Την Κυριακή  26 Ιανουαρίου 2014,  11:00 το πρωί στην λέσχη του συλλόγου Φειδίου 10,

Ο ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και η εφημερίδα ΞΙΦΙΑΣ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην πρώτη εκδήλωση του 2014.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα (όπως κάθε χρόνο ) την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία  τους :

Ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ε. Αποστολάκης ΠΝ, ο  Υ/ΓΕΝ Υποναύαρχος  Π. Παστουσέας ΠΝ  ο Διοικητής ΣΜΥΝ   Πλοίαρχος Π. Σταυρόπουλος ΠΝ ο Πανοσιολογιότατος Ιουστίνος Μαρμαρινός  ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σ. Περβαινάς  ο Πρόεδρος του ΜΤΝ Μ. Κανάρης ο Πρόεδρος των Αποφοίτων ΣΣΑΣ  Ι. Αντωνιάδης ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΑΕΔ  Ε. Γκιρτέσος ο εκπρόσωπος του ΣΑ/ΣΝΔ  Δ. Πλαμαντούρας ο εκπρόσωπος του ΣΥΣΜΕΔ Π. Δροσόπουλος ο εκπρόσωπος της ΚΕΘΑ Β. Φάρκωνας  ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΜΥΝ Ε. Σφακτός ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΤΥΑ  Δ. Φαλτάιτς ο Πρόεδρος του ΣΑΣΥΔΑ Γ. Ρούσσος ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Υ/Β . Χ. Γιακουβάκης ο Πρόεδρος του ΣΑΙΡ  Ι Κρανιάς, ο εκπρόσωπος της Ένωσης  Καρδιοπαθών Κ. Ξενικάκης, ο εκπρόσωπος της ΣΕΑΑ Α. Γιαννόπουλος, ο  Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου Β. Λαντζουράκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος και εκδότης της εφημερίδας ΞΙΦΙΑΣ Ν. Πλατανάκης  πλήθος συναδέλφων με τις οικογένειες τους  και φίλοι του συλλόγου .

Η τελετή άρχισε με την προσφώνηση των προσκεκλημένων  από το μέλος του Δ.Σ  Δημήτρη Δέδη .Στην συνέχεια ο πατέρας Ιουστίνος ευλόγησε την εκδήλωση  και το λόγο, πήρε ο Πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Βασιλείου.  Αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους είπε :

Ομιλία ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αξιότιμοι

Κύριε  Αρχηγέ /  ΓΕΝ

Κύριε Υπαρχηγέ/ΓΕΝ

Κύριε Διοικητά της ΣΜΥΝ   (και εκπρόσωπος του ΔΝΕ)

Πανοσιολογιότατε,

Κύριοι Πρόεδροι-Εκπρόσωποι που μας τιμάτε με την παρουσία σας

ΕΑΑΝ,  ΜΤΝ,  ΣΑ/ΣΝΔ,  ΣΥΣΜΕΔ,  ΕΣ/ΥΒ,  ΣΣΑΣ,  ΑΝΕΑΕΔ,  ΣΑ/ΣΜΥΝ,  ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΣΑ/ΣΥΔΑ,  ΣΑΙΡ,  ΕΝΩΣΗΣ/ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ,  ΚΕΘΑ,  ΣΕΑΑ

Επίτιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου μας

Κύριες κύριοι αγαπητοί συνάδελφοι μέλη και φίλοι του συλλόγου

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του  Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ) σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στον μικρό αλλά ζεστό και πάντα φιλόξενο χώρο των γραφείων μας.

Σας εύχομαι καλή χρονιά και ευλογημένη με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία

Γνωρίζεται  παρά τις όποιες δυσκολίες και το γεγονός πως δεν είμαστε επαγγελματίες, ότι προσπαθούμε μέσα από την εφημερίδα και την ιστοσελίδα ΞΙΦΙΑΣ να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ενημερώνουμε τους συναδέλφους ε.ε και ε.α για τα προβλήματα του κλάδου μας.

Κάνοντας ένα απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο σύλλογος μας ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του Π.Ν και άλλων φορέων.

Επισκεφτήκαμε και ενημερώσαμε το ΓΕΝ και τις μεγάλες Διοικήσεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εε και εα στελέχη.

Επίσης, μαζί με τους συλλόγους  ΣΞ, ΠΑ, σαν συντονιστικό των αποφοίτων σχολών υπαξιωματικών, επισκεφθήκαμε τα γενικά επιτελεία ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, καθώς και τα αντίστοιχα μετοχικά ταμεία ΜΤΣ,ΜΤΝ,ΜΤΑ, προκειμένου να τα ενημερώσουμε για τα τρέχοντα προβλήματα των στελεχών, και να μας ενημερώσουν και αυτά για την οικονομική τους κατάσταση.

Σε όλες τις επισκέψεις ανταλλάξαμε απόψεις  και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση, και λύση των προβλημάτων του κλάδου μας.

Στείλαμε επιστολές διαμαρτυρίας και προτάσεις για την εξυγίανση του ΜΤΣ, την οποία θεωρούμε προϋπόθεση για την μετέπειτα επιχειρούμενη ενοποίηση των ταμείων, θέση την οποία υποστηρίζουν το ΓΕΝ και όλοι οι φορείς του ΠΝ.

Με τη συνεργασία δικηγόρου, κάναμε ενημέρωση των μελών μας και όλων των συναδέλφων για προσφυγές στις περικοπές των συντάξεων.

Συμμετείχαμε μαζί με όλους τους φορείς των ΕΔ στις κινητοποιήσεις των στελεχών για τις περικοπές μισθών –συντάξεων. Ήδη άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα των διεκδικήσεών μας, με την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας, κάτι το οποίο καθιστά απαραίτητη τη συνέχεια των δράσεών μας.

Επίσης διαμαρτυρηθήκαμε μαζί με τους εργαζόμενους   σε όλες τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για την ανεργία τις απολύσεις τα χαράτσια και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Και τη νέα χρονιά, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως θα είμαστε παρόντες  σε κάθε  κίνηση, και θα διεκδικούμε σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με  την συμμετοχή όλων, τα δίκαια αιτήματά μας,  μέσα στα νόμιμα πλαίσια που μας επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως άλλωστε   κάναμε έως σήμερα.

Τα οικονομικά προβλήματα πιστεύω λίγο-πολύ λόγω της κρίσης υπάρχουν σε όλους μας, γι’ αυτό μην το βάζουμε κάτω, να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, να βρισκόμαστε περισσότερο, να ανταλλάσουμε ιδέες προτάσεις, να διεκδικούμε να μας επιστραφούν ότι μας πήραν, να αμυνθούμε  για να μην μας τα πάρουν όλα, να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο, ώστε παιδιά μας να μην μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά..

Επίσης να σας ενημερώσω ότι διαθέτουμε τα γραφεία μας στους συναδέλφους όταν μας ζητηθούν για τις συνευρέσεις τους,

και επειδή για να λειτουργούμε έχουμε έξοδα, σας παρακαλώ όλους  να μην αμελείτε την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής  που αποτελεί το μοναδικό έσοδο του συλλόγου μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ και τον Διευθυντή ΠΟΝ για την συνεισφορά τους στην σημερινή εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι και πάλι καλή χρονιά.

ΥΓ: Στις 31-1-2014 ώρα 13:00 θα τιμήσουμε τους ήρωες συναδέλφους που έπεσαν στα Ίμια, στο μνημείο έξω από την ΛΑΕΔ.