Την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, παρουσία του Αρχηγού Γεν. Επιτελείου Ναυτικού Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ τιμήθηκε η μνήμη της βύθισης του αντιτορπιλικού πλοίου  Ψαρά και του χαμού 36 μελών του πληρώματός του τον Απρίλιο του 1941 στον Κόλπο Μεγάρων από Γερμανικά αεροσκάφη.

Στο λιμάνι της Πάχης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ στο σημείο της βύθισης του πλοίου κατατέθηκαν στεφάνια από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, του Δημάρχου Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη και του Προέδρου του Συλλόγου Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων Δημήτρη Πλαταρά.

Από το πρωί της Κυριακής κατέπλευσε στο λιμάνι των Μεγάρων η ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ η οποία μετέφερε τους εκπροσώπους των αρχών στο σημείο της βύθισης.

Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά στο μνημείο του γεγονότος στην Πάχη έγινε επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο των 36 νεκρών όπου κύριος ομιλητής ήταν ο τέως Δήμαρχος Μεγαρέων Χρυσόστομος Σύρκος.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Σύλλογος Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων σε συνεργασία με τον Δήμο.

Παρευρέθη ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης και μεταξύ των φιλοξενουμένων ήταν ο Αρχηγός του Γ.Ε. Ναυτικού Αντιναύαρχος Αποστολάκης, ο Υπαρχηγός του Στόλου Υποναύραχος Σ. Κονιδάρης, ο Διοικητής της Μοίρας Φρεγατών πλοίαρχος Δ. Λυμπέρης, ο Υποστράτηγος Β. Δήμος Διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, ο Ταξίαρχος Αερόπορίας Ι. Θεοδοσουλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σταυρούλα Δήμου και ο Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

Ο πρόεδρος, Αντιπλοίαρχος Νικόλαος Βασιλείου (Ε) Π.Ν. ε.α. καθώς και μέλη του συλλόγου ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ  παρέστησαν στην εκδήλωση και τίμησαν την μνήμη των πεσόντων.

 Λίγη Ιστορία …..                                                 Ανακοίνωση τύπου ΓΕΝ