xifias icon1 200x200    

Πολιτιστικός  Μορφωτικός  Σύλλογος

Αποφοίτων  Σχολών  Υπαξιωματικών

Πολεμικού  Ναυτικού

ΦΕΙΔΙΟΥ 10

10678 ΑΘΗΝΑ

Τηλ/Fax. 210-7564526

e-mail:    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αριθμός  Πρωτ. :  3/2014

Αθήνα :  2 Απριλίου 2014

 

Προς:  Αρχηγό Ναυτικού

Κοιν :ΥΕΘΑ –ΑΝΥΕΘΑ – ΥΦΕΘΑ –Α/ΓΕΕΘΑ

Θέμα:  Πολεμική Σημαία στη Σ.Μ.Υ.Ν

 

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ

 

Τα χρόνια της σταδιοδρομία μας στο Πολεμικό Ναυτικό έχουμε διαβάσει και ακούσει διαταγές επί διαταγών με βαρύγδουπα λόγια όχι μόνο των ανωτέρων μας αλλά και της κορυφής της πυραμίδας του όπλου που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε. «Ραχοκοκαλιά του Ναυτικού» μας ανέβαζαν και «ραχοκοκαλιά» μας κατέβαζαν αλλά εκ του αποτελέσματος παρέμειναν μόνο στα λόγια.

Είναι αλήθεια πως το θέμα διογκώθηκε με την πρόσφατη παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά πως τα λόγια υποσχέσεων παραμένουν “λόγια του αέρα”, αφού στην πρόσφατη επίσκεψη αρχές Ιανουαρίου 2014 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ σας  ετέθη το  θέμα απονομής πολεμικής σημαίας και στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού όπως άλλωστε συνέβη με τις αντίστοιχες Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς και Σχολή Τεχνιτών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Παρά του ότι κατά την ταπεινή μας γνώμη υπήρχε αρκετός χρόνος για την υλοποίησης της πρότασής σας για παρέλαση των μαθητών Σ.Μ.Υ.Ν την 25η Μαρτίου με δική των σημαία, εκ του αποτελέσματος συμπεραίνουμε πως κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ πιστεύοντας πως είσαστε γνώστες της ιστορίας των γενναίων πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων κατά τον Β! Παγκόσμιο Πόλεμο που υπερασπίστηκαν την σημαία με αίμα μη υποστέλλοντάς την  αφού κανένα από τα πλοία δεν έπεσε στα χέρια του εχθρού. Αυτό που κατά την ταπεινή μας άποψη απομένει, είναι να παρθεί η απόφαση απόδοσης της πολεμικής σημαίας στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού η οποία αποτελεί αυτόνομη διοίκηση από ιδρύσεώς της (1889) και σε καμιά περίπτωση δεν είναι «ουρά στις παρελάσεις » της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων όπως αφήνετε να διαρρέει όχι μόνο δια λόγων αλλά και πράξεων. Δεν είναι δυνατόν να λέγεται πως η  απόδοση Πολεμικής Σημαίας στις σχολές Σ.Μ.Υ και Σ.Τ.Υ.Α ήταν μια κίνηση «παράνομη» την στιγμή κατά την οποία στην απονομή  παρέστη, η πυραμίδα της  ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σώμα των προερχομένων της τιμημένης Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού ευελπιστεί πως στην Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού θα παρελάσει με την δική της Πολεμική Σημαία γιατί απλά το δικαιούται δια την μέχρι σήμερα προσφορά των στελεχών της στους αγώνες του Έθνους. Είναι ζήτημα τιμής και υπερηφάνειας για τους εναπομείναντες συναδέλφους μας του Β! Παγκοσμίου Πολέμου και όχι μόνο, να δουν την σχολή που φοίτησαν να παρελαύνει με το λάβαρο για το οποίο οι συμπολεμιστές τους έχυσαν το αίμα τους γι αυτό που λέγεται Πολεμικό Ναυτικό, Έθνος, Ελλάδα. Και επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα, μας το οφείλετε.

Με εκτίμηση

 

              Για το Δ.Σ

Ο  Γενικός  Γραμματέας   Ο Πρόεδρος

Αντιπλοίαρχος (Ε)   ε.α.

 

Αντιπλοίαρχος (Ε)   ε.α.

Χρήστος Ποιμενίδης  ΠΝ   Νικόλαος Βασιλείου Π.Ν
Download

simaia01.jpg simaia02.jpg simaia03.jpg