ΕΤΗΣΙΟ  ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων επιθυμεί να ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη του ότι το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο εις μνήμη των αποβιωσάντων εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής Υποβρυχίων προγραμματίστηκε να τελεσθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 09:30 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ριζάρη που βρίσκεται επι της οδού Βασ. Σοφίας έναντι του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Θα ακολουθήσει παράθεση καφέ στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου.

Στην πορεία θα γίνει σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου η Σύγκλιση της Γενικής συνέλευσης με απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ και διενέργεια αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ.......

Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί..........

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Γεν. Συνέλευση – Αρχαιρεσίες Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων επιθυμεί να ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη του, ότι με βάση τα άρθρα 11, 12 και 13 του καταστατικού, η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης - απολογισμού και αρχαιρεσίες του συλλόγου για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε περίπτωση ΜΗ απαρτίας, όπως ορίζεται στο καταστατικό, η Γενική συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο μετά την τέλεση του ετήσιου αρχιερατικού μνημόσυνου.

Με βάση το άρθρο 13 του καταστατικού, υποψηφιότητες τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και για την εξελεγκτική επιτροπή πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία του συλλόγου το αργότερο έως την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014.

Με δεδομένο ότι στην επικείμενη Γενική συνέλευση θα τεθούν θέματα προς τροποποίηση του καταστατικού η παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη.

35 χρόνια Υποβρύχιο ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 ομάδα του πληρώματος παραλαβής του Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ αποτελούμενη από τους:  Βίτσα Ανδρέα, Γεωργάτο Βασίλειο, Γιακουβάκη Χαράλαμπο, Μαρίνη Ιωάννη, Ντέμο Κωνσταντίνο, Πανταζή Περικλή, Σιαμανδούρα Άγγελο, Σπίνο Δημήτριο, Τσαρπαλή Ηλία, Χαραλαμπίδη Χριστόδουλο και Χασαπόπουλο Ανδρέα, έκανε επίσκεψη στην περιοχή της Διοίκησης Υποβρυχίων επισκεπτόμενη το Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ για την επέτειο 35 χρόνων από την ύψωση της σημαίας (3 Ιουλίου 1979) στο Κίελο της Γερμανίας.

Θερμότατη η υποδοχή  από τον Διοικητή Υποβρυχίων Πλοίαρχο Βασίλειο Κάτσικα με τους επιτελείς του και στην συνέχεια από τους Αρχηγό και Υπαρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα και Υποναύαρχο Νικόλαο Τσούνη αντίστοιχα με παράθεση καφέ – αναψυκτικών και επίδοση αναμνηστικού εκ μέρους των επισκεπτών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ όπου έγινε παράθεση μικρής δεξίωσης από το πλήρωμα παραλαβής προς τους εν ενεργεία συναδέλφους και ανταλλαγή αναμνηστικών. Ευχηθήκαμε στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα υγεία και καλά ταξίδια και μέσα από τις αναμνήσεις που μας  κυρίευσαν, ευχηθήκαμε ο ένας τον άλλον καλό καλοκαίρι και υπόσχεση να ξαναβρεθούμε στην επέτειο εορτασμού των 40 χρόνων του υποβρυχίου στο οποίο υπήρξαμε πλήρωμα παραλαβής.

Ευχαριστούμε θερμά το Αρχηγείο Ναυτικού για την έγκριση πραγματοποίησης της επίσκεψης, τον Αρχηγό Στόλου και τον Διοικητή υποβρυχίων με τους επιτελείς των για την υποδοχή, τον Κυβερνήτη Πλωτάρχη Κωνσταντίνo Καλυκά και το πλήρωμα του Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ για την περιποίηση, καθώς και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων για τις ενέργειες και την διαμεσολάβησή του προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το αίτημά μας.

-----/////-----

ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3)

Έτοιμο από πάσης απόψεως είναι το μνημείο για τους πεσόντες του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3) στο νησί των Οθωνών. Απομένει ο καθορισμός της ημερομηνία για την επίσημη τελετή.

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά τόσο στον συνάδελφο Αλέξανδρο Κασίμη όσο και στους κατοίκους της νήσου των Οθωνών για την ανέγερσή του.

-----/////-----

ΚΑΤΣΩΝΕΙΑ – ΛΑΣΚΕΙΑ 2014

14 Σεπτεμβρίου 1943 ημέρα της Χριστιανοσύνης, επεφύλασσε η μοίρα στο πλήρωμα του Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ να γραφεί στην ιστορία. Βόρεια της νήσου Σκιάθου και μετά από καταδίωξη δυο ωρών εν καταδύσει, το Υ/Β αναδύθηκε και σε έναν άνισο αγώνα με Γερμανική κορβέτα υπέκυψε στα τραύματά του συμπαρασύροντας στον υγρό του τάφο, τον κυβερνήτη του Β. Λάσκο, 5 αξιωματικούς και 26 ανθυπασπιστές-υπαξιωματικούς και Ν/Διόπους.

Στην καθιερωμένη από τον δήμο Σκιάθου τελετή μνήμης, παρέστησαν για απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνου ο Διοικητής υποβρυχίων Πλοίαρχος  Βασίλειος Κάτσικας Π.Ν ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Ναυτικού και ο επίτιμος Αρχηγός Στόλου και πρόεδρος της Ε.Σ.Ν.Α  Γ. Μπεζεριάνος.

Στην τελετή των Λάσκειων που έγιναν στην Ελευσίνα την ίδια ημέρα παρέστη και κατέθεσε δάφνινο στέφανο ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Μιχαήλ Πρωιμάκης.

-----/////-----

51o Παγκόσμιο Συνέδριο Υποβρυχίων

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 51ο Παγκόσμιο συνέδριο υποβρυχίων που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων και έλαβε χώρα στην Αθήνα 28 - 31 Μαΐου 2014.

Στο συνέδριο συμμετείχαν συνάδελφοι που υπηρέτησαν στα υποβρύχια των 23 χωρών που αντιπροσώπευε ο καθένας από αυτούς (Αργεντινή 3, Αυστραλία 2, Γαλλία 41, Γερμανία 5, Ελλάδα 11, Ηνωμένο Βασίλειο 12, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 16, Ινδία 2, Ιταλία 10, Ισραήλ 18, Ιαπωνία 1, Κροατία 4, Λευκορωσία 3, Νορβηγία 7, Ολλανδία 6, Ουκρανία 30, Πολωνία 2, Ρωσία 71, Σερβία 4, Σλοβενία 2, Σουηδία 6, Τουρκία 9) και οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την υποδοχή, την ξενάγηση, την περιήγηση στα μουσεία, τους χώρους εστίασης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε καλωσόρισμα και δείπνο στο ξενοδοχείο Hilton, επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, ξενάγηση στο Σούνιο, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, επίσκεψη στο Μουσείο Ναυτικής παράδοσης στον Φλοίσβο, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, ξενάγηση στον ιερό βράχο και στο σύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης και φυσικά το αποχαιρετιστήριο δείπνο (Galadinner) που κατ’ ομολογία των συνέδρων ήταν αυτό που ανέβασε τον πήχη των μελλοντικών συνεδρίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες: στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για την παρουσία και την ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο, στο Αρχηγείο Ναυτικού για την αμέριστη συμπαράσταση, στο Αρχηγείο Στόλου, στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου,  στην Διοίκηση Υποβρυχίων, στην Ένωση Αποστράτων, στον Προμηθευτικό Οργανισμό Ναυτικού, στην μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, στον Δήμο Σαλαμίνος,  στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη της ΦΙΛΠΑ, στην εταιρία ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, στην εταιρία AMVYX, στην εταιρία ISI (interoperabilitysysteminternational), στην εταιρία γραφικές τέχνες VOLCANO, στο χορευτικό συγκρότημα «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ» του Κωνσταντίνου Ανδριανόπουλου, στην εταιρία ΕΤΑΝΑΠ «νερό ΣΑΜΑΡΙΑ», την εταιρία supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, στην εταιρία ΑΦΑΙΑ, και τέλος στους συνάδελφους: δικηγόρο Σταύρο Κουταλά, Ευάγγελο Καραβάνα, Παναγιώτη Ραδίτσα και Ραδαμάνθη Φουντουλάκη για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς επίτευξη των στόχων του συνεδρίου.

Το 52ο Παγκόσμιο Συνέδριο είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Πόρτσμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου από 18 έως 21 Μαΐου 2015.

2014-09-13_amfitriti_001.jpg 2014-09-13_amfitriti_002.jpg 2014-09-13_amfitriti_003.jpg

z1-proteys.jpg z2-genikos-grammateas.jpg z3-skiptro.jpg