Πολιτιστικός  Μορφωτικός  Σύλλογος

Αποφοίτων  Σχολών Υπαξιωματικών

Πολεμικού  Ναυτικού

  

ΦΕΙΔΙΟΥ 10 ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ  1067

Τηλ/Fax.               210-7564526         210-7564526

e-mail: info@xifias-pn.gr

 

 

Αριθμός  Πρωτ. :  

 

Αθήνα :28-5- 2012

 

 

 

 

Προς : ΕΑΑΝ, ΑΝΕΑΕΔ,  ΣΑ/ΣΝΔ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΕΣΥ/Β,  ΕΣΝΑ  ,ΚΕΘΑ ,ΕΑΛΣ, ΣΥΣΜΕΔ

 

ΣΕ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΜΤΝ

 

 

Κατά την  πρόσφατη ενημέρωση μας από το ΜΤΝ αποφασίστηκαν νέες μειώσεις τόσο στο μέρισμα (25%) όσο στο  ΒΟΕΑ (5%) και θα ακολουθήσει στο ΕΚΟΕΜΝ πιθανόν (30%). Είναι πολύ πιθανόν η ηγεσία του ΠΝ να  συμφωνήσει με κάτι λιγότερο, όπως συνηθίζεται. Όμως τι 25 τι 22 ή 20%! Άλλωστε τι είναι ο κάβουρας τι το ζουμί του! Μια ακόμη επώδυνη μείωση συνολικά πέρυσι και φέτος ( 8%+ 14%+25%=47%) θα είναι γεγονός τον επόμενο μήνα, ενώ οι φόροι και τα χαράτσια θα είναι πολλαπλάσια! 

Το ΜΤΝ μας ενημέρωσε επίσης ότι αποφάσισε την νομική διεκδίκηση των ζητημάτων γύρω από το PSI. Ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με δικηγορικό γραφείο. Τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε 10-15 μέρες! Επίσης το ΜΤΝ μας ενημέρωσε ότι προ PSI. είχε κάνει κάποιες αμυντικές κινήσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά στον δικαστικό αγώνα.

Δεν έχουμε αμφιβολία ότι κάποιοι εε συνάδελφοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους! Ίσως και παραπάνω! Το πρόβλημα μας δεν είναι με αυτούς, αλλά με εκείνους που φτιάχνουν τους νόμους μέσα στα όρια των οποίων είναι υποχρεωμένοι να κινούνται οι συνάδελφοι.  

Οι συνθήκες είναι έκτακτες! Σωστά οι εε συνάδελφοι κάνουν κάτι παραπάνω, κάτι που τουλάχιστον δεν συνηθίζεται: συζητούν νομικές διεκδικήσεις! Εμείς οι απόστρατοι τι θα κάνουμε; Θα αρκεστούμε στις ενέργειες άλλων; Και αν οι συζητήσεις δεν καταλήξουν σε υπογραφή σύμβασης; Αλλά και αν ακόμη συμφωνήσουν μέχρι να βγει το όποιο αποτέλεσμα των δικαστικών αγώνων, θα μείνουμε άπραγοι εισπράττοντας την μια μείωση μετά την άλλη το ένα χαράτσι μετά το άλλο; Θα περιμένουμε τις 10 -15 μέρες των συζητήσεων του ΜΤΝ φθάνοντας στις εκλογές; Στη συνέχεια θα περιμένουμε την ανάληψη καθηκόντων από ένα νέο υπουργό στο ΥΕΘΑ; Στον νέο υπουργό, ως συνήθως θα δώσουμε και χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί; Κάποιος θυμήθηκε το συνηθισμένο τα προηγούμενα χρόνια χρονικό περιθώριο των 100 ημερών!!  Αλλά και αν είναι και του κόμματος που ψηφίσαμε θα δείξουμε μεγαλύτερη ανοχή; Μα έτσι από τον Μάρτιο που έγινε το κούρεμα των αποθεματικών λόγω του PSI, θα φτάσουμε καλό χειμώνα, ή μήπως θα καταλήξουμε κατ’ ευθεία στον … καναπέ, απλά γκρινιάζοντας ότι κανείς δεν κάνει κάτι; 

Είναι μέρες αυτές για αναμονή και επανάπαυση; Είναι εποχή για επίδειξη ανοχής; Σαν πρώτο βήμα ας συντονιστούμε!  Και προτείνω να συναντηθούμε όλοι  την Τρίτη 5 Ιουνίου 12:00 στα γραφεία μας

 

 

Για το Δ Σ του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ

 

                                                                                                     Ο πρόεδρος

 

                                                                                                Νίκος  Βασιλείου

              6956023479         6956023479