Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε σήμερα με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη 9 ν.μ. βορειοανατολικά της Σκύρου.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.
Το θάνατο του Έλληνα πιλότου είχε επιβεβαιώσει το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιτότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε στην ανάρτηση του ο ΥΕΘΑ.
Ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου». Ο 34χρονος χειριστής Μιράζ της 331 Μοίρας, είχε αναφέρει τι κάνουν σε περίπτωση συναγερμού οι πιλότοι, για τους κινδύνους που εμπερικλείει η αποστολή τους και τις οδηγίες που λαμβάνουν.
Πηγή : www.militaire.gr / ΕΡΤ / ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 
 

sigjrr