ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

οι φορείς εργαζόμενων και συνταξιούχων έχουν αποφασίσει 24ωρη Γενική Απεργία και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Καλούμε όλους όσους:

·        δεν περιμένουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο μόνα τους, αγωνιώντας μπρος στην τηλεόραση,

·        δεν επικαλούνται για βοήθεια μεσσίες και από μηχανής θεούς,

·        είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε αγώνες διαρκείας, αφήνοντας στην άκρη τον καναπέ τους, τον ωχαδερφισμό και την «υψηλή πολιτική»

Καλούμε όλους να ενώσουμε τη φωνή μας με τον αγωνιζόμενο λαό,

στη συγκέντρωση αποστράτων

έξω από την Παλιά Βουλή την Τετάρτη  6 Νοεμβρίου στις 11.00.

σε αντίθεση με τα φερέφωνα της κυβέρνησης που πέτυχαν να εκτονώσουν την αγανάκτηση των συναδέλφων, αφήνοντάς τους να πιστέψουν ότι μια ντουφεκιά στον αέρα εδώ κι εκεί έφτανε, ενώ σήμερα ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι δήθεν έχουμε πάρει κάποιου είδους ανάσα από τα κυβερνητικά μέτρα!!

Εμείς δηλώνουμε πνιγμένοι από:

·        Τις μέχρι σήμερα περικοπές στη σύνταξη και τα μερίσματα, τις δόσεις στην εφορεία,

τα χαράτσια για το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι μας, για το πετρέλαιο θέρμανσης,

·        Τη σύγχυση που επικρατεί αλλά και τα νέα και παλιά βάρη για την περίθαλψη, βλέποντας τα πρώτα βήματα στην ενοποίηση – διάλυση / ξεπούλημα στρατιωτικών νοσοκομείων στα πρότυπα των αντίστοιχων του δημοσίου,

·        Την αγωνία μας και την ανασφάλεια για τις ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε στα

άνεργα παιδιά μας. Τρομάζουμε στη σκέψη ότι η  βιολογική μας απουσία μεθαύριο θα σημάνει για τους άνεργους επιγόνους μας: πείνα, ζητιανιά, κατάσχεση σπιτιών! Ήδη είμαστε πολλοί όσοι δεν καλύπτουμε το ρόλο του παραδοσιακού αρωγού στα παιδιά μας, ακόμη και όσων από αυτά εργάζονται σαν σκλάβοι από νύχτα  σε νύχτα,  όπως οι παππούδες τους για ένα κομμάτι ψωμί, αγνοώντας τι τα περιμένει αύριο.

Η ΚΕΘΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

·        Γιατί δεν ξεχνάμε και τους εν ενεργεία συνάδελφους και τις οικογένειές τους που

αντιμετωπίζουν ακόμα πιο έντονα προβλήματα, ενώ γίνεται προσπάθεια φίμωσης των εκπροσώπων τους.  Γιατί επίσης ανησυχούμε για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα για το ηθικό του προσωπικού.

·        Για να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ως στάχτη στα μάτια μας

την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής, φασιστικής Χρυσής Αυγής ώστε ανενόχλητη να εφαρμόσει  όσα μέτρα προωθεί σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα.

Η ΚΕΘΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Για μια ζωή ανθρώπινη, όπου θα καλύπτονται όλες οι ανάγκες οι δικές μας, των παιδιών και των εγγονιών μας, των συγγενών και φίλων, των γειτόνων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

έξω από την Παλιά Βουλή την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 11.00



Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα