2014-10-12

Πως "βάφτισαν" "αυξήσεις" τις επιστροφές "αντίδωρο" στους στρατιωτικούς.
   Το πως παρουσιάζεις ένα γεγονός ,οι λέξεις που χρησιμοποιείς για να το περιγράψεις μπορούν να το διαστρεβλώσουν απολύτως. Οι δημοσιογράφοι το γνωρίζουμε καλά αυτό και θα πρέπει να το αποφεύγουμε. Το ίδιο βέβαια θα έπρεπε να ισχύει και για τους πολιτικούς. Οι στρατιωτικοί διαπιστώνουν τις τελευταίες εβδομάδες μια συστηματική προσπάθεια να παρουσιαστεί η -μερική έστω- συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ ως παροχή …αυξήσεων στους μισθούς τους! Ο στόχος προφανής.


   Όσο πιο πολλές φορές ειπωθεί η λέξη “αύξηση” τόσο πιο πολύ θα “εγγραφεί” στον “εγκέφαλο” των πολιτών που εύκολα θα ακολουθήσουν την πορεία του “κοινωνικού αυτοματισμού” που χαράσσει η κυβέρνηση. “Εσείς μην μιλάτε πήρατε κι αυξήσεις”, είναι το επιδιωκόμενο να ακουστεί.
   Ο τελευταίος που μίλησε για αυξήσεις είναι ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με ανοιχτή επιστολή τον “διορθώνει”:

Κε Πρόεδρε.
   Είναι η τρίτη φορά, μέσα στις τελευταίες ημέρες, που αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε δημόσια προς εσάς για το θέμα της συμμόρφωσης του δημοσίου προς την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
   Με έκπληξη ακούσαμε στην ομιλία σας, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10-10-2014, κατά τη συζήτηση που έλαβε χώρα στη Βουλή των Ελλήνων για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητήσατε από τους Έλληνες βουλευτές, τα εξής, τα οποία μεταφέρουμε αυτολεξεί για τους στρατιωτικούς: «... Είναι και οι αυξήσεις που δίνονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι αλήθεια ότι οι προσφυγές τους στο Συμβούλιο Επικρατείας δικαιώθηκαν. Αλλά τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν, ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα. Αλλιώς από πού θα τα δίναμε; Από τον επόμενο μήνα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς απ΄ τον Ιούλιο, ενώ απ΄ την επόμενη χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων 2 ετών, δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν ...».
   Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί εξακολουθείτε να μιλάτε για αυξήσεις και όχι για συμμόρφωση προς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που και εσείς ο ίδιος επικαλεστήκατε στην ομιλία σας, και μάλιστα για μερική συμμόρφωσή σας, σε ποσοστό 50% όπως γλαφυρώς και αληθώς αναφέρατε.
   Περαιτέρω δε, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πώς γίνεται να επιστρέψουμε 50% στο μισθολογικό καθεστώς που ίσχυε με την 31-7-2012 ενώ τα αναδρομικά μας θα καλυφθούν σε ποσοστό πάνω από 3/4. Προφανώς κύριε Πρόεδρε κάτι ή κάποιος δεν υπολογίζει σωστά και όλα γίνονται και λέγονται για άλλους λόγους.
   Η Ομοσπονδία μας παραμένει σταθερή και τονίζει ότι οποιαδήποτε μερική συμμόρφωση στις αποφάσεις την ανώτατης δικαιοσύνης δεν αρμόζει σε μια δικαιοκρατούμενη Πολιτεία και σε ένα Κράτος που θέλει να λέγεται Κράτος δικαίου. Ζητάμε την πλήρη συμμόρφωσή σας, στην απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, και την επαναφορά σε ποσοστό 100% στα μισθολογικά επίπεδα της 31-7-2012.

Πηγή: Onalert

Τσουκαράκης - Αντωνακόπουλος για περικοπές, ΣτΕ, αγωγές.