Δελτίο Τύπου ΑΝΕΑΕΔ Νο  16 / 2014                                   12 Ιουλίου 2014

 

Ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, μιλώντας για το ασφαλιστικό  αποκάλυψε / ανακοίνωσε ότι το μόνο που απομένει να γίνει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και την συμφωνία με την τρόικα που είχε ξεκινήσει από το 2012, είναι να ολοκληρωθεί η ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών   ΕΤΕΑΜ με την ενσωμάτωση σε αυτό των Μετοχικών Ταμείων  ( Επικουρικών όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε ) και συμπλήρωσε ότι αυτό θα γίνει άμεσα.

Στην ίδια εκπομπή ο δημοσιογράφος του Βήματος Αρ. Παπαστάθης επιβεβαίωσε τα λεγόμενα από τον κ. Κουτρουμάνη και συμπλήρωσε ότι αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο και έχει συμφωνηθεί με τη τρόικα να εκπληρωθεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.  

Μετά από αυτά και αφού για μια ακόμα φορά

  • Υπενθυμίσουμε ότι τα Ταμεία είναι Μετοχικά και όχι επικουρικά και ότι σε αυτά το Κράτος ως εργοδότης δεν έχει εισφέρει ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ αλλά αντίθετα με το PSI τα έχει λεηλατήσει (για το θέμα αυτό εκκρεμεί δίκη).
  • Καυτηριάσουμε την μέχρι σήμερα τακτική και στάση της Κυβέρνησης η οποία έκρυβε την όποια συμφωνία της για το θέμα με την τρόικα  και με όλους τους τρόπους και τα μέσα προσπαθούσε να μας παραπλανήσει και να μας πείσει ότι δεν υπάρχει θέμα ώστε να μας αιφνιδιάσει.
  • Υπενθυμίσουμε ότι οι μνημονιακές Κυβερνήσεις / Συγκυβερνήσεις με τις μέχρι σήμερα ενέργειές τους δείχνουν να  αντιμετωπίζουν την Εθνική Άμυνα ως μη απαραίτητη και αντιαναπτυξιακή Κρατική λειτουργία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ως αντιπαραγωγικά βαρίδια και πολίτες 3ης κατηγορίας.

Καλούμε

  1. Την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δηλαδή τον ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλο, την ΑΝΥΕΘΑ κ. Φ. Γεννηματά και τον ΥΦΕΘΑ κ. Ι. Λαμπρόπουλο με δημόσια δήλωσή τους να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν και να τοποθετηθούν για το θέμα.
  2. Την Στρατιωτική ηγεσία δηλαδή τους κ.κ Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΑ δημόσια και ευθαρσώς να τοποθετηθούν για το μέγιστο αυτό θέμα και να ενημερώσουν τα ε.ε και ε.α Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
  3. Τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να τοποθετηθούνε και να αναλάβουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.
  4. Συναδέλφους, Ενώσεις, Συλλόγους, Συνδέσμους, Φορείς σε επαγρύπνηση και αγωνιστική συστράτευση.

Download   -->   -->   [ doc ]              [ pdf ]