Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε η πορεία των αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, ενάντια στις «πολιτικές λιτότητας» και τις μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων τους.

"Κύριε Πρωθυπουργέ οι άδικες περικοπές θα ανάψουνε φωτιές" , "Έλληνες προδομένοι η ταπείνωση και η εξαθλίωση θέλει αντίσταση"  και "Λαός, στρατός, αστυνομία, η δύναμη είναι μία" ήταν τα κυρίαρχα συνθήματα.

 

Νωρίτερα, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους περίπου 10.000  εν ενεργεία και απόστρατοι Ενόπλων Δυνάμεων  και  Σωμάτων Ασφαλείας απ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενάντια στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Κρατώντας ελληνικές σημαίες, πανό και πλακάτ διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων αλλά και για την κατάσταση στις υπηρεσίες (ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού).

Οι παρευρισκόμενοι στο άγαλμα του Βενιζέλου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πυροτεχνουργού που έχασε τη ζωή του το πρωί κατά τη διάρκεια εξουδετέρωσης οβίδας σε πεδίο βολής στα Λάβαρα Έβρου, όπου τραυματίστηκαν και δύο ακόμη ένστολοι.

Φτάνοντας στο υπουργείο, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και του διαβίβασε τα αιτήματά της, ενώ άλλοι διαδηλωτές ανάρτησαν στη σιδερένια πύλη του την ελληνική σημαία και φώναξαν συνθήματα ενάντια στη «φτωχοποίηση του λαού» και στις περικοπές που προβλέπει το μνημόνιο. Στη συνέχεια, αφού τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, αποχώρησαν.