2015 06 23 poreia synt

 

 Συντονίζουμε κι εμείς, οι απόστρατοι, το βήμα μας στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους άλλους συνταξιούχους.
   ketha 1Συνταξιουχικές οργανώσεις διοργανώνουν Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ την ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ώρα 6 μ.μ.
   Συντονίζουμε κι εμείς, οι απόστρατοι, το βήμα μας στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους άλλους συνταξιούχους, γιατί τα προβλήματα μας είναι κοινά. Γιατί εκτός από απόστρατοι, είμαστε και συνταξιούχοι. Γιατί η ζωή όλων μας συνεχίζει να χειροτερεύει παντού.
   Δεν είμαστε επαίτες και δεν δεχόμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας τάζουν. Είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε. Η παγίωση της φτώχειας και της ανεργίας δεν είναι έντιμος συμβιβασμός.
Η συμμετοχή μας στη διαμαρτυρία, στο πλευρό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αποστράτων (ΣΕΑΑ), θα κάνει τη φωνή όλων μας πιο δυνατή, πιο ικανή να διεκδικήσει αποτελεσματικότερα τα δίκαιά μας.

=====

Τα νέα μέτρα για την διετία 2015-2016, τα οποία θα προστεθούν στα παλιά, θα είναι το λιγότερο 7,9 δισ. ευρώ!
Σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα: «Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και πιστωτών επί των ελληνικών δημοσιονομικών προτάσεων ύψους 7,9 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016. ... Από το ΦΠΑ η κυβερνητική πρόταση προβλέπει έσοδα 680 εκατ. ευρώ φέτος και 1,360 δισ. ευρώ το 2016. ...»*
Αυτή είναι λοιπόν σε χοντρές γραμμές η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Προφανώς οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ακόμη μεγαλύτερο συνολικό ποσό. Με την υγειά μας!
Για να τα «χωνέψουμε» ευκολότερα θα μας πουν: «δεν είναι στο πρόγραμμα μας όλα αυτά τα μέτρα αλλά αναγκαστήκαμε ...», «διαπραγματευτήκαμε σκληρά», «εξαντλήσαμε κάθε χρονικό περιθώριο» και άλλα παρόμοια.
Εμείς ας έχουμε στο μυαλό μας ότι όλα τα νέα μέτρα έμμεσα ή άμεσα θα αφαιρεθούν από τις συντάξεις μας, τους μισθούς των παιδιών μας και τις κοινωνικές παροχές. Θα αφαιρεθούν δηλαδή απ' το σημείο - κατάντημα που ήδη τις έχουν φτάσει. Ιδιαίτερα μας προβληματίζει επίσης και η αρνητική επίδραση της όλης κατάστασης στην αμυντική ικανότητα της χώρας.

Αρκετά πια! Ας αντισταθούμε!
Να διαμαρτυρηθούμε σήμερα μαζί με τους άλλους συνταξιούχους!

sea-a.blogspot.gr