Χαιρετισμός

ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ
ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑ/ΣΜΥΝ

(η οποία διατηρείται ως ιστορικό αρχείο – χωρίς να ενημερώνεται) .

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΤΕ κλικ εδώ

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΜΥΝ σας καλωσορίζουν και σας εύχονται «καλό ταξίδι» στη σελίδα μας, μέσω της οποίας θα φροντίζουμε να σας ενημερώνουμε για κάθε είδους δραστηριότητα του συνδέσμου μας.

Κάθε καλόπιστη υπόδειξη-παρατήρηση, θα μας βοηθήσει στη πληρέστερη εικόνα της και ενημέρωσή σας.

Μη διστάσετε να μας γράψετε.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΜΥΝ

Πρόεδρος: Άγγελος Γαλανός Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. ΣΔΥΤΕΝ 1974
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Στυλιανόπουλος Σημ/ρος (Ε) ε. α. Σ.Ν 1959
Γεν. Γραμματέας: Κων/νος Καλαρρύτης Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α. ΣΜΥΝ 1981
Ταμίας: Πέτρος Μπουρβάνης Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. ΣΔΥΝ 1974
Δημ. Σχέσεις – : Ελευθ. Σφακτός Εφημερίδα Επστής ε.α. ΣΝ1953
Μέλη: Κων/νος Παπαδόπουλος Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. ΣΔΥΗΝ
Χαρίλαος Σχοινάς Ανθπστής ε.α ΣΝ 1957

============================================

Γραφεία : Πάλλαδος 24-26

Τ.Κ 10545

Αθήνα

Τηλ/Fax : 210-3218319

Email : sasmyn82@gmail.com ή κάντε κλικ πάνω στην ελληνική σημαία

GreenEnergyParts.com

90 Responses to Χαιρετισμός

  1. Tommy Geo says:

    Καλη χρονια σε ολους

  2. Αγγελος Μυλωνάς. says:

    Ομιλία του πλοιάρχου Άγγελου Μυλωνά του πανηγυρικού της ημέρας των εισοδίων της Θεοτόκου και την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων στον Πύργο Ηλείας.Ομηλία Ε.Δ 21/11/17

    Σεβασμιώτατε…..

    Σήμερα έχουμε μια διπλή γιορτή. Τη γιορτή της Παναγιάς, και τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας. Την Παναγιά επέλεξαν οι Έλληνες ως προστάτιδα των ενόπλων δυνάμεών και η εικόνα της, βρίσκεται σ’ όλα τα στρατόπεδα.
    Με την ευχή της Παναγιάς αποχαιρετούσαν οι μανάδες, σύζυγοι και κόρες, τους δικούς τους που έφευγαν τραγουδώντας για το μέτωπο.
    Μαζί με την χριστιανική γιορτή, γιορτάζουν και οι ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδας, το Πεζικό, το Ναυτικό και η Αεροπορία, που οι πρόγονοί μας, τους έμαθαν να φυλάνε τα περάσματα στις Θερμοπύλες και στα στενά της Έλλης.

    Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Πατρίδας, η εξασφάλιση του εθνικού της χώρου, και η αποφασιστική τους συμβολή στην επίτευξη των στόχων της πολιτικής της χώρας.

    Κληρονομήσαμε τρεις λέξεις από τον Όμηρο «Αμύνεσθαι περί πάτρης» και τους στίχους του Αισχύλου «Ω παίδες Ελλήνων ίτε ελευθερούτε πατρίδα» .

    Αν ανατρέξουμε στα βάθη της ιστορίας, θα δούμε ότι η πολεμική αρετή των Ελλήνων, είναι συνυφασμένη με την εμφάνιση της Ελληνικής φυλής. Από τους αρχαίους χρόνους οι Έλληνες ήταν πολεμικός λαός, όχι όμως και κατακτητικός.
    Ο Δίας, η Αθηνά, ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Άρης, ανήκουν στους ήρωες των μυθικών χρόνων της Ιστορίας μας, και αποτελούν αψευδείς μάρτυρες της πολεμικής αρετής των Ελλήνων, που ξέρουν πως το μπλε χρώμα της θάλασσας, και οι ειρηνικές μυρωδιές από το αγιόκλημα, δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται με τη θυσία, το αίμα και τη φωτιά.

    Πολεμιστές οι Έλληνες, έμαθαν να περνούν από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη και ξαναπερνούν, γι’ αυτό δεν σκιάζονται τον κίνδυνο. Τον αποδέχτηκαν σαν φίλο, τον έκαναν σύντροφο στη ζωή τους και συμμάχησαν μαζί του.

    Οι Αθηναίοι πολέμησαν στον Μαραθώνα κατά των Ασιατών, για ολόκληρη την Ελλάδα.
    Οι Ασιάτες στις Θερμοπύλες, παράγγειλαν στους 300 του Λεωνίδα ότι θα τους σκεπάσουν με τα βέλη τους, και αυτός απάντησε.
    «Καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό σκιά».
    Με την έναρξη αυτής της παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικής αναμέτρησης, ένας από τους υπασπιστές του, φώναξε στους 300 :
    «Απόψε, ή θα νικήσουμε ή θα κοιμηθούμε στην κόλαση».
    Πρόμαχοι της ελευθερίας και της τιμής οι Έλληνες, συντρίβουν τις ορδές των ασιατών σώζοντας τον πολιτισμό και την ελευθερία, των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων.
    Ο Κων/νος Παλαιολόγος σκοτώθηκε πολεμώντας στις επάλξεις του κάστρου της Κων/πολης σαν γενναίος στρατιώτης για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια του Ελληνισμού.
    Όταν του ζητήθηκε από τους μογγόλους να τους παραδώσει την πόλη, τους απάντησε με τα παρακάτω ιστορικά λόγια:
    «Η παράδοση της πόλης δεν είναι θέμα ούτε δικό μας ούτε κανενός άλλου από τους κατοίκους της. Όλοι προθύμως θα αποθάνουμε και δεν θα φοβηθούμε για τη ζωή μας»

    Και ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού των Ελλήνων
    Μια από τις χρυσές σελίδες της Eλληνικής επανάστασης ήταν η καταστροφή της ναυαρχίδας των μογγολων από τον Κανάρη.

    Ακολουθούν οι Βαλκανικοί πόλεμοι. Στην Ελασσόνα, στο Σαραντάπορο, στα Γιαννιτσά, στο Κιλκίς γράφτηκαν νέες σελίδες δόξας και ηρωισμού, και έφεραν τον ελευθερωτή Ελληνικό στρατό στα Γιάννενα, και στη Θεσσαλονίκη. Οι στρατιώτες μας τότε περπατώντας στις λεωφόρους της νίκης, τραγουδούσαν
    «Δεν θα την πάρουνε ποτέ τη γη των Μακεδόνων»

    Στη θάλασσα, όταν τα κανόνια των μογγόλων, προκάλεσαν το ναυτικό μας, ο Ελληνικός στόλος με επικεφαλής το καταδρομικό Αβέρωφ και με την απόλυτη κυριαρχία του στο Αιγαίο, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της νίκης των Ελλήνων.

    Ήταν οι Έλληνες ναύτες που πήγαιναν συνειδητά ν’ αναμετρηθούν με τον θάνατο στο πέρασμα, και είχαν για Ιθάκη την πατρίδα, που τη βρήκαν και την έζησαν μέσα σε ορυμαγδό ομοβροντιών από πυροβόλα.
    Ήταν οι άντρες που πάλεψαν με το χάρο στα «μπλε αλώνια» του Αιγαίου. Που έπεσαν όπως ταιριάζει στους άντρες του Π. Ναυτικού. Όρθιοι πάνω στο καράβι τους, δίπλα στο κανόνι τους. Που έδωκαν τη ζωή τους, πολεμώντας για την πατρίδα.
    «Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε καράβια στη θάλασσα» είχε πει ο Ηρόδοτος

    Λίγο πριν αρχίσει η μεγαλύτερη ανθρώπινη ναυτική αναμέτρηση της ιστορίας πάνω στον πλανήτη, στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ό Θεμιστοκλής είχε πει:
    «Εδώ θα πολεμήσουμε για την Πατρίδα».
    Ο Αδείμαντος μάλλον ήταν, που του απάντησε.
    «Ναύαρχε, πλέον δεν έχουμε πατρίδα γιατί αυτή την έχουν πατήσει οι Βάρβαροι».
    «Πατρίς εστί, αι διακόσιαι νήες πεπληρωμέναι», ήταν η απάντηση του Θεμιστοκλή

    Στο αέρα, για πρώτη φορά η ελληνική Αεροπορία μετέχει σε πολεμικές αποστολές. Στις 24 Ιανουαρίου του 13 έγινε η πρώτη στον κόσμο αεροναυτική πολεμική συνεργασία.
    «Οι ουρανοί είναι δικοί μας» βροντοφωνούν από τότε οι πιλότοι μας.
    Τα βάσανα όμως της Ελλάδας δεν σταματούν εκεί Μικρά Ασία.
    Ο Ελληνικός στρατός αποβιβάστηκε στη γη της Ιωνίας με σκοπό να προστατευθεί ο Ελληνικός και ο υπόλοιπος χριστιανικός πληθυσμός. Οι νίκες του ελληνικού στρατού αξιοθαύμαστες. Δυστυχώς, ξένοι παράγοντες και οι εσωτερικές διχόνοιες, μας στέρησαν τους καρπούς της νίκης. Ακολούθησε η Μικρασιατική καταστροφή, η μεγαλύτερη από αυτές που έχει υποστεί το Ελληνικό έθνος.
    Εκεί, να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν νεκροταφεία με κόκαλα Ελλήνων από την εποχή του Οδυσσέα, τότε που οι σημερινοί καταπατητές ζούσαν σε αγέλες, στη στέπα Αλτάϋ της Κεντρικής Μογγολίας.
    Εκεί είναι η γη μας, η Αιολική γη, με τα Κιμιντένια και τις καστανιές, όπως γράφει στο βιβλίο του ο Ηλίας Βενέζης.

    Ενώ η Πατρίδα μας προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της, νέος πόλεμος ξεσπά και ενώ όλα τα κράτη παραδίδοντο το ένα μετά το άλλο στους Ναζι, η Πατρίδα μας είπε ξανά το γνωστό «όχι».
    Γράφτηκαν νέες σελίδες δόξας και ηρωϊσμού στα βουνά της Πίνδου, του Πόγραδετς και τα Οχυρά. Αέρα φώναζαν οι στρατιώτες μας όταν εφορμούσαν αψηφώντας τον χάρο.
    Ο Χίτλερ είχε πει : «Η ιστορική δικαιοσύνη, μου επιβάλλει να δηλώσω, ότι από όλους τους αντιπάλους, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με άφταστο ηρωϊσμό και αυταπάρνηση». Ενώ ο Τσώρτσιλ, ο πατέρας της νίκης, αναγκάσθηκε να δηλώσει ότι «Του λοιπού θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»
    Αλλά και σε όλη διάρκεια της κατοχής, οι Έλληνες πολεμιστές του 40 και οι Ελληνίδες οργάνωσαν αντιστασιακές ομάδες σε πόλεις, χωριά και βουνά και άρχισαν την αντίσταση. Συνέχισαν δε τον αγώνα τους στο πλευρό των Συμμάχων στην έρημο της Αφρικής, στον αέρα και στη θάλασσα. Πολλά θα μπορούσαν να αναφερθούν.

    Μια γερόντισσα, ρώτησε έναν στρατιώτη που γύρισε από το μέτωπο. «Καλό μου παιδί, πες μου, το γιό μου το βόλι τον βρήκε στα στήθια για στην πλάτη»
    «Γιαγιά, απάντησε αυτός, ο γιος σου πολεμούσε στην πρώτη γραμμή και το βόλι τον βρήκε κατάστηθα»
    «Στο καλό γιε μου. Καλό σου ταξίδι. Ίσως εκεί που πας ναναι καλύτερα», μουρμούρισε η γερόντισσα αποχαιρετώντας το παλικάρι της, που σκοτώθηκε πολεμώντας για την Πατρίδα.
    Ο Ανδρέας Κάλβος ύμνησε τότε τους πολεμιστές του Ιερού Λόχου μ’ ένα μονόστιχο.
    «Ας μη βρέξει ποτέ το σύννεφο, και ο άνεμος σκληρός, ας μη σκορπίσει το χώμα το μακάριο που σας σκεπάζει»

    Πέραν όμως από το κύριο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, υπάρχουν και άλλα επί μέρους έργα που έχουν αναλάβει.
    Έτσι σε ειρηνική περίοδο οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ως κύρια έργα :
    Τη διατήρηση υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας για άμεση αντίδραση και αποτελεσματική αντιμετώπιση απειλών.
    Τη συμβολή σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

    Δεν πρέπει ποτέ να συγχέουμε την ύπαρξη ισχυρών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με την παρεξηγημένη έννοια της επιθετικότητας.
    Οι δυνατές ένοπλες δυνάμεις είναι ταυτισμένες με την επικράτηση της ειρήνης και την απολαβή των πολλαπλών αγαθών της Δημοκρατίας.
    Ματαιώνουν και αδρανοποιούν τις αρπακτικές διαθέσεις των ιμπεριαλιστικών χωρών και σβήνουν τις κρυφές διαθέσεις ιδίως αυτών από την στέπες της κ. μογγολίας. Δεν είναι υπερβολή εάν ισχυριστούμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την πολυτιμότερη περιουσία του Έθνους μας.

    Επιτρέψτε μου αγαπητοί ν’ απευθυνθώ στους απόστρατους συναδέλφους που είναι σήμερα κοντά μας. Αγαπητοί συνάδελφοι μπορεί να κρεμάσαμε τις στολές μας στην ντουλάπα, αλλά ένα κομμάτι της ψυχής μας βρίσκεται στην προκάλυψη, στα ξάρτια των πολεμικών μας, και στα κοκ πιτ των μαχητικών μας.

    Αγαπητοί θα πως πως η σημερινή διπλή γιορτή αποτελεί ευκαιρία μιας δημόσιας, πηγαίας και εγκάρδιας ευχαριστίας σ’ αυτούς τους ανθρώπους που φυλάνε τις Θερμοπύλες, τα στενά του Αρχιπελάγους και τον γαλάζιο ουρανό μας. Πάνω τους, προβάλλεται η ένδοξη ιστορία αιώνων. Η ιστορία των προγόνων μας. Η ιστορία της φυλής μας.
    Η αληθινή αγάπη της πατρίδος αγαπητοί δεν είναι η συγκίνηση της στιγμής, που σβήνει σαν την σπίθα. Είναι ένα από τα πιο ευγενικά αισθήματα της καρδίας. Είναι ένα βαθύ όραμα, ένα ποτάμι, που κυλάει βουβό μέσα μας
    Η Παναγιά, νάναι κοντά στα παλικάρια μας στα σύνορα, και στα πολεμικά μας που βρίσκονται αυτές τις ώρες στις περιπολιες, φυλάγοντας τα περάσματα.
    Σας ευχαριστώ. Νάστε καλά.

  3. Sotiris Pegadiotes says:

    Αγαπητέ Λευτέρη γεια σου, μόλις ανακάλυψα την ιστοσελίδα σου και χαρηκα που είδα αρκετά ονόματα συναδέλφων.
    Χαιρετισμους σε όλους και ιδιαιτέρως σαυτους που μένουν στο εξωτερικό όπως ο φίλος
    Δημήτρης Ντάσιος.

    Καλό Πάσχα σε όλους,

    Σωτήρης Πηγαδιωτης από το Los Angeles

    • Ελ.Σφακτός says:

      Κληρούχα Σωτήρη γιάσου.
      Μόλις έρθεις στην Πατρίδα για διακοπές, θα πας στο…ποινολόγια δια: <>.
      Όλα οι φίλοι σε χαιρετούν πλήν του αγαπητού μας συμμαθητή Μπάμπη Βασιλάκη που ξαφνικά μας άφησε χρόνους.Ελπίζουμε να μας έλθεις κι΄εφέτος για διακοπές.
      Με συναδελφική αγάπη
      Ε.Σ.

    • Αντώνης Λουκας says:

      Γεια σου Σωτήρη Πηγαδιώτη. Με χαρά μου είδα το όνομά σου στην αλληλογραφία του ΣΑΣΜΥΝ και θέλησα να σου απαντήσω. Δεν θα με θυμάσαι φυσικά αλλά ο μικρότερος θυμάται τον μεγαλύτερο. Σε είχα στην προπαίδευση το 1955 φυσικά στον Πόρο. Θέλω να σου πω, πως για να σου απαντώ από εδώ, οι αναμνήσεις μου είναι καλές από εκείνον τον καιρό όσο αφορά την καλή σου συμπεριφορά προς τους υποψηφίους και προπαιδευόμενους. Σου εύχομαι να είσαι καλά και να περνάς καλά στην νέα σου πατρίδα που ασφαλώς θα έχεις αρκετά χρόνια. Αντώνης Λουκάς Τάξης 1955. Γεια σου.

  4. leon hart says:

    ΠΩΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ? ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ….ΛΟΧΙΑΣ ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΣΜΗΝΙΑΣ ? ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ ΚΙ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ .ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ …ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ? ΤΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ? ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΕΠΙΚΕΛΕΥΣΤΗ ΕΠΙΣΜΗΝΙΑ ….ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ….ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ .

  5. Α says:

    Χαθήκαμε. Χρόνια πολλά στη Νηοπομπή της ΣΑΣΜΥΝ.

  6. Α Μυλωνάς says:

    Χρόνια πολλά σε όλους τους καραβίσιους συναδέλφους

    • Ντασιος Δημητριος αποστρατος Υποκ.Α τηλ. says:

      Στιο διοικητικο συμβουλιο και σε ολα τα μελη του ΣΑ/ΣΜΥΝ ευχομαι χαρουμενα χριστουγεννα κι ευτυχες το νεον ετος. Δημητριος Ντασιος Αποστρατος ασυρματιστης.

  7. Α Μυλωνάς says:

    Λευτέρη σιδερένιος

  8. Non says:

    Μήπως και θυμάται κανείς των Αρματαγωγών, πώς έλεγαν τους πλωτούς διαδρόμους που μετέφεραν στις μπάντες τα Α/Γ στις αποβάσεις και όταν ο αιγιαλός δεν προσφερόταν τα χρησιμοποιούσαν σαν προβλήτες;;; Το δεύτερο συνθετικό ήταν …Way. Αν το θυμάστε περάστε το..Καλό Πάσχα.

    • Ντασιοσ Δημητριος 1952. says:

      Ευχομαι καλη Ανασταση στο λαμπρον Δ.Σ. του ΣΑ/ΜΥΝ και σε ολους τους αποφοιτους της σχολης Ναυτοπαιδων. Ντασιος Δημητριος

  9. Non says:

    Λευτέρη: σου στέλνω το τηλέφωνο του Τάσου του Αμπελά για το ευρετήριό σου. .0016198666156. Χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους.

  10. Non says:

    Στον Πειραιά, και στην προβλήτα Βασιλειάδη, είναι παραβεβλημένο το Hellas Liberty. Είναι ένα από τα τέσσερα που έχουν απομείνει από τον Β.Π. Πόλεμο. Ιστοσελίδα Hellas Liberty για το ιστορικό του και τις ώρες επισκέψεων.. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε.

    • El.Sfaktos says:

      Για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το Hellaς Liberty εχει πργραμματιστει ομαδική
      επίσκεψη απο μέλη του ΣΑ/ΣΜΥΝ την Πέμπτη 25 Απριλιου.Σημείο συνάντησης Ηλεκτρικός
      Σταθμός (ΗΣΑΠ) Πειραιώς ώρα 10.00 (εντός του σταθμού) Ε.Σ.

  11. El.Sfaktos says:

    Αγαπητέ ΄Αγγελε,
    Σχετικά με το τελευταίο σου άρθρο που έστειλες στην ιστοσελίδα του συνδέσμου μας και που αφορούσε τον ρόλο του Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄στην επανάσταση και γενικά τη θέση της θρησκείας .σου υπενθυμίζω και πάλι τα όσα σου είχα γράψει στην επιστολή μου της 13/4/2000/ Η αποστολή του Συνδέσμου μας είναι η διατήρηση των συναδελφικών δεσμών μόνο και με όσα απορρέουν από το πέρασμα μας από το Π.Ν.

    Η Θρησκεία είναι καθαρά υπόθεση προσωπική. κατέχει σπουδαιοτάτη αξία στη συνείδηση του κάθε ανθρώπου με ότι αυτός θεωρεί υπέρτατο. Ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ,ως σύνδεσμος, ώστε να μην δημιουργούμε προβληματισμούς και αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών μας. Όσοι ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν σε λεπτομερείς επιστημονικές ,Θεολογικές ή υπαρξιακές αναλύσεις υπάρχουν ειδικά έντυπα .sites, λέσχες που ο καθένας μπορεί να ανατρέξει.

    Όλες οι θρησκείες (εθνικές ,νομικές ,προφητικές απολυτρωτικές. θεολογικές κ.α.)βοήθησαν τον άνθρωπο να βρεί την ψυχική του ισορροπία και ηθικές αξίες μέσα στις κοινωνίες που ο ίδιος δημιούργησε και λειτούργησαν ως συνεκτικός παράγοντας σε κρίσιμες για την ύπαρξη της φυλής του περιόδους.(Εβραίοι, Έλληνες κ.α.).Επίσης είναι γνωστό ότι πολλές από αυτές συνετέλεσαν και σε αρνητικές εξελίξεις μέσα στο ρου του κοινωνικού γίγνεσθαι. .Αυτό ήταν μοιραίο αφού αναμίχθησαν ή τις ανέμιξαν σκόπιμα με την πολιτική .κάτι που δεν το επιδίωκαν οι ιδρυτές τους, πλην φυσικά των νομικών θρησκειών που ταύτισαν κράτος και θρησκεία. ενώ ο Χριστιανισμός ως γνωστόν ‘’Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ ‘’
    Σχετικά με όσα αναφέρεις για τον πολυσυζητημένο αφορισμό του Πατριάρχου παραγνωρίζονται (σκόπιμα;) η διπλή ιδιότητα των τότε Πατριαρχών. Η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία τους επί ενός σκλαβωμένου λαού. Έτσι, την 23 Μαρτίου 1821 ‘’ηναγκάσθει να απολύση γράμμα αφοριστικόν κατά του κινήματος …’’ προκειμένου να προλάβει την γενική σφαγή των Ελλήνων της Κων/πολης.(παρά ταύτα 10000 εσφαγιάσθηκαν).Ήταν η τελευταία δυνατή προσποίηση που έπρεπε να κάνει προς αποφυγήν γενικού αφανισμού των απανταχού ελλήνων. Σημειωτέον την ίδια ημέρα έπεφτε η Καλαμάτα στα χέρια των επαναστατών (Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος -Λαρούς τόμος 5).Η καθυστέρηση του αφορισμού δεν ήταν τυχαία.( Ο αφορισμός ήρθη την 10 Απριλίου σε μυστική τελετή στο πατριαρχείο υπό του ιδίου του Πατριάρχου και των Συνοδικών αρχιερέων.)
    Δεν είναι τυχαίο ότι στο έγγραφο της καταδίκης του (΄΄ Γιαφτάς΄΄ στα Τούρκικα) που τοποθετήθηκε επάνω στο λείψανό του ανέφερε μεταξύ των άλλων αιτιών της ενοχής και θανάτου του ΄΄…όχι μόνον δεν ειδοποίησεν ούδ ΄επαίδευσεν τους απατηθέντας.αλλά καθ΄όλα τα φαινόμενα ήτο και αυτός ,ως αρχηγός, μυστικός συμμέτοχος της επαναστάσεως….΄΄
    (ιστορία της ελληνικής επαναστάσεως Σπυρ. Τρικούπης τόμος 1ος κεφάλαιο έκτο)
    Και τα φαινόμενα ήταν:
    Α) Σ΄ επιστολή του προς τον Παλαιών Πατρών Γερμανό (20 Απριλίου 1820) έγραφε.
    ΄΄Έλαβον τη από 20 Απριλίου επιστολή σου. Η απόφασίς μου περί μελετωμένης ανορθώσεως ΄΄ σχολής ΄΄ της φιλτάτης πατρίδος είναι τοιαύτη, ως η ιδική σας. Όπως θέλεις μάθει και παρά του ιδίου.[…]Και την βουλήν του Κυρίου ανθρώπιναι δυνάμεις δεν δύναται να την μεταβάλουν. Γενηθήτω το θέλημα Του.’’
    (με τη λέξη ΄΄σχολή΄΄ υπονοούσαν την ελληνική επανάσταση.

    Β) επιστολή του προς τον επίσκοπο Σαλώνων Ησαϊα (28/12/1820).έγραφε
    ΄΄…Κρυφά υπερασπίζου αυτόν , ή του Παπανδρέου πράξις πατριωτική , εν φανερόν δε άγνεια υποκρίνου…. πράϋνον Bεζύρην ,λόγοις και υπόσχεσιν αλλά μη παραδοθήτω εις λέοντος στόμα…΄΄

    Γ) Επιστολή Ύψηλάντη προς Κολοκοτρώνη την 29 Ιαν.1821.
    ΄΄ Ο μεν Πατριάρχης, βιαζόμενος, παρά της Πόρτας σας στέλνει αφοριστικά και Εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρτα. Εσείς όμως να τα θεωρείται άκυρα καθ΄ότι γίνονται με βία και δυναστεία και άνευ θελήσεως του Πατριάρχου.΄΄
    (σσ Πόρτα = Υψηλή Πύλη )

    Δ) Ηρνήθη τη πρόταση να τεθεί επί κεφαλής της επαναστάσεως γνωρίζοντας τι θα έπιπτε επί των κεφαλών σύσσωμου του σκλαβωμένου του Λαού που ηγείτο.(Υπεύθυνη θέση πολιτικού ηγέτη)

    Ε) Ηρνήθη να κρυφτεί ή φυγαδευτεί την ώρα που ο όχλος στη Κων/πολη έσφαζε. βίαζε ,έκαιε, λεηλατούσε περιουσίες, εκκλησίες . ( Υπεύθυνη θέση Θρησκευτικού ηγέτη)

    Ένα έθνος αγαπητέ Άγγελε, εξαφανίζεται από έλλειψη ικανών ηγετών και από την αποξένωση του Λαού από τα ιερά και όσια της φυλής του.
    Το πρώτο στοιχείο το ζούμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες .Αλλοίμονο αν και ο λαός βρεθεί στην ίδια πορεία με την ηγεσία. Τότε καμία ελπίδα σωτηρίας δεν ελπίζεται. Ειμή μόνο από τον Θεό.

    Δικαιολογημένα λοιπόν θα πρέπει να προκαλεί απορία μα και ανησυχία η ενορχηστρωμένη –λυσσαλέα επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια η Γλώσσα μας , η Ιστορία μας η Θρησκεία μας, η Παιδεία., τα Ήθη και Έθιμά μας ,το Στράτευμα μας κ.α. θεσμοί που κράτησαν ενωμένη και όρθια τη φυλή μας σε χαλεπούς καιρούς.

    Ο ΣΑ/ΣΜΥΝ επουδενί θα μπει στο παιχνίδι της ‘’ψευδεπίγραφης και σκοτεινής προοδευτικής!!! Νομενκλατούρας΄΄ που ξεπουλάει τα πάντα όχι αντί ΄΄ πινακίου φακής ΄΄ αλλά αντί πακτωλού χρημάτων και πρόσκαιρων αξιωμάτων.

    Φίλε Άγγελε, Έχεις γνώσεις και καλή πέννα Αν θέλεις να συμβάλεις στην ενωτική μας προσπάθεια η εφημερίδα και ιστοσελίδα μας είναι στη διάθεσή σου. Θέματα που
    άπτονται της ύπαρξης των παιδιών μας και αυτής ακόμα της εθνικής μας αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας είναι πολλά. Στη πορεία της 9 Σεπτ. είμαστε μαζί για τα επαίσχυντα Μνημόνια και Ξεπούλημα της Πατρίδας μας.
    Γράψε ενωτικά για το σύνολο και όχι διαλυτικά για μικρές ομάδες που ,ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να έχουν τις απόψεις του (είναι ΣΕΒΑΣΤΕΣ) αλλά δεν ωφελούν σε τίποτα, ιδίως τις κρίσιμες αυτές ημέρες που περνάμε.
    Για τους πιο πάνω λόγους το άρθρο σου δεν προσέφερε τίποτα και δεν έπρεπε να παραμείνει στην ιστοσελίδα του ΣΑ/ΣΜΥΝ .
    Φιλικά
    Λευτέρης Σφακτός
    Επστής τηλ. ε.α.
    Πρόεδρος ΣΑ/ΣΜΥΝ

  12. Non says:

    Μήπως κάποιος από τους παλιούς συναδέλφους θυμάται την αριθμολόγηση και το αντικείμενο των ποινών στη Σχολή Ναυτοπαίδων ; Το χρειάζομαι για ένα Album. e_mail asanolym@gmail.com

  13. Non says:

    Χρόνια πολλά. Από πίτα τι προβλέπεται ;

  14. sasmyngr says:

    Kαλη πρωτοχρονια σε ολους , Υγεια Ευτυχια ελπίζοντας το 2013 να εχει κατι χαρουμενο να μας «δωσει»

  15. Non says:

    Φίλε Δημήτρη και πάλι γεια σου. Έτσι και πεις εδώ για ευρωπαϊκή παρακολούθηση της κατάστασης για πολλά χρόνια, θα είσαι φασίστας, ναζί και πάει λέγοντας. Δυστυχώς μάθαμε να κάνουμε ό,τι κατέβει του καθενός. Έτσι καταλαβαίνουμε τη Δημοκρατία. Προβάλουμε το «εγώ» και όχι το «εμείς».
    Νάσαι καλό. Α ναι ξέχασα, σε ποια πολιτεία βρίσκεσαι ;

    • Ντασιος Δημητριος 1952 says:

      Στο αγαπητο συμβουλιο του ΣΑ/ΣΜΥΝ και στους αποστρατους, ευχομαι ολοψυχα καλες γιορτες και ενα χαρουμενο κι ευτυχισμενο ΝΕΟ ΕΤΟΣ. Φιλικοτατα, Ντασιος Δημητριος 1952.

  16. Non says:

    Στη χτεσινή 12/9 συγκέντρωση / διαμαρτυρία, δεν είδα ; δεν πρόσεξα ; και κανέναν Π.Ν με στολή. Το κάρο το τράβηξαν πάλι – όπως και στα πλοία, οι προερχόμενοι εκ των παραγωγικών σχολών των υπαξιωματικών μαχίμων και τεχνητών..

  17. Non says:

    Ο Ερντογκάν, το μεμέτι, είπε στον Ζακ Ρογκ, πως στη Τουρκία πρέπει ν’ ανάβει η ολυμπιακή φλόγα των Ο. αγώνων γιατί και εκεί υπάρχει ένα βουνό που λέγεται Όλυμπος.
    Και ο Ρογκ φέρεται να…. του είπε » Και φούμα φούμα στα βοτσαλάκια αγίους βλέπεις και αγγελάκια»

  18. Non says:

    Γι’ αυτή την κυρία, έχω να πω πως ο φανατισμός είναι η μοναδική μορφή θέλησης, που μπορείς να εμφυσήσεις σε άτομα αμόρφωτα και δειλά. Κάπου εκεί την κατατάσσω.

  19. Ntasios Dhmhtrios 1952 says:

    Euge…Euge… Egw den tha elega oloi mazi ta fagame,alla OLOI mazi psifizame ta lamogia! Kai tha prosthesw. Kathe laos exei thn kybernhsh pou tou axizei!!!

  20. Non says:

    Φίλε Δημήτρη έχεις δίκιο, αλλά θέλω να συμπληρώσω ότι το άσχημο είναι, πως η ψήφος ενός ΓΙΑΝΝΑΡΑ ( με κεφαλαία) έχει την ίδια αξία με αυτήν του πρεζονιού.

    • Ntasios Dhmhtrios 1952 says:

      Agaphte filtate O/H Non eimai polu xaroumenos giati symfwnoume 100%. H dhmokratia didaskete apo mikrh hlikia kai apo ekpaideytikous pou megalwsane katw apo peitharxia kai OXI me rousfetia kai tsepokrates politikous! Se xairetw filika.

  21. Non says:

    Για όσους συναδέλφους δεν είδαν την εκπομπη.

    Νέα εκπομπή της ΕΤ-1 για το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ

    1ο μέρος: http://www.youtube.com/watch?v=c03-opOTZJU
    2ο μέρος: http://www.youtube.com/watch?v=TSdD4VPEX0Q&feature=relmfu

  22. Non says:

    Φίλε Δημήτρη : ρώτησαν κάποτε τον μεγάλο Κλεμανσώ εάν η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα και η απάντηση ήταν «Για πιο λαό μου μιλάς ;»

  23. Non says:

    Και να σκεφτείτε πως «ΑΥΤΟΣ» έκρινε τους κατάλληλους, ή μη, ανωτάτους αξιωματικούς του Π.Ν.

    • Dhmhtrios Ntasios 1952 says:

      Gia emas tous Ellhnes h Dhmhkratia einai ieron keimhlion kai osoi thn yphrethsan me pathos kai me hthos emeinan sthn istoria. Omws gia xari ths Dhmokratias bgalame kai kati louloudia!!!

      • El.Sfaktos says:

        Αγαπητέ Δημήτρη ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
        Είσαι πολύ ευγενής οταν αναφέρεσαι για κάτι λουλούδια της Δημοκρατίας που,ατυχώς , η Πατρίδα μας έβγαλε.Αυτοί ήταν…..Γαϊδουράγκαθα και Τσουκνίδες, αν και αυτά είναι πιο
        χρήσιμα στήν αλυσίδα που ανήκουν ,απο όρισμένα …λουλούδια της πολιτικής μας.
        Φιλικά Λευτέρης
        ΥΓ.Δημήτρη τι γίνεται στο Κεμπέκ! Τα εδώ media δείχνουν ασυνήθιστα γεγονότα για τον
        Καναδά!!

      • Dimitrios Ntasios 1952 says:

        File Leyterh geiasou. Xarhka afantasta me tous xarakthrismous gia ta louloudia ths Dhmokrarias!!! Twra gia edw h anataraxh sto foithtiko kinhma exei ws exhs. H eparxiakh Kybernhsh tou Quebec ayxhse ta didaktra 50 cents!!!thn hmera kai exoun bgh sto dromo. Axizei na shmiwthh edw sto Quebec exoun ta pio fthna panepisthmia sthn NorthAmerica! to 80% tou kosmou einai enantion aytwn twn diadhlwsewn.

  24. Non says:

    Στη συνεστίαση φέτος της ΣΑ/ΣΜΥΝ την 25ην, μόνο τέσσερις (4) 37ρηδες ( μητρώα) βρεθήκαμε εκεί. Μοσχούτης, Βασιλόπουλος, Κοντός και Μυλωνάς.
    Οι άλλοι ;
    Δεν πειράζει. Του χρόνου να μη λείψει κανείς σε ακτίνα 200 χιλιόμετρα από την ταβέρνα.
    Μην ξεχαστούν, μην πάνε χαμένα, τρία χρόνια στη σχολή και άλλα τριάντα στα καράβια.
    Καλές γιορτές 37ρηδες (μητρώα).
    Α. Μυλωνάς..

    • Sfaktos Eleftherios says:

      Στούς 37-ρηδες (….στα χρόνια και όχι στο Μητρώο) εύχομαι Καλό Πάσχα και όπως δήποτε συμόρφωση στήν παραίνεση του Αγγελου Μυλωνά.
      Λευτέρης Σφακτός

      • Dimitrios Ntasios Ypok.A.thl.e.a says:

        File Elefterie, gia to Agion Pasxa eyxomai sesena sto sebaston symboulio kai solous tous apostratous tis sxolis Porou, KALH ANASTASH.

      • Ntasios Dimitrios 1952. Ypok.A.thl. e.a says:

        File Elefterie eyxomai sesena sto sebasto symboulio kai solous tous apofoitous ths sxilhs Porou KALH ANASTASH.

  25. mixalis manetakis says:

    agapite sinadelfe tis sxolis naftopedon dimitri dasio ime o manetakis meno stin bostoni oikogeniakos exo episkefthi arketes fores to mondreal ine panemorfi polis me arketo elinismo poli perisoterous sto parelthon .an sou ine dinato boris na epikinonisias mazimou kathos episis ke opios alos sinaderfos epithimi to tilefonomou ine 1781 270 9999 mixalis manetakis taksis 1962

    • Dhmhtrios Ntasios 1952 says:

      File Manetaki xarhka gia to endiaferonsou. Tha sou thlefwnhsou opwsdhpote kapia stigmh.Ki egw exw episkeythh to Boston mhlame gia mia polh me tromera sxoleia. Tygxanw kai enthermos filathlos tou Boston sto HOKEY.Se xairetw Dimitris.

  26. Ntasios Dhmhtrios says:

    To katadromikon ELLH ws Nayarxida Stolou gia diakrytiko Asyrmatou xrhsimopoiousame to SSTB.

  27. non says:

    Συνάδελφοι Μανετάκη και Ντάσιε. Αν βρίσκεστε στο San Diego, δώστε χαιρετίσματα στον Τάσο τον Αμπελά από έναν Πυργιώτη.
    Καλή χρονιά.

  28. mixalis manetakis says:

    agapite lefteri efxome kales giortes se olous sas ke sinxaritiria gia oti kanete .tha se parakalousa na mou apandisis pos boro na lavo to lefkoma gia tin sxoli naftopedon ipogegrameno . pou na stilo ta xrimata gia to lefkoma ke xorista gia tin enisxisi tis efimeridas se efxaristo mixalis

  29. Ntasios Dhmhtrios says:

    An kai monimos katoikos exwterikou-polles xiliades millia makria-entoutois mesw ths istoselidas tou SASMYN mathainw ola ta nea tou polemikou Nautikou. As mou epitrapei na dwsw ta sygxarithriamou ston idryth auths ths kataplhktikhs istoselidas, einai pragmati ena kosmhma gia olous emas pou afiairwsame polla xronia apo thn zwhmas gia to polemiko Nautiko.

  30. athanasios koufis ΣΔΥΝ says:

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.

  31. non says:

    Στα blogs, γράφτηκε πως ο σύλλογος ραδιοερασιτεχνών θα ενεργοποιούσε κατόπιν αδείας του ΓΕΝ, τον ασύρματο του Αβέρωφ και θα έκανε κάποια εκπομπή, για τα 100 χρόνια από την καθέλκυσή του Έμαθε κάποιος κάτι ;

  32. non says:

    Είχα να περάσω από την σχολή μας από το 58 που αποφοίτησα.
    Πέρασα χθες, και ένοιωσα ένα σφίξιμο. Έφτασα μέχρι την «Κάτω Γωνία». Το μόνο γνωστό ήταν το παλατάκι. Άλλωστε, αυτό φαινόταν μόνο από τον δρόμο.
    .Δεν θέλησα να μπω μέσα παρ’ ότι την επομένη είχε λειτουργία.Τα μάτια μου θα βούρκωναν.
    Λέει κάπου «Μην κλαις για κάτι όμορφο που τελείωσε. Χαμογέλα γιατί το έζησες»

    • El.Sfaktos says:

      Αγαπητέ συνάδελφε του 1955-1958,
      Το συναίσθημα που ένοιωσες μετα 53 χρόνια απο την αποφοίτηση, είναι η χρυσή παρακα-
      ταθήκη που μας άφησε η Σχολή αυτή,.
      Μπορεί ν΄αλλαξε ο περιβάλλων χώρος, οχι όμως το πνεύμα που μας εμφύσησε .
      Ναι χαμογέλα γιατί το ζήσαμε.<>

  33. non says:

    Μπράβο σας. Έτσι δεν θα χαθούμε. Θα βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής. Και πάλι μπράβο σας.

  34. non says:

    Μήπως κάποιος συνάδελφος τηλεγραφητής ή σηματωρός, θυμάται τα διεθνή διακριτικά κλήσης των παρακάτω πλοίων ; Αν ναι ας μου τα στείλει στo e-maιi που ακολουθεί. Ευχαριστώ
    1. ΕΛΛΗ (Το καταδρομικό)
    2 .Π/Σ ΕΡΜΗΣ
    3. Π/Φ ΑΡΈΘΟΥΣΑ
    4 .Ν/Α ΔΩΡΙΣ
    5. ΘΕΤΙΣ
    6ΓΡΗΓΟΡΌΠΟΥΛΟΣ

    asanolym@gmail.com
    Άγγελος Μυλωνάς.

  35. Μπραβο στουs δημιουργουs αυτηs τηs ΣΕΛΙΔΑΣ ετσι θα υπαρχη εναs διαυλοs επικοινωνιαs για τα δεδωμενα των Συναδελφων και οχι μονο ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΥΠΑΡΞΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 74 ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΜΑΣ [ΤΣΕΡΠΑΝΗ ΓΙΩΡΓΟ] ΣΑΣ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ

  36. Γ.ΒΕΡΕΜΗΣ says:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  37. gever_50 says:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

  38. ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ says:

    Καλησπέρα Χρόνια πολλά και καλή Χρονία
    Από εδ’ω και κάτω είμαι και εγώ παρών

  39. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ says:

    3oΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στήν πλατεία ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ στόν ΠΕΙΡΑΙΑ το ετήσιο τρισ΄αγιο στήν μνήμη του ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ εμείς που τηρούμε τις παραδώσεις θα ημαστε εκεί?

  40. Ατσαλης Ιωαννης says:

    Χρονια πολλα και καλη χρονα.Μπραβο για την προσπαθεια.

  41. Νίκος Τζοβλάς says:

    Καλή η ιστοσελίδα σας. Καλή συνέχεια στήν προσπάθειά σας!!!!
    Οι καιροί δύσκολοι και χρειαζόμαστε όλοι μαζί σαν μία γροθιά.

  42. Κατσής Βασίλης says:

    Πάρα πολύ καλή η ιστοσελίδα σας.
    Συνεχίζει την παράδοση της πάρα πολύ καλής εφημερίδας σας.
    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας.

  43. Σπαρίδης Θεόδωρος says:

    Συγχαρητήρια για την πολύ καλή ιστοσελίδα .Μπράβο σας

  44. ΔΙΟΠΟΣ says:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!!
    ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!
    ………ΔΙΟΠΟΣ!!!!!!!!

  45. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΡΟΥΚΗΣ says:

    Καλημέρα
    Πείτε στον κ. Σφακτό ότι στα link είστε ,ίσως όχι στην σωστή θέση ,εάν εννοεί αυτό
    Ευχαριστω

  46. Χαραλαμπος Βρώτσος says:

    Συγχαρητήρια πολύ καλή δουλειά

  47. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΡΟΥΚΗΣ says:

    Καλησπέρα σας
    Δεν ξέρω γιατί αλλα στα links σας, η σελίδα της ΕΑΑΝ δεν ανοίγει.
    Οι άλλες δυο ανοίγουν κανονικά.
    Ευχαριστώ

    • Ενταξυ ειναι τωρα κυριε Γερουκη ..Ευχαριστω για την επισήμανση

    • sasmyngr says:

      Επι τη ευκαιρια να σας συγχαρω για την αναβαθμιση της ιστοσελιδας της εααν , με μια μικρη «επισήμανση » , οτι καλο θα ηταν να υπαρχει ενα section ,που να μπορει ο καθενας να γραφει κατι που θελει και οχι να επικοινωνεί μαζι σαςΜΟΝΟ με email ..

  48. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΡΟΥΚΗΣ says:

    αγαπητοί συνάδελφοι

    Επειδή το διαδίκτυο είναι ο πιο γρήγορος τρόπος ενημέρωσης, έκρινα σκόπιμο να το χρησιμοποιώ για την ενημέρωση σας
    Δεν εχω γραμματέα και γιαυτο συγχωρήστε μου τυχόν λάθη.
    Στην ιστοσελίδα μας http://www.eaan.gr θα βρείτε τις ενημερώσεις που αφορούν:
    1. επίσκεψη Δ.Σ ΕΑΑΝ στο ΝΝΑ(νέο)
    2. ενημέρωση για συνταγολόγια και ραντεβού στο ΝΝΑ
    3. παραθερισμός Βετεράνων στην Αγ.Μαρίνα
    4. αλλα νέα με flash κόκκινο.

    Σε λίγες μέρες θα αλλάξει και η ιστοσελίδα για να γινει πιο εύχρηστη.
    Αργότερα σήμερα θα αναρτηθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ για το θέμα ‘ΑΒΕΡΩΦ’ και για την τελευταία εξαγγελία του ΥΕΘΑ για τα νοσοκομεία.
    Προσωπική μου άποψη και ελπίζω να μην βγω ψεύτης, είναι ότι οσον αφορα το ΝΝΑ, απαιτούνται διευκρινήσεις για το θέμα του περαιτέρω ανοίγματος στο ευρύτερο κοινό.
    Είμαστε στην διαδικασία να ζητήσουμε την νομική συνδρομή για όλα τα θεματα που μας αφορούν.
    Θέλω τελος να ευχαριστήσω όσους συνάδελφους με βοηθούν με τα στοιχεία που μου στέλνουν για επιχειρηματολογία και με προτάσεις αλλα και αυτούς ακόμα που κάνουν μόνο άκαρπη κριτική για το τι κάνει η ΕΑΑΝ διότι και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι μέχρι πρότινος τα σοβαρά θεματα ήταν….. μόνο το ΘΑΝ.
    Στα δύσκολα χρειάζεται σύμπνοια και ετοιμότητα για δράση.
    Με όλο τον σεβασμό, για την ενόχληση και την παράκληση να ενημερώσετε εάν θελετε άλλους συναδέλφους με τους οποίους επικοινωνείτε.

    Θεόδωρος Γερούκης

  49. παλιος says:

    Ευχαριστουμε πολυ Κ.Γερουκη για την ενημερωση

  50. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΡΟΥΚΗΣ says:

    Αγαπητοί συνάδελφοι

    Θέλω να σας ενημερωσω ότι εάν μπείτε στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΝ θα διαβάσετε ,υπό τον τίτλο «τι γίνεται με το ασφαλιστικό?» την επιστολή διαμαρτυρίας της ενώσεως ,προς τους υπουργούς εργασίας ,εθνικής αμύνης κλπ

    Αργεί λίγο αλλα κατεβαίνει!!, αλλιώς περιμένετε θα σας την στείλω με mail αύριο!!

    Επίσης θέλω να σας ενημερωσω ,ότι με το Δ.Σ επισκεφθήκαμε σήμερα το ΝΝΑ όπου μας έγινε ενημέρωση και στην συνέχεια ανταλλαγή απόψεων ,για τα θεματα που μας απασχολούν. μην νομίζετε ότι όλα λύθηκαν, αλλα σας βεβαιώ ότι τέθηκαν σε πολύ καλή βάση και εγω προσωπικά, μια και ήταν η πρώτη μου φορά, ειμαι αρκετα αισιόδοξος.

    Αναλυτικά για τα θεματα που συζητήθηκαν θα ενημερωθείτε σύντομα από την ιστοσελίδα και από εμένα.

    Ευχαριστω

    Θ.Γερούκης

  51. Πολιτης Ευσταθιος says:

    Καλη αρχη και καλη δυναμη

  52. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΡΟΥΚΗΣ says:

    Συγχαρητηρια για την πολύ καλή και χρήσιμη ιστοσελίδα σας.
    Εύχομαι να υπάρξουν πολλά μέλη και επιθυμώ να λαμβάνω τις ενημερώσεις σας
    Ευχαριστώ

  53. παλιος says:

    Κ Α Λ Η Α Ρ Χ Η και καλα ποστ …Πολυ καλη σελιδα και πολλες πληροφοριες Παντα τετοια

    • Non says:

      Γιατί αυτή η σιγή στο παρόν ; Για ν’ ανάψουν τα αίματα,
      ποια η γνώμη σας για την κυρία Ρεπούση ;

      • Non says:

        Φίλε Δημήτρη Ντάσιε. Καλή σου μέρα. Πές μου σε παρακαλώ τα σχόλια του καφενείου στην παροικία, αλλά τα πραγματικά, για την κατάσταση εδώ στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας. Νάσαι καλά.

      • Δημητριος Ντασιος says:

        Φιλε Νοη γειασου. Εδω οι Ελληνες παρακολουθουν με μεγαλη αγωνια την καταστασι της πατριδας μας. Ολοι λενε-δυστυχως- θα πρεπη η Ευρωπαικη παρακολουθηση να παραμεινη για πολλα χρονια ωστε -μηπως-και γινουμε ενα σοβαρο και οργανομενο κρατος οπως ειναι αυτο εδω το φιλοξενο κρατος που λεγεται Καναδας,παραλληλα λενε . Αυτοι δεν ηταν Δημοκρατες αλλα τσεποκρατες. Ελπιζω με ολιγες λεξεις να καταλαβες πολλα. Φιλικα Δημητρης.

Σχολιάστε