Συνάδελφοι

Στις 20 Μαρτίου εκδικάζεται η προσφυγή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) για το «κούρεμα» των αποθεματικών του που είχε εμπιστευτεί στην Τράπεζα της Ελλάδος - το γνωστό «PSI». Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στοΠρωτοδικείο Αθηνών.

Είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε εκεί και

  • να επιβεβαιώσουμε ότι δεν δεχτήκαμε ποτέ την από χρόνια μεθοδευμένη με νόμους κλεψιά των χρημάτων μας και να διεκδικήσουμε πίσω τα κλεμμένα!
  • να δείξουμε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή μας σε ότι έγινε τότε και στην ίδια γενικότερη πολιτική που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και μας έχει εξουθενώσει.

Ειδικά οι πρόσφατες κυβερνητικές μεθοδεύσεις γύρω από τα Μετοχικά Ταμεία (ΜΤ) δείχνουν ότι οι κατά καιρούς καθησυχαστικές υποσχέσεις ή και κινήσεις δεν ήταν τίποτε άλλο από στάχτη στα μάτια αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών. Αμετακίνητος πολιτικός στόχος των κυβερνήσεων που γνωρίσαμε τουλάχιστον μετά το 2010 σχετικά με τα ταμεία ήταν η επικουροποίηση – ενοποίηση τους, ώστε να ξεπουληθεί πιο άνετα η τεράστια περιουσία τους και στη συνέχεια σε μια προοπτική χρόνου ενοποιημένα με τα υπόλοιπα επικουρικά ταμεία άλλων εργαζομένων και συνταξιούχων να διαλυθούν όλα μαζί «ενοποιώντας» τις παρεχόμενες συντάξεις σε μία και αυτή πείνας.

Η ΑΝΕΑΕΔ που από τα πρώτα της βήματα αντιτάχθηκε στην προοπτική επικουροποίησης των Μετοχικών Ταμείων και πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του PSI με συσκέψεις, ανακοινώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας από κοινού με άλλους φορείς, ενώ έθετε το ζήτημα στις συναντήσεις της με τα πολιτικά κόμματα

ΚΑΛΕΙ

Φορείς και μεμονωμένους συναδέλφους με την συμμετοχή τους σε συγκέντρωση

Έξω από το Πρωτοδικείο (Ευελπίδων) την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 ώρα 0900 για να δηλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ετοιμότητα μας για αντίσταση και αγώνασε ότι μας ετοιμάζουν!

 

Τοποθεσία ...... Συγκοινωνίες