Όταν ιδρύθηκε η ΚΕΘΑ πριν δεκατρία χρόνια, η φιλοδοξία των ιδρυτικών μελών της ήταν να εμφανίσουν ένα καινούργιο δυναμικό πρόσωπο, μια ανεξάρτητη φωνή, μακριά από αγκυλώσεις και να αναλύουν τα διάφορα θέματα που αφορούσαν την Εθνική Άμυνα με όσο μπορούν αμερόληπτα και αντικειμενικά κριτήρια υπό το πρίσμα αποδεκτών και τεκμηριωμένων στρατηγικών δεδομένων και απόψεων.

Όπως ενοχλεί κάθε παρόμοια κίνηση, όταν δεν εξυπηρετεί συμφέροντα καθορισμένης ομάδος, έτσι συμβαίνει και με την ΚΕΘΑ  που βάλλεται ενώ της αποδίδονται τάσεις και προθέσεις αντίθετες με τα συμφέροντα όλων μας. Είναι γνωστό ότι η αλήθεια και η ανεξαρτησία είναι φαινόμενα επικίνδυνα και επιδιώκεται η πάταξη των φορέων τους απ’ όσους κρίνουν πως κινδυνεύουν απ’ αυτά. …

Ανοίγοντας μια παρένθεση αλλά σε διαφορετικό επίπεδο, χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η πρώτη 11η Σεπτέμβρη στην Χιλή όταν με την απόλυτη στήριξη των Αμερικανών το πραξικόπημα του Πινοσέτ κατά του Αλιέντε επέβαλε δικτατορία στυγνή γιατί  δεν πρέπει και δεν μπορούν οι λαοί να αλλάζουν τα δεδομένα αναίμακτα και ειρηνικά. Θα ήταν “αρρώστια” που αν εξαπλώνονταν στην Ν. Αμερική, η παντοδυναμία των ΗΠΑ πήγαινε περίπατο, όπως αναφέρει η ίδια η εκτίμηση καταστάσεως του  Στέιτ - Ντεπάρτμεντ.

Άλλη περίπτωση αυτή της Κούβας.  Όχι τόσο για το τι έγινε αλλά για το ότι έγινε σε μια περιοχή που θεωρούσαν οι ΗΠΑ ότι ήταν καθαρά δική τους. Βλέπουμε λοιπόν από τότε πόσες φορές προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Κάστρο και με τι πείσμα και επιμονή κρατάνε το "εμπάργκο" στην Κούβα μέχρι σήμερα. Αυτή είναι καθαρά συμπεριφορά Μαφίας, "δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να σε εξοντώσουμε."

Κλείνοντας την παρένθεση, θα λέγαμε ότι αυτή η αντίδραση «Μαφίας» είναι γνωστή στα μέλη της ΚΕΘΑ αλλά και σε κάθε ορθά σκεπτόμενο άτομο. Για το λόγο αυτό με επιμονή, υπομονή και πραότητα συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε τις θέσεις μας και τη γνώμη μας για αυτούς που έχουν τη δημοκρατική πολυτέλεια να δέχονται και να αναλύουν αυτά που διαβάζουν και ακούνε. Αν θέλουν τα ασπάζονται … αλλά να ξέρουν όλοι ότι " κάποιος τα είπε". Οι ποικίλες αντιδράσεις και τα κακεντρεχή σχόλια θα υπάρχουν πάντα.

Ποτέ όμως δεν φανταζόμασταν και ειδικά ο γράφων ότι θα έπρεπε να σχολιάσω την κατάσταση της υπό διάλυση χώρας μου. Η σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι τραγική. Η εμφανιζόμενη ως οικονομική κρίση, εκφεύγει από τα πλαίσια της καθαρά η και έστω τεχνητής οικονομικής κρίσης. Η σημερινή, ουσιαστικά αντισυνταγματική μειοψηφική κυβέρνηση, μαζί με όλα τα διεθνή αρπακτικά δεν θέλουν και δεν έχουν σκοπό να διορθώσουν τίποτα οικονομικά.

Απώτερος σκοπός είναι η σμίνθευση    του κράτους και η διάλυση της χώρας. Η ανησυχία απογειώνεται στη σκέψη πως πίσω και πάνω απ’ όλα στέκεται η εφιαλτική διαπίστωση ότι η τακτική της υπερδύναμης είναι η δημιουργία κρατών περιορισμένης εκτάσεως, δυνάμεως και οντότητας τα οποία είναι εύκολα διαχειρίσιμα. Εναλλακτική λύση αποτελούν οι "ζώνες ειδικής οικονομικής ευθύνης" σε ένα νεφέλωμα κράτους. Στην εφαρμογή του σχεδίου αυτού βοηθάει και η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών τους οποίους καμία κυβέρνηση δεν προσπάθησε ποτέ να εντάξει στην Ελληνική κοινωνία. Αντίθετα τους επιτρέπεται να φυτοζωούν πουλώντας την πραμάτεια και την αξιοπρέπειά τους στο πεζοδρόμιο… Αποτέλεσμα; Η κοινωνία μας να δηλητηριάζεται από ξενοφοβία, ρατσισμό, φυλετικό μίσος, και πράξεις βίας τύπου Μανωλάδας!!

Η Τουρκία που διαβλέπει ότι της έρχονται τα χειρότερα προσπαθεί με διάφορες κινήσεις και πολιτικές να μεταθέσει σε βάθος χρόνου ή και να ματαιώσει ανάλογη με τη χώρα μας εξέλιξη.

Σήμερα η θεωρούμενη κυβέρνηση της χώρας, μας στερεί, απεμπολεί και καταργεί οτιδήποτε μπορεί να συγκρατήσει ή να συμβάλει στην συνοχή αυτής της πατρίδας. Η μερίδα των πολιτικών των κυβερνώντων Κομμάτων ιδίως, που δεν αφήνει μύγα στο σπαθί της όταν πρόκειται για τα δικά της (εν πολλοίς αντισυνταγματικά) προνόμια, εγκλωβισμένη εκών - άκων σε μια εθνοπροδοτική " διαδικασία ", γιατί πολιτική σίγουρα δεν είναι, έχει εγκαταλείψει τον πολίτη και σπρώχνει τον τόπο κατά κρημνών.

Παράλληλα κανενός από τους κυβερνώντες δεν ιδρώνει το αυτί. Ουδείς  απαρνιέται αυτά τα προνόμια, τις ασυλίες, τις παραγραφές ευθυνών, την αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΒ την τρόικα και κάθε είδους φοροδιαφεύγον λαμόγιο.

Προσλαμβάνουν ακόμα και σήμερα προσκείμενους απολύοντας τους άχρηστους για αυτούς σκεπτόμενους πολίτες,  συμβάλλοντας περαιτέρω στην εξαθλίωση σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας ακόμα και αυτής της μεσαίας τάξης.  Με μια λέξη τη λαό, καθώς κοινωνία είναι το  σύνολο που λογαριάζει ως μέλη της τόσο τον εφοπλιστή όσο και τον ματσακονιστή! Και η εξαθλίωση αφορά φυσικά τον ματσακονιστή … Όσο για τους επικυρίαρχους και της αποκαλούμενης διεθνούς άρχουσας Τάξης, αυτοί αισθάνονται άκρως ικανοποιημένοι από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα της εφαρμογής της παγκόσμιας μονοπωλιακής και εξαθλιωτικής πολιτικής που εφαρμόζεται κατά τα φαινόμενα πιλοτικά, με τόση σφοδρότητα στην Ελλάδα!

Η άλλη των εξουσιών, η Δικαστική, προ πολλού ταλαιπωρείται από μια εκτελεστική εξουσία που τη θέλει ακριβώς έτσι, πνιγμένη στη πολυνομοθεσία και τις ατέρμονες διαδικασίες για άσκηση του Δικαίου χωρίς να απουσιάζουν και από μερίδα των λειτουργών της στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τους κυβερνώντες. Δεν είναι τυχαία η οργή του κόσμου αφού διαπιστώνει πως  ο πλουτισμός μέσω απαράδεκτων νομότυπων  δικαστικών αποφάσεων τελικά αφαιρεί από τους λοιπούς μέρος απ’ όσα περισσεύουν από την καταλήστευση των τοκογλύφων, των μεσαζόντων, των κλεφτών κάθε είδους. Έχει χαθεί η ελπίδα που περιμένει να αποδίδεται δικαιοσύνη εκεί όπου το δίκαιο του πολιτικού είναι υπεράνω του δικαίου του κράτους, το δίκαιο του κράτους υπεράνω αυτού του πολίτου και το δίκαιο του οικονομικά ισχυρού υπεράνω όλων! Ακόμα και αυτό το Σύνταγμα δεν λαμβάνεται υπ' όψιν.

Λίγοι είναι αυτοί που προσπαθούν να αντισταθούν στο τέρας της ανομίας που έχει διαμορφωθεί αλλά οι δυνατότητες τους είναι ελάχιστες και εν πολλοίς καταδικασμένες.

Μέσα στο σάπιο αυτό πλαίσιο και για να ολοκληρωθεί το κακό διαλύουν σιγά σιγά αλλά συστηματικά την υγεία, τις κοινωνικές παροχές, το στράτευμα αλλά και χειρότερο όλων, την παιδεία! Διαλύουν το μέλλον του τόπου καταργώντας θέσεις και σχολεία, ΤΕΙ και ΑΕΙ δίνοντας τη θέση τους σε ιδιωτικά αντίστοιχα που καμία σχέση με Εθνική παιδεία έχουν αλλά εντάσσονται στο πλέγμα της αγοράς και της εξάρτησης του συστήματος που υπηρετούν. Πεπαιδευμένοι πολίτες είναι επικίνδυνοι ενώ ειδικευμένοι σε ένα αντικείμενο εύκολη λεία και διαχειρίσιμος ανθρωποπολτός.

Επειδή όμως η φύση δεν τους ρωτάει αν ένα άτομο θα γεννηθεί έξυπνο ή ακόμα και ιδιοφυές, έχουν φροντίσει και γι’ αυτό. Στερούν κάθε προοπτική εξέλιξης, πέραν αυτής του σερβιτόρου, εντός Ελλάδος. Κανένα μέλλον! Οποιαδήποτε ένδειξη εξυπνάδας, δραστηριοποίησης και πρωτοβουλίας πρέπει να αντιμετωπίζεται από το σύστημα μετά μεγίστης καχυποψίας.! Τους ωθούν λοιπόν στο εξωτερικό όπου τους υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες, κυρίως στη Γερμανία η οποία ποντάρισε και σ' αυτό.

Υπάρχει σήμερα άνθρωπος στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση; Όταν βυθίζεται το πλοίο πρώτα τα ποντίκια το εγκαταλείπουν, έτσι βλέπουμε βιομηχανίες να φεύγουν και επενδυτές να μην έρχονται, όπως δεν πήγαν και στη Βουλγαρία τόσα χρόνια.

Υπάρχει «ένστολος» στην Ελλάδα σήμερα που πίστεψε στα ψέματα Σαμαρά στην ΔΕΘ "δεν θα ξεχάσουμε τους ένστολους"; Υπάρχει σήμερα άνθρωπος που πιστεύει πως αν μια κατηγορία εργαζομένων (π.χ. οι στρατιωτικοί εκ των συντριμμένων οικονομικά, ή οι δικαστικοί και οι golden boys εκ των αντιθέτων) ευνοηθούν περισσότερο των λοιπών,  θα διορθωθεί το όλο σύστημα που σαπίζει κάθε μέρα και περισσότερο;

Η ευνομία και η πρόοδος έρχεται όταν όλοι οι τομείς αναπτύσσονται παράλληλα ή σχεδόν παράλληλα και αυτό δεν είναι ορατό στην Ελλάδα, ούτε φαίνεται ότι θέλουν να το κάνουν, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να στηρίξεις τρίποδο στο ένα πόδι.

Οι τομές που πρέπει να γίνουν είναι μεγάλες και αιματηρές, να γίνει αυτό κατανοητό απ' όλους μας, γιατί αν μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει παίζει στο παιχνίδι που έχει στηθεί σήμερα δεν θα αλλάξει τίποτα.

Είναι πάμπολλα τα ζητήματα στα οποία θα μπορούσα να αναφερθώ που συνηγορούν και τεκμηριώνουν την άποψη μου. Θα σταματήσω εδώ λέγοντας ότι έχουν καταφέρει να στρέψουν τους μεν εναντίον των δε, κοινωνικός αυτοματισμός λέγεται, οι ιδιωτικοί κατά δημοσίων, γιατροί κατά δικηγόρων στρατιωτικοί κατά ΔΕΚΟ, ο Γιάννης κατά Φόντα αλλά όλοι υφιστάμεθα τις παράνομες μειώσεις των δικαιούμενων από τη συμμετοχή μας σε μια οργανωμένη κοινωνία.

Το ιδανικό θα ήταν να μην κοιτάμε καχύποπτα τον διπλανό μας σε μια προσπάθεια να δούμε τι μπορεί να κάνουμε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, έστω και για μία φορά μόνο. Στην ΚΕΘΑ και όχι μόνο έχουμε πεισθεί όμως ότι αυτό το «όλοι» έχει αποδειχθεί από την ζωή ουτοπικό … Υπάρχουν τρικλοποδιές και δούρειοι ίπποι! Άλλωστε τα διάφορα συμφέροντα δεν θα άφηναν τα πράγματα να προχωρήσουν αντίθετα στους στόχους τους, χωρίς εμπόδια, χωρίς μάχη. Επομένως ας αντιδράσουμε για να παραχθεί ενέργεια, αλλά μαζί με όσους βαδίζουν αγωνιστικά! Και είμαστε πολλοί!

[1] Μινύθω = Ελαττώνω, μειώνω, εκμηδενίζω, φθίνω, λιγοστεύω, περικόπτω. Εξ ου και το λατινικό minimum, το αγγλικό minimise και η μίνη φούστα.Σμινθεύς   = Αυτός που εξασθενίζει τον αντίπαλο. Οι μύες ή αρουραίοι βγαίνουν συνήθως το βράδυ και ο Απόλλων (το φως) τους μειώνει. Ο Σμινθεύς Απόλλων απεικονίζεται κρατώντας έναν μυν.

21 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Ποταμιάνος, υποναύαρχος (εα) ΠΝ,

Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, (ΚΕΘΑ)

... Download ...