elikoptero1

 

Εντοπίστηκαν πριν τις 8 το πρωί από ελικόπτερο S-70 και Super Puma τα συντρίμια του ελικοπτέρου AB 212 του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε στις 2:45 τα ξημερώματα στην περιοχή του νησιού Κϊναρος. Στην περιοχή έσπευσε για 
 
επιβεβαίωση η φρεγάτα ΥΔΡΑ. 
Το αδικοχαμένο πλήρωμα του ελικοπτέρου σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούσαν οι:
Υποπλοίαρχοι Πανανάς Κωνσταντίνος και Τουλίτσης Αναστάσιος και ο μηχανικός ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος. 
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πληρώματος, συνεχίζονται, όπως ενημέρωσε από το Twitter o υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Επισήμως το πλήρωμα αγνοείται. 
Πρόκειται για το ελικόπτερο που είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" με τριμελές πλήρωμα  προκειμένου να εκτελέσει άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας, κατά τη διάρκεια της άσκησης "ΑΣΤΡΑΠΗ" που διεξάγεται στην περιοχή. 
Στις 2:45 το ίχνος του ελικοπτέρου έσβησε από τα ραντάρ και αμέσως σήμανε συναγερμός. Όλα τα πλοία και τα ελικόπτερα που συμμετείχαν στην άσκηση, μαζί με ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας σάρωσαν την 
 
περιοχή για τον εντπισμό του ελικοπτέρου. 
Το δυστύχημα είναι ότι οι άτυχοι πιλότοι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν είχαν προφθάσει κατά την πτώση να ενεργοποιήσουν το σύστημα εντοπισμού και για τον λόγο αυτό η έρευνα διήρκεσε αρκετές ώρες. 
Το AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο και έχει πλήρωμα δυο πιλότους και ένα μηχανικό. Είναι παρόμοιο αυτού που είχε πέσει στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, στην ελληνοτουρκική κρίση και είχαν σκοτωθεί οι τρείς ήρωες, 
 
Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός. 
onalert.gr
 
Δείτε που είναι η περιοχή.
 


 
 

kammenosΚαμμένος: Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα οι σοροί - Επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα
«Όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σωρών είναι ψεύδη» έγραψε πριν λίγο στο twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στη συντριβή του ελικοπτέρου στο Αιγαίου.
Όπως έγραψε ο υπουργός «ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν τουλάχιστον σεβαστείτε τις οικογένειες των αξιωματικών».
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν και από την κρατική τηλεόραση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επιμένουν ότι νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αξιωματικοί του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκε τη νύχτα στο
Αιγαίο. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.
Με την ολοκλήρωση του σκέλους της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες που αφορά την Ελλάδα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

onalert.gr
 
pavlopoulosΤη βαθύτατη οδύνη του εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον χαμό των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες στην Κίναρο.
«Τρεις γενναίοι Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού έπεσαν υπέρ Πατρίδος, στον βωμό υπεράσπισης της Εθνικής μας Άμυνας. Αυτή η κορυφαία θυσία τους ας είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω, εκ μέρους όλου του Ελληνικού Λαού, βαθύτατη οδύνη αλλά και αμέριστη συμπαράσταση. Αιωνία η μνήμη τους».