επιβολή προστίμου προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση μετατρέπει την “καυτή πατάτα” της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές σε ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας σε “πυρηνική βόμβα” που μπορεί με την έκρηξή της να διαλύσει τα πάντα.

Ο θυμός και η αγανάκτηση στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας ειναι διάχυτος και πλέον στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας το ερώτημα είναι πως αυτά θα “περάσουν” στην καθημερινότητα των μονάδων και των υπηρεσιών. Η προοπτική μιας δικαστικής απόφασης και η ελπίδα που γέννησε όταν αυτή βγήκε και ήταν υπέρ του προσωπικού έχει μετατραπεί σε απόλυτη απογοήτευση . Και αυτό είναι επικίνδυνο.

Πλέον οι διαβεβαιώσεις ότι “κάτι θα κάνουμε” και τα θερμά λόγια αναγνώρισης της προσφοράς τους δεν αρκούν. Ο ΕΝΦΙΑ, η έκτακτη εισφορά, η εφορία, οι λογαριασμοί ,τα έξοδα μιας οικογένειας και μάλιστα στρατιωτικής που μπορεί να ζει …διάσπαρτα δεν πληρώνονται μ΄ όλα αυτά.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο μη περαιτέρω και αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία των ΕΔ.